Zwarte garagepoort: een slimme investering? Welke kleuren kan je nog kiezen? 

Wist je dat een zwarte garagepoort niet alleen een chique uitstraling aan je huis geeft, maar ook bekend staat om zijn tijdloze elegantie en veelzijdigheid? In dit artikel leer je meer over de voordelen en het onderhoud van een zwarte poort. Bovendien geven we je enkele andere interessante kleurenopties voor je garagepoort. Zo heb je een zicht op alle mogelijkheden. Wil je meer info of advies op maat van specialisten? Vul ons formulier in.

Wat is een zwarte garagepoort? 

Een zwarte garagepoort is een stijlvolle en vaak moderne aanvulling op je huis of gebouw. Ze zijn erg geliefd vanwege hun veelzijdigheid: ze passen bij elk soort huis (oud of modern) en je kunt er verschillende stijlen mee creëren. Hieronder geven we enkele interessante eigenschappen van zwarte garagepoorten.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met erkende garagepoort installateurs.

1. Moderne uitstraling 

Een zwarte garagepoort ziet er modern en netjes uit en geven je huis zo een eigentijdse look. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook erg veilig: specialisten plaatsen ze correct en met kwalitatieve materialen. Ze letten op de inbraakwerendheid en veilige werking van de poort. Eventuele huisdieren en kinderen zijn altijd beschermd.

2. Sectionale poorten en andere types  

Zwarte garagepoorten kunnen sectionaal zijn of openslaande deuren hebben. Je kunt met andere woorden uit verschillende opties kiezen. Rolpoorten, kantelpoorten, zijdelingse poorten, vleugelpoorten en dubbel opendraaiende poorten kan je allemaal in het zwart laten vervaardigen.

Openslaande garagedeuren in het zwart bieden een stijlvolle en indrukwekkende uitstraling die bij verschillende woningstijlen past.

zwarte garagepoort

3. Geschikte materialen 

Verschillende materialen zijn in staat om de geliefde zwarte look te creëren. We leggen drie duurzame en kwalitatieve opties uit: Iroko hardhout, eikenhout en gegalvaniseerd staal.

Eikenhout of Iroko hardhout 

Deze materialen zijn goed geschikt voor zwarte sectionale poorten. Ze bezitten robuuste eigenschappen en een prachtige uitstraling.

Eikenhout en Iroko hardhout hebben een warme, natuurlijke look en zijn tegen verschillende weersomstandigheden bestand. Met een goed onderhoud gaan ze jaren mee en behouden ze hun geweldige zwarte look.

Als je het extensieve onderhoud van hout uit de weg wil gaan, kan je ook een garagepoort met houtlook laten installeren. Deze poort bestaat uit een onderhoudsvriendelijk materiaal (zoals aluminium, staal of pvc), maar ziet er aan de buitenkant als hout uit.

Gegalvaniseerd staal

Gegalvaniseerd staal komt vaak voor in de constructie van garagepoorten vanwege zijn sterkte en corrosiebestendigheid. Door het galvanisatieproces ontstaat er een laag zink op het staal, wat het vervolgens beschermt tegen roest en oxidatie. Daarom is het uitstekend geschikt voor buitentoepassingen.

Je kunt dit materiaal makkelijk in zwart aankopen of de garagepoort zelf schilderen.

4. Automatische bediening is mogelijk 

Het is mogelijk om een zwarte garagepoort automatisch te bedienen. Zo hoef je niet meer uit de auto te stappen om je poort te openen. Je kunt het met een afstandsbediening of universele handzender makkelijk vanop afstand bedienen.

Hoe onderhoud je een zwarte sectionaalpoort? 

Om een zwarte sectionaalpoort te onderhouden, hoef je deze niet zelf te behandelen of schilderen. Het onderhoud is veel eenvoudiger: was het af en toe samen met een sopje en een zachte doek.

Deze poorten zijn vaak al voorzien van epoxyverf, wat extra behandelingen eigenlijk overbodig maakt. Dit type verf zorgt voor duurzaamheid en een eenvoudig onderhoud. Een regelmatige reiniging met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek is voldoende om de zwarte sectionaalpoort in goede staat te houden.

Dubbele zwarte garagepoort met glas

Welke kleur kies je best voor je poort?

Je kunt uit verschillende kleuren kiezen om je poort een persoonlijk tintje te geven. Populaire kleuren zijn zwart, wit, grijs, blauw en groen.

Zwart ziet er vaker modern en professioneel uit. Daarom past het goed bij moderne en industriële stijlen. Wit zorgt voor een frisse en schone uitstraling die zowel bij moderne als eenvoudige ontwerpen past. De kleur die je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van wat jij mooi vindt en wat goed bij je huis past.

Ook grijs is geliefd vanwege zijn professionele uitstraling. Net als zwart past het perfect bij een moderne en industriële esthetiek. Blauw is daarentegen een erg levendige optie als poortