Kleur ramen kiezen: trendy of tijdloos? Zo kies jij de juiste kleur voor je ramen en deuren.

Het plaatsen van nieuwe ramen of deuren is altijd een uitdaging. Het is belangrijk om het juiste materiaal en de correcte beglazing of kleur ramen te kiezen. De opties zijn dan ook eindeloos.

Vandaag is alles mogelijk. Het is dan ook van belang om goed na te denken over de kleur van je nieuwe ramen en deuren. Welke kleur past er juist met jouw woning en voor welke materialen zou jij gaan?

Vraag advies en ontvang gratis offertes

Het kiezen van het juiste materiaal

Kleur ramen en deuren

Tegenwoordig zijn er veel opties op het vlak van de materiaalkeuze voor je nieuwe ramen en deuren. De bekendste materialen zijn pvc, hout of aluminium ramen. Daarnaast kan je voor de kleur van je ramen kiezen uit alle ral-kleuren.

Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Pvc-ramen zijn vooral gekend voor hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden een stevige en correcte isolatie voor een heel goede prijs.

Pvc wordt vooral in klassieke en moderne woningen gebruikt. Pvc-ramen zijn beschikbaar in meerdere ral-kleuren waardoor ze geïnstalleerd kunnen worden op vrijwel elk soort gevel.

Aluminium is een zeer populair materiaal in moderne woningen en is gemakkelijk qua onderhoud. Nadeel is het prijskaartje. Het is namelijk veel duurder dan pakweg pvc of hout.

Daarnaast heb je ramen en deuren die van hout gemaakt zijn. Hout biedt een goede isolatie, maar is minder onderhoudsvriendelijk dan pvc of aluminium.

Houten ramen hebben jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig. Dat kun je doen door een nieuwe laag verf aan te brengen of na te kijken of het hout nog steeds voldoende beschermd is tegen vocht.

De keuze van het materiaal zal sowieso afhangen van je budget, je persoonlijke smaak en het onderhoud.

Vraag advies en ontvang gratis offertes

Welke kleur kiezen voor je ramen en deuren?

De juiste kleur voor het juiste materiaal

Het kiezen van de juiste kleur van je ramen hangt in belangrijke mate vooral af van je persoonlijke smaak. Volg je de laatste trends of eerder je hart? Raamspecialisten kunnen je hierbij helpen met advies op maat.

Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen:

  • Zorg voor contrast! Bij een donkere gevel dienen je voor lichtere kleurkozijnen te kiezen.
  • Donkere kleuren zijn trendy! Zie je niet graag zwart, kies dan voor grijstinten.
  • Alles in dezelfde kleur? Een andere optie is om verschillende kleuren voor je ramen en deuren te kiezen. Blijf wel steeds in dezelfde kleurlijn werken. Let ook op met paarse, gele, groene en andere extravagante kleuren.

Ramen en deuren gaan jaren mee. Het is dus belangrijk om toekomstgericht te denken. Heb je twijfels over de verschillende opties, prijzen of beglazing. Vraag dan zeker advies aan een raamspecialist!

Via onderstaand formulier kom je direct in contact met vakmannen in jouw regio.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u te plaatsen?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.