Glazen dak huis: een meerwaarde voor je woning? Prijs, glassoorten en isolatie 

Een huis met een glazen dak van goede kwaliteit laat veel natuurlijk daglicht binnen. Het zorgt voor een lichte, open sfeer en doet je ruimtes groter aanvoelen. Op deze pagina bespreken we de kosten, geschikte glassoorten en voordelen.

Wil je graag concrete offertes op maat ontvangen? Verstuur je aanvraag via ons formulier en vergelijk prijzen en adviezen van erkende dakwerkers.

Is een volledig glazen dak mogelijk? 

Een volledig glazen dak kan wel, maar wordt meestal niet aangeraden. Glazen daken zijn laatste jaren een slimme optie om meer licht binnen te laten, bijvoorbeeld boven een veranda of serre. Je geniet bovendien van een open en luchtige sfeer. Maar volledig glazen daken hebben ook enkele nadelen:

 • Om gegarandeerd van voldoende isolatie en duurzame eigenschappen te genieten, is het belangrijk de geschikte glassoorten te selecteren. Standaard glas is in de meeste gevallen niet geschikt.
 • Een dak dat volledig uit glas bestaat, kan in de zomer te warm worden en in de winter juist warmte verliezen, waardoor je meer moet betalen voor energie.
Op zoek naar dakdekkers?
Vraag gratis offertes met prijzen en adviezen aan.

Zorgt voor een moderne look 

Een glazen overkapping geeft je woning een moderne look. Glazen daken zijn hip in nieuwbouw en lofts omdat ze voor een strak resultaat zorgen, zeker wanneer je ze combineert met materialen zoals aluminium en beton. Verder zorgt glas voor een open en luchtige sfeer, wat goed bij moderne interieurs en trends past.

glazen dak huis

Wat kost een glazen dak?

De prijs van een glazen dak varieert over het algemeen tussen € 70 en € 120 per m², exclusief installatie. Dit prijskaartje is afhankelijk van verschillende factoren.

Prijsbepalende factoren

 • Type beglazing. Enkel, dubbel of driedubbel glas hebben elk hun eigen kosten en eigenschappen. Dubbel en driedubbel glas bieden bijvoorbeeld een goede isolerende werking, maar zijn ook duurder dan enkel glas.
 • De dikte van het glas. Dikker glas is duurder, maar heeft betere isolerende eigenschappen en een hogere kwaliteit. Dit is vooral belangrijk in gebieden met erg warme temperaturen.
 • De afmeting van het glazen dak. Een groter dak kost meer, omdat er meer materiaal en werk voor nodig is.
 • Glassoort. Sterk glas, gelaagd glas of gehard glas hebben allemaal een ander prijskaartje. Elk type glas heeft bovendien zijn eigen voordelen, zoals extra veiligheid of duurzaamheid. Zo kan het de isolatie en kwaliteit van je dak verbeteren.
 • Arbeidskosten. Deze kosten kunnen flink verschillen afhankelijk van de complexiteit van de installatie en het specifieke tarief van de dakdekker zelf.

Glazen dak of overkapping/veranda isoleren: enkele opties 

De constructie van een glazen dak of overkapping kan je huis mooier maken, maar let er ook op dat je een goede isolatie hebt. Hieronder vind je een paar manieren om je glazen dak te isoleren.

1. Enkele beglazing

Enkele beglazing is geen goede keuze als je jouw huis goed wil isoleren. Het houdt warmte niet goed vast en laat warmte binnenshuis makkelijker ontsnappen. Zo heb je gedurende het jaar geen aangename binnentemperatuur.

2. Dubbele beglazing

Dubbele beglazing is al een betere keuze voor je glazen dak of overkapping. Het bestaat uit twee glasplaten met lucht of gas ertussen om de temperatuur beter op peil te houden.

