Dak ontmossen | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Vind de beste dakontmosser uit de buurt!

Ligt jouw dak verborgen onder het mos? Dan is het hoog tijd om het te reinigen. Je woning ziet er opnieuw piekfijn uit en u vermijdt het risico op kapotte dakpannen en lekkages.

Vraag daarom gratis offertes aan van ervaren dakontmossers uit de buurt. Zij komen ter plaatse om de situatie in te schatten en maken daarna – geheel vrijblijvend – een prijs op. Zo blijft jouw dak in topvorm!

Waarom ontmossen offertes aanvragen?

  • Esthetische waarde: Jouw dak is de kroon op uw woning. Door je dak te ontmossen blinkt ze terug als nooit tevoren en dat straalt af op de rest van uw woning. Want zeg nu zelf: je wilt toch trots zijn op uw nederige stulpje?
  • Vermijd schade en lekken: Mos en algen maken de dakpannen en leien poreus. Daardoor kan regen zich een weg banen in het dak. Eén ijskoude nacht en je krijgt met kapotte dakpannen, scheuren en lekken te maken.
  • Waardevoller huis:Door het dak te ontmossen stijgt de (verkoop)waarde van je huis. De woning ziet er piekfijn uit en dat is een grote troef bij een eventuele verkoop


SNEL EN HANDIG!

Zeer tevreden van Renovatie-gids. Een heel snelle en efficiënte manier van werken.

LOKALE DAKREINIGERS!

Renovatie-gids is een uitstekende manier om snel de nodige firma’s uit de buurt te kennen.

RUIME KEUZE!

De aanbevolen firma’s gaven mij een zeer positieve indruk. De reiniging van mijn dak werd zeer correct uitgevoerd!


Welk type dak wil je ontmossen?

Hellend dak ontmossen

Hellend dak ontmossen

Als je een hellend dak wilt laten ontmossen, dan zal daar heel wat bij komen kijken. De dakwerkers moeten een stellage gebruiken om je dak te kunnen reinigen. Aan deze stellage zitten sproeikoppen, waarmee de dakwerkers je dak onder hoge druk reinigen. Deze manier van werken heeft als voordeel dat er geen lekkages kunnen optreden, omdat het water en de mos op een natuurlijke manier naar beneden glijden.

Als je hellend dak gereinigd werd, kan je het laten nabehandelen met een coating of je kan het laten impregneren. Hierdoor zal mos en vuil zich in de toekomst minder snel aan je dak hechten. Uiteraard betaal je dan wel een meerprijs, maar na verloop van tijd zal het je geld uitsparen!

Plat dak reinigen

Plat dak reinigen

Als je een plat dak hebt, heb je geluk, want de reiniging van een plat dak is vele malen eenvoudiger dan die van een hellend dak. Dat is logisch, want een plat dak is nu eenmaal eenvoudiger te bereiken. Als je mos op je plat dak wilt laten verwijderen, dan wordt dit gedaan met behulp van een hogedrukreiniger. Het mos wordt dan van je dak gespoten.

Ook bij een plat dak kan je ervoor kiezen om na de reiniging een coating te laten aanbrengen.

Prijsfactoren dakreiniging

Het laten reinigen van je dak komt uiteraard met een prijskaartje. Hoeveel je precies zal moeten betalen, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het uurtarief van je dakwerker, je daktype, de bereikbaarheid van het dak, de ernst van vervuiling, enzovoort. Als je graag een exacter idee van de prijs wilt krijgen, dan kan je het best een offerte dakreiniging laten opstellen door een dakspecialist.

Prijs dakontmossing per m2Hoewel de prijs van een dakreiniging erg afhankelijk is van de situatie, kunnen wij je wel al een idee geven van hoeveel je ongeveer zal moeten betalen. Gemiddeld gezien betaal je voor het reinigen van je dak tussen de €10 en €15 per vierkante meter.

Als je graag je dak laat impregneren of coaten, dan zal het je tussen de €15 en €30 per vierkante meter kosten. Om een beter zicht te krijgen op de prijs kan je het best een offerte dakreiniging laten opstellen!

Nabehandeling dak

Is een nabehandeling van je dak eigenlijk noodzakelijk? Na een dakreiniging kan je ervoor kiezen om je dak te laten coaten of impregneren. Dit hoef je niet te laten doen, maar het is zeker wel aangeraden. Als je je dak laat coaten, dan zal je dak beschermd zijn tegen mos en ander vuil.

Hierdoor zal je je dak niet zo snel opnieuw moeten laten reinigen en spaar je geld uit. Er is bovendien nog een voordeel: met een coating kan je je dak van een nieuw kleurtje voorzien. Hierdoor krijgt je huis een frisse, nieuwe uitstraling.

Een ander optie is impregneren, dit is vergelijkbaar met coaten. Ook als je je dak laat impregneren, zal je het van een beschermlaag laten voorzien, waardoor vuil niet langer aan het dak hecht. Het verschil is dat de beschermlaag onzichtbaar is en dat dus de uitstraling van je woning niet zal veranderen.