Je badkamer renoveren met een klein budget: 6 tips

Het renoveren van je badkamer is vaak een hele uitdaging. Er is het kiezen van materialen, decoratie en meubilair. Daarnaast moet je het budget op elk moment in de gaten houden. Hoe je badkamer budgetvriendelijk renoveren? Heb je tips nodig? Vind hier het antwoord op deze en andere vragen. 

badkamer_reno.jpg

Budgetvriendelijk renoveren

Het is mogelijk om je badkamer te renoveren zonder dat je een grote smak geld hoeft uit te geven. Doorgaans worden badkamers in het wit geschilderd om meer licht op te vangen. Jammer genoeg zullen witgeschilderde muren er na verloop van tijd niet meer zo fris uitzien. Het is aan te raden om de muren dan opnieuw te schilderen. Let wel op bij het kiezen van een nieuwe kleur. Felle kleuren zijn vaak trendy voor slechts een bepaalde periode.

Ook het veranderen van de voegen tussen je tegels kunnen al een groot verschil maken. Deze voegen kan je makkelijk zelf aanbrengen. Kies je voor het aankopen van een kit, dan kan je dit al voor een klein budget vinden.

Het kan gebeuren dat bij het kiezen van nieuwe materialen of meubilair de prijzen niet in je budget passen. Het is hierbij belangrijk om verder te zoeken naar alternatieven en er wordt aangeraden om advies te vragen aan experten. 

Wens je de kosten te beperken dan kan je er altijd voor kiezen om zelf je badkamer te renoveren. Hiernaast is het handig om na te gaan of je recht hebt op een premie.

Tips 

Tip 1: Om je badkamer te renoveren ben je niet verplicht om alles te vervangen of nieuw te kopen. Er zijn een aantal andere tips die je kan gebruiken om geld te besparen bij het renoveren van je badkamer.

Tip 2: Zo kan je ervoor kiezen om je douchekop te veranderen door een regendouche. Dit zorgt ervoor dat je badkamer een luxueuze stijl krijgt. Kies je ervoor om je badkamer te betegelen? Dan kijk je best naar de tegel aanbiedingen. Deze tegels kan je als basis gebruiken waarbij je de rest afwerkt met duurdere tegels. Wens je enkel een klein stuk te betegelen? Dan kan je ervoor kiezen om de rest te schilderen. 

Tip 3: Ben je creatief en werk je zelf graag aan nieuwe meubilair? Dan kan je zelf je wastafel te maken. Naast deze creatieve tips zijn er ook een aantal praktische tips die je kan volgen om je badkamer budgetvriendelijk te renoveren. 

Tip 4: Voor de start van je badkamerrenovatie is het van belang om te weten wat je gaat doen en hoeveel je zal uitgeven. Het bedenken van nieuwe ideeën tijdens de renovatie zorgt ervoor dat je meer geld uitgeeft dan gebudgetteerd en dit kan soms voor dure verrassingen zorgen.

Tip 5: Hiernaast investeer je beter in het hebben van daglicht. Dit kan volbracht worden door het toevoegen van een nieuw raam indien je budget dit toelaat. Maar ook het installeren van nieuwe lampen die daglicht geven kan al voor veel verlichting zorgen. 

Tip 6: Wens je enkel kleine veranderingen te brengen in je badkamer? Dan kan je dit gemakkelijk doen door een decoratieve vaas of handdoeken toe te voegen. Dit geeft je badkamer al een nieuwe stijl zonder te hoeven renoveren. 

badkamer_reno2.jpg

Het prijskaartje 

Afhankelijk van je renovatieplannen heeft het aanpassen van je badkamer ook een prijskaartje.

Wanneer je ervoor kiest om slechts een aantal accenten of accessoires toe te voegen aan je badkamer mag je rekenen op een budget van 50 tot enkele honderden euro’s.

Kies je ervoor om een stapje verder te gaan, en deels of helemaal je badkamer te renoveren? Reken dan op een prijskaartje van 2.000 tot 17.000 euro. Veel hangt uiteraard af van de gekozen materialen, accessoires en badkamertoestellen.

Aarzel niet om advies en prijzen te vragen aan badkamerspecialisten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Badkamerrenovatie | Gratis Offertes
1*. Welk badkamer project heb je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.