3. Driedubbele beglazing

Driedubbele beglazing biedt de beste isolatie voor een glazen dak. Deze glassoort bestaat uit drie glaslagen met twee tussenlagen van lucht of gas. Deze optie is ideaal als je energie wil besparen en comfortabel wil wonen. Driedubbel glas houdt warmte binnen en geluid buiten.

Interesse in de plaatsing van een glazen dakbekleding op maat?
Vul ons formulier in om verschillende offertes van erkende dakwerkers gratis te vergelijken.
arrow Ontvang prijzen en aanbevelingen van dakspecialisten

Wat voor glas gebruik je best in een dak? 

Als je een glazen dak wil, laat je het best uit gelaagd glas of veiligheidsglas bouwen. Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas met een kunststof folie ertussen. Hierdoor blijft het glas bij breuk aan elkaar plakken, wat veiliger is. Veiligheidsglas is nog sterker en biedt extra bescherming tegen inbraak en ongelukken.

Let ook op technische zaken zoals het gewicht van het glas. Niet elke dakconstructie kan zwaar glas dragen. Controleer daarom of jouw dak stevig genoeg is. Een dakspecialist kan je helpen bepalen of er aanpassingen nodig zijn.

Tip: zelfreinigend glas 

Overweeg zeker ook zelfreinigend glas. Deze glassoort heeft een speciale laag die vuil en vlekken afbreekt en wegspoelt met regenwater. Hierdoor hoef je glas minder vaak schoon te maken en behoudt het zijn glans.

Alternatief: plexiglas 

Een alternatief voor glas is plexiglas: een lichtere en slagvaste optie die minder belastend is voor de dakconstructie. Het is gemakkelijker te bewerken en installeren, wat de kosten en installatieduur vermindert.

Glazen dak zorgt voor veel lichtinval

Voordelen en nadelen van glazen daken op een rij 

Glazen daken hebben zowel voordelen als nadelen, net als alle andere bouwmaterialen. Onderstaand overzicht kan je helpen bij je keuze.

Voordelen 

 • Meer natuurlijk licht. Een glazen dak laat veel daglicht binnen, waardoor het binnenshuis gezelliger en ruimer aanvoelt. Vooral in donkere ruimtes of in de winter komt dit van pas.
 • Mooi en modern. Glazen daken geven je huis een moderne en luxueuze uitstraling. Ze verhogen de waarde van je woning en geven het een uniek karakter.
 • Verbinding met buiten. Met een glazen dak kun je rechtstreeks naar de lucht, bomen en omgeving kijken. Je ruimtes voelen bovendien groter aan.
 • Energiebesparing. Het extra licht dat binnenkomt, kan je helpen om minder kunstlicht te gebruiken. Na verloop van tijd warmt het de ruimte bovendien op.

Nadelen

 • Kosten. Glazen daken zijn duurder in aanschaf en installatie in vergelijking met traditionele dakmaterialen. De kosten voor hoogwaardig gelaagd of veiligheidsglas liggen hoog.
 • Onderhoud. Hoewel er zelfreinigende oplossingen beschikbaar zijn, hebben glazen daken vaker onderhoud nodig om schoon te blijven. Vuil en stof hopen zich snel op.
 • Isolatie. Glas houdt minder goed warmte vast dan andere dakmaterialen.
 • Gewicht. Glas is behoorlijk zwaar. Niet elk dak kan dit gewicht dragen. Soms moet je extra stevige ondersteuning laten plaatsen, wat de installatiekosten verhoogt.
 • Veiligheid. Alle glassoorten kunnen breken. Dit is gevaarlijk, vooral bij heftige weersomstandigheden zoals hagelbuien.

Extra info, advies op maat en concrete offertes van dakspecialisten ontvangen? Vul het offerteformulier in 

Vul ons offerteformulier in en ontvang prijzen en adviezen op maat voor jouw project. Vergelijk alle offertes inhoudelijk en vind de beste optie op maat van jouw dak. Je aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.