Kleurinspiratie nodig? Dit zijn de 10 beste interieurverfkleuren!

Je interieur kan je eenvoudig een nieuwe “touch” geven door simpelweg je muren een nieuw kleurtje te geven. Ben je benieuwd naar de trends van 2020. Bekijk dan snel even onderstaand overzicht.

Vind de kleur die bij jouw persoonlijkheid past

Onderstaande kleurentrends kunnen sterk van elkaar verschillen. Alles hangt een beetje af van je persoonlijkheid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je na 6 maanden de muren opnieuw gaat schilderen. Denk vooraf dus goed na over je keuze. Heb je moeite bij je keuze? Twijfel dan niet om advies te vragen aan een ervaren schilder.

šŸŽØ Vakschilder nodig? šŸŽØ

Krijg gratis kleuradvies en ontvang vrijblijvend offertes op maat van professionele schilders uit je buurt.

šŸ‘‰ Advies en offertes ontvangen

Koraal

koraal.pngKoraal is de kleur van het jaar. Het is een vurige mix van oranje en roze. Koraal is een populaire accentkleur omdat het een vleugje leven kan geven aan een ruimte met verder witte muren.
Bovendien is koraal verrassend divers. En je hebt er niet veel van nodig om een groot verschil te maken. Speel met accentmuurkleuren in een ruimte. Je zult verrast zijn!

Metropolitan

metropolitan.pngAls je op zoek bent naar een rustigere kleur dan koraal, dan heb je geluk. Een andere favoriet voor dit jaar is Metropolitan, een verfijnde grijs-witte kleurenmix voor subtielere accenten.
Het is een speciale kleur. Op het eerste zicht lijkt de kleur misschien op niets bijzonders, toch geeft de kleur een verrassende hoeveelheid diepte en koelte. De perfecte kleur om jouw donkere of houten vloeren en kasten te accentueren. Je kunt er een paar accentmuren mee verven en de kleur zal de ruimte niet overheersen.

Peauter

peauter.pngPeauter is een grijs-beige kleur dat een rijk alternatief is voor alle witte muren, de kleur zorgt ervoor dat een bijna lege ruimte allesbehalve saai is.
Deze kleur moet niet worden onderschat. Metalen verfkleurideeƫn kun je in je hele huis gebruiken in plaats van slechts ƩƩn kamer, omdat het ƩƩn tint is die overal past. Je kunt hem ook gemakkelijk combineren met andere kleuren.

Hazelnoot

hazelnoot.pngAls je houdt van warme kleuren dan is hazelnoot de beste trendy oplossing voor jou. De warme crĆØmekleuren van hazelnootverf zullen nooit uit de mode raken en niet botsen met het bestaande meubilair. Hazelnoot zorgt voor rust in een ruimte met een gezellige warme sfeer.

Tip: Variƫrende hazelnootkleuren zijn ideaal om het licht op te vangen en een kamer groter te laten lijken.

Lilac grijs

lilac-grijs.pngHoewel grijs een van de meest klassieke verfkleuren is hoort het toch bij deze trendy lijst. Door de toevoeging van lila maken we de grijze tinten warmer, genderneutraal en vrolijker. Ook zorgt de lila tinten voor een verfrissend alternatief dat je niet snel beu zal worden.
 
 
 

Donker groen

Deze diepgroene kleur kan je het gevoel van natuur in jouw huis geven. Deze kleur gaat past meer bij goed verlichte, grote kamers. Omdat de intensiteit van de donkere kleur kleine ruimtes overheerst en ze er donkerder uit kan laten zien.

Ontvang GRATIS advies

Blauw

blauw.pngHoutskoolblauw, ijsblauw, grijsblauw en zeer bleek poederblauw zijn geweldige opties bij het zoeken naar verfkleuren die vandaag trendy zijn, en subtiel genoeg om een kamer niet te overheersen.

Met een eindeloze hoeveelheid alternatieve blauwe verfkleuren beschikbaar. Kan je er veel mee doen. Maar zorg er wel voor dat alle blauwe interieurkleuren waar je voor kiest, rustgevend blijven.

Vermijd ook combinaties met te veel donkere blauwe kleuren want dat doet een kamer kleiner en donkerder aanvoelen. Over het algemeen, wanneer je kiest voor tinten die een sterke eerste impact hebben, moet je deze afzwakken met een meer rustige en subtiele kleur om de ruimte te verzachten.

Terracotta

terracota.pngOp het gebied van aardetinten is terracotta gekozen als beste accentkleur voor het komende jaar. 2020 is het jaar van diepe natuurlijke tinten en terracotta past daar ideaal bij. De kleur terracotta is geĆÆnspireerd op het gelijknamige ongeglazuurde aardewerk.

Het is een rustieke kleur en geeft een warm gevoel in een ruimte. Van accentmuren tot nieuwe kantoorverfideeƫn, terracotta is vandaag een van de meest veelzijdige verfkleuren op deze lijst.

Mosterd

Voor degenen die op zoek zijn naar een felle kleur en een alternatief voor goud, is mosterd geweldig om direct rijke accenten te creƫren voor accentmuren.
Ga voor mosterd om diepte te creƫren in je ruimte en om je decor en kunst schitterend te benadrukken,
Tip: De beste verfkleuren worden toegepast in kleine doses.

Pastels

De lijst eindigen we met pastel. Hoewel deze kleuren je aan de lente doet denken. Is het geen kleur om te onderschatten. De pastelkleuren zijn de meest populaire verftrends in 2020.
Zoek je de beste kleur voor een accentmuur? Waarom kies je niet voor iets subtiel zoals lichtroze, blauw of geel? Pastelkleuren passen bij iemand die opzoek is naar een rustgevende esthetiek en een voorkeur heeft voor alles wat licht en verfrissend is.
Pastelkleuren kunnen het huis een jonge aura geven. Hoe dan ook, we voegen zeker pastels toe aan de lijst als een van de grootste trends in 2020.

Tip: Verf jouw deuren
Het schilderen van jouw deuren en sierlijsten is een alternatief voor het schilderen van al jouw muren. Bovendien zorgen geschilderde deuren voor een uniek accent in elk huis en verbergen ze vlekken en slijtage.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar zullen de schilderwerken plaatsvinden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploadingā€¦
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.