1 op 9 Vlamingen heeft zonnepanelen op zijn dak

1 op 9 Vlamingen heeft zonnepanelen op zijn dak.

1 op 9 Vlamingen heeft zonnepanelen op zijn dak.

De Vlaming heeft niet alleen een baksteen in de maag, maar ook zonnepanelen op zijn dak. Uit cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) blijkt dat Vlaanderen sinds augustus meer dan 300.000 zonnepaneelinstallaties telt. En dat is vooral dankzij de inspanningen van de gewone burger.

Vlaamse gezinnen beseffen het belang en de voordelen van zonnepanelen maar al te goed. Dit jaar hebben particulieren al meer dan 27.000 nieuwe installaties laten plaatsen. Daarmee zitten we op 82% van het jaarlijks streefdoel om het Energieplan 2020 te behalen. ‘Fantastisch’, jubelt Tommelein.

Wereldkampioen zonne-energie

De prestatie is opmerkelijk, zelfs naar internationale normen. Zo wordt er nergens meer zonne-energie opgewekt als in Vlaanderen: 190 kilowatt per vierkante kilometer. Daarmee laat het de ‘groene’ voortrekker Duitsland (111 kilowatt per km²) ver achter zich. Als we kijken naar de capaciteit per 100 inwoners stranden we op een tweede plaats (38 kilowatt per 100 inwoners) na onze Oosterburen (49 kilowatt).

Een installateur plaatst zonnepanelen op een dak.

Een installateur plaatst zonnepanelen op een dak.

Waarom zonnepanelen op jouw dak?

Er valt dan ook heel wat te winnen met zonnepanelen. Zelfs zonder overheidssteun is het een slimme investering die je al na ongeveer 10 jaar terugverdiend hebt. Bovendien geniet je van:

[/column]

[accordion collapsible=”true” closed_bg=”#faf5f5″ title_color=”accent8″]
[pane title=”

Hernieuwbare energie

” background_image=””]

Hernieuwbare energieZonne-energie is onuitputtelijk. De enige beperking op de energieproductie is de levensduur van de panelen. Met de huidige exemplaren produceer je minstens 25 jaar lang groene, 100% veilige energie.


[/pane]

[pane title=”

Lage energiefactuur

” background_image=””]

Lage energiefactuurEen doorsnee zonnepaneleninstallatie levert om en bij de 500 euro per jaar op. Omdat de investering in de meeste gevallen 4.000 à 6.000 euro kost en je makkelijk 25 jaar van zonnepanelen geniet, verdien je de investering tussen 8 en 12 jaar terug. Daarna maak je pure winst!


[/pane]

[pane title=”

Energie-onafhankelijkheid

” background_image=””]

Energie-onafhankelijkheidJe eigen energie opwekken zal in de toekomst bovendien alleen maar interessanter worden. Door de groeiende vraag en de kernuitstap zullen we sowieso meer moeten betalen voor onze elektriciteit. Behalve als je zelf je eigen energie opwekken!


[/pane]
[/accordion]

Benieuwd naar de prijs van zonnepanelen op jouw dak?

Heeft jouw gezin nog geen zonnepanelen en ben je benieuwd naar de kosten van zonnepanelen? Of ben je al het zonnetje in huis, maar wil je nog meer profiteren van de zon met extra zonnepanelen? Vul dan ons formulier in. Wij zoeken voor jou de beste leveranciers van zonnepanelen in jouw buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar wil je zonnepanelen plaatsen?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.