Offerte dak ontmossen | Vergelijk tot 5 gratis offertes

Merk je mosvorming op het dak van je woning? In dat geval is je dak laten reinigen noodzakelijk. Je dak zal er achteraf opnieuw piekfijn uitzien en je vermijdt beschadigingen van het dak en lekkages.

Vraag daarom hier gratis een offerte voor dak ontmossen aan ervaren dakontmossers in je buurt. Ze komen ter plaatse om de situatie in te schatten en maken daarna vrijblijvend een prijsoffertes op. Zo blijft jouw dak in topvorm.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type dak wil je ontmossen?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarom offerte dak ontmossen aanvragen?

 • Esthetische waarde: Jouw dak is de kroon op je woning. Door je dak te ontmossen blijft je dak er proper en gezond uitzien en dat straalt af op de rest van je woning. 
 • Vermijd schade en lekken: Mossen en algen maken de dakpannen en leien poreus. Daardoor kan regen zich een weg banen in het dak. Eén ijskoude nacht en je krijgt met kapotte dakpannen, scheuren en lekken te maken. Je verwijdert mos en algen daarom best zo snel mogelijk.
 • Waardevoller huis: Door het dak te laten reinigen en ontmossen stijgt de (verkoop)waarde van je huis. De woning ziet er piekfijn uit en dat is een grote troef bij een eventuele verkoop.
Dak ontmossen voor en na

Welk type dak wil je ontmossen?

Hellend dak ontmossen

Als je een hellend dak wil laten ontmossen, dan zal daar heel wat bij komen kijken. De dakwerkers moeten een stellage gebruiken om je dak te kunnen reinigen. Aan deze stellage zitten sproeikoppen, waarmee de dakwerkers je dak meestal onder hoge druk reinigen. Deze manier van werken heeft als voordeel dat er geen lekkages kunnen optreden, omdat het water en het mos op een natuurlijke manier naar beneden glijden.

De manier van ontmossen van een schuin dak is afhankelijk van de dakbekleding. Dakpannen hebben een andere reinigingsmethode nodig dan een leien dak.

Nadat je hellend dak is gereinigd, kan je het laten nabehandelen met een coating of het laten impregneren. Daardoor zal mos en ander vuil zich in de toekomst minder snel aan je dak hechten. Uiteraard betaal je dan wel een meerprijs, maar na verloop van tijd zal je geld uitsparen.

Plat dak reinigen

Als je een plat dak hebt, heb je geluk, want het ontmossen van je dak is in dat geval veel eenvoudiger dan dat van een hellend dak. Dat is logisch, want een plat dak is nu eenmaal eenvoudiger te bereiken. Als je mos op je plat dak wil laten verwijderen, wordt dit ook meestal gedaan met behulp van een hogedrukreiniger. Het mos wordt letterlijk van je plat dak gespoten.

Opnieuw kan je na het ontmossen ervoor kiezen het dak te laten coaten of te impregneren.

Plat dak reinigen en ontmossen

Wat is de prijs van daken ontmossen: bepalende factoren

Aan het dak reinigen hangt uiteraard een prijskaartje. Hoeveel je precies zal betalen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: het uurtarief van je dakwerker, je daktype, de bereikbaarheid van het dak, de ernst van vervuiling, enzovoort. Als je graag een meer gedetailleerd idee van de kostprijs wil krijgen, dan kan je het best een prijsvoorstel laten opstellen door een dakspecialist.

Wat kost reiniging en dakontmossing per m2

Hoewel de prijs van een dakontmossing erg afhankelijk is van de situatie, kunnen we je wel al een idee geven van hoeveel je ongeveer zal betalen. Gemiddeld genomen betaal je voor het reinigen van je dak tussen 10 en 15 euro per vierkante meter.

Als je graag je dak laat impregneren of coaten, dan zal het je tussen 20 en 40 euro per vierkante meter kosten. Om een beter zicht te krijgen op de prijs kan je het best een offerte dakreiniging laten opstellen.

Op zoek naar een ontmosser?
Vind een prijs op maat van jouw budget

Prijs afhankelijke van technieken en materialen

Ontmossen van daken wordt meestal met behulp van een hogedrukreiniger gedaan. Dit gaat snel en zal dan ook en besparing voor de werkuren opleveren. Daarnaast kunnen reinigingsproducten gebruikt worden. Dit maakt het proces wat duurder, maar kan opnieuw een besparing voor werkuren geven. 

Kies je bij de nabehandeling voor impregneren of coaten? Voor het laten ontmossen en coaten van je dak mag je een prijs van gemiddeld 25 tot 40 euro per vierkante meter verwachten. Impregneren is wat goedkoper, je betaalt hiervoor gemiddeld  20 tot 25 euro, opnieuw inclusief ontmossen. 

Ontmossen met of zonder hogedrukreiniger?

Of de ontmosser een hogedrukreiniger kan gebruiken zal tijdens de analyse van het dak duidelijk worden. Hier ziet de expert de graad van bevuiling en hoe de staat van de dakbekleding is. Het gebruik van een hogedrukreiniger bij een beschadigd of poreus dak zal schade veroorzaken, wat extra kosten met zich meebrengt. 

Hellend dak reinigen en ontmossen met hogedrukreiniger

Reinigingsproducten bij hardnekkig mos

Bij het gebruik van een hogedrukreiniger is een reinigingsproduct meestal niet nodig. Is het dak hardnekkig bevuild, dan zal er toch gekozen worden een reinigingsmiddel aan te brengen. Na een bepaalde inwerktijd zal het product samen met het mos makkelijk weggespoeld kunnen worden. 

Zijn preventieve producten tegen mos nodig?

Na een dakreiniging kan je ervoor kiezen om je dak te laten coaten of impregneren. Dat hoef je niet te laten doen, maar het is zeker wel aangeraden. Als je je dak laat coaten, dan zal je dak op lange termijn beschermd zijn tegen mos en algen.

Daardoor zal je het dak niet zo snel opnieuw moeten laten reinigen en spaar je geld uit. Er is bovendien nog een voordeel: met een coating kan je het dak van een nieuw kleurtje voorzien. Zo krijgt je huis een frisse, nieuwe uitstraling.

Een ander optie is impregneren. Dit is vergelijkbaar met coaten. Ook als je het dak laat impregneren, laat je het best van een beschermlaag voorzien, waardoor vuil niet langer aan het dak hecht. Het verschil is dat de beschermlaag onzichtbaar is en dus het uitzicht van je woning niet zal veranderen.

Vaak wordt er daarom gekozen het dak te impregneren én te coaten. Het is duurder om beide nabehandelingen toe te voegen, maar het bespaart heel wat kosten op de lange termijn.

Prijs afhankelijk van stappen voor ontmossen dak

Bij het ontmossen van je dak zal je rekening moeten houden met de verschillende stappen die moeten gebeuren:

 1. Voorbereidingswerken
 2. Afsluiting waterafvoer
 3. Mosverwijdering dak

Als je je dak ook laat coaten, komen daar nog twee stappen bij:

 1. Voorbereidingswerken
 2. Afsluiting waterafvoer
 3. Mosverwijdering dak
 4. Primer aanbrengen
 5. Impregneren of coating aanbrengen

Benieuwd naar hoeveel het kost om jouw dak te laten reinigen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes op maat aan.

Vergelijk gratis offertes van ervaren ontmossers uit jouw buurt
Vul het offerteformulier vrijblijvend in en ontvang tot 5 offertes
arrow vergelijk offertes en bespaar kosten