De juiste terrasoverkapping kiezen? Hier hou je best rekening mee

Wil je een terrasoverkapping plaatsen, maar weet je niet goed hoe je de juiste keuze maakt? Wij helpen je met enkele eenvoudige tips en tricks de perfecte pergola voor je woning te kiezen. 

Pergola_2.jpg

Tips en tricks 

Bij de keuze van een terrasoverkapping of pergola is het belangrijk om jezelf eerst een aantal vragen te stellen. De antwoorden zullen je op weg helpen om de juiste keuze te maken. 

Tip 1: locatie

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, is: ‘waarvoor wil ik mijn terrasoverkapping gebruiken?’ Op basis van deze vraag zal je een locatie bepalen voor je toekomstige overkapping.

Tip 2: oriëntatie

Andere vraag: kies je voor een terrasoverkapping in aanbouw (dus aan de woning) of in bijbouw (los van de woning)? Daarnaast stel je jezelf ook best de vraag hoe je zo optimaal mogelijk van de overkapping kan genieten. Het antwoord hierop krijg je door de oriëntatie van je terras te bepalen. Langs welke kant geniet je het meest van de zon? Het doel van een overkapping is om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van je terras ongeacht het weer. 

Tip 3: oppervlake

Ga na wat de ideale oppervlakte is voor je terrasoverkapping en welke voorzieningen je wil voorzien. De gemiddelde overkapping in België is 20 vierkante meter groot, maar kleiner of groter luk ook perfect.

Het is belangrijk dat je voldoende circulatie creëert tussen je meubilair en om te bepalen hoeveel comfort je wenst. Ook qua comfort heb je een hele waslijst aan opties. Zo kan je kiezen voor ingebouwde verlichting, verwarming of zelfs een muziekinstallatie. 

Tip 4: bescherming weer

Hoe bescherm je jezelf tegen de schommelende weersinvloeden? De meeste terrasoverkappingen hebben een ingebouwde regenafvoer en sommige zelfs een regensensor dat het dak van je terrasoverkapping automatisch sluit.

Wens je je te beschermen tegen de wind? Dan kan je ervoor kiezen om afsluitbare kanten te laten installeren. Vergeet niet dat een terrasoverkapping niet hetzelfde als een veranda is en je dus niet 100 % kan beschermen tegen regen of wind. 

Tip 5: privacy

Als laatste is het handig om te na te gaan hoeveel privacy je wenst te hebben en wat je met je bestaand terras zal doen. Je kan ervoor kiezen om complete privacy te creëren door het installeren van schuifpanelen, screens of lamellen.

Daarnaast kan je het bestaande terras gebruiken om een terrasoverkapping te integreren. Je kan daarvoor zeker advies en inspiratie inwinnen bij ervaren verandabouwers.

Pergola-1.jpg

De juiste terrasoverkapping kiezen

Om de juiste terrasoverkapping of pergola te kiezen zijn er een aantal criteria die je best in je achterhoofd houdt. Zoals, welke stijl wil je? Ga je voor een houten pergola met een warme sfeer? Of verkies je eerder een stalen pergola met een eigentijdse stijl?

Ook de bescherming van je terrasoverkapping is belangrijk. Zo kan je ervoor kiezen om een hoes voor je pergola te kopen. Die zijn beschikbaar in verschillende kleuren en materialen(hout, aluminium, pvc,…). Daarnaast is verlichting belangrijk. De correcte verlichting zal voor een aangename en warme sfeer zorgen, zodat je optimaal kan genieten van je pergola. 

Voordelen pergola

Een pergola of terrasoverkapping heeft heel wat voordelen. Zo creëert het bijvoorbeeld extra ruimte om te ontspannen. Daarnaast biedt het bescherming en beschutting tegen de weersinvloeden (regen, zon …). Wil je de pergola later ombouwen tot een veranda? Dat kan!

Er zijn nog vele andere voordelen aan een terrasoverkapping. Meer weten? Vraag gerust advies aan ervaren verandabouwers en eventueel ook al prijsoffertes om te kunnen vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type veranda zoek je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.