Trend of tijdloos? Zo kies jij de juiste kleur voor je ramen en deuren.

Het plaatsen van nieuwe ramen of deuren is altijd een uitdaging. Het is belangrijk om het juiste materiaal, beglazing of kleur te kiezen. Deze opties zijn dan ook eindeloos.

Op de dag van vandaag is alles mogelijk. Het is dan ook van belang om goed na te denken over de kleur van je ramen en deuren. Welke kleur past er juist met jouw woning en voor welke materialen zou jij gaan?

Kleur ramen en deuren

Het kiezen van het juiste materiaal

Op de dag van vandaag zijn er veel opties voor het kiezen van materiaal voor ramen of deuren. De bekendste materialen zijn PVC, hout of aluminium.

Elke categorie heeft zijn voor- en nadelen. PVC-ramen zijn vooral gekend voor hun prijs-kwaliteit verhouding. Ze bieden een stevige en goede isolatie voor een zeer goede prijs.

PVC wordt vooral in klassieke en moderne woningen gebruikt. PVC-ramen zijn beschikbaar in meerdere kleuren waardoor ze geïnstalleerd kunnen worden op elke soort gevel.

Aluminium is een zeer populair materiaal in moderne woningen en zorgt voor een gemakkelijk onderhoud. Het nadeel is dat het prijskaartje duurder is dan PVC of hout.

Daarentegen hebben we ramen en deuren die met hout gemaakt zijn. Hout biedt een goede isolatie maar is minder onderhoudsvriendelijk dan PVC of aluminium.

Bij houten ramen moet je jaarlijks zorgen voor een onderhoudsbeurt. Dit kun je doen door een nieuwe laag verf aan te brengen of na te kijken of het hout nog steeds beschermd is tegen vocht.

De keuze van het materiaal zal afhangen van het budget, persoonlijke keuze en het onderhoud.

Welke kleur kiezen voor je ramen en deuren?

De juiste kleur voor het juiste materiaal

Het kiezen van de juiste kleur hangt af van je persoonlijke keuze. Volg je de laatste trends of volg je je hart? Specialisten geven hierbij graag hun advies.

Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen:

  • Zorg voor contrast! Bij een donkere gevel dienen je voor lichtere kleurkozijnen te kiezen.
  • Donkere kleuren zijn trendy! Zie je niet graag zwart, kies dan voor grijstinten.
  • Een andere mogelijkheid is om verschillende kleuren voor je ramen en deuren te kiezen. Blijf echter wel in dezelfde kleurlijn werken. Let op met paarse, gele, groene en andere extravagante kleuren.

Ramen en deuren gaan jaren mee. Hierbij is het dus belangrijk om toekomstgericht te denken. Heb je twijfels over de verschillende opties, prijzen of beglazing. Vraag dan zeker advies aan een raamspecialist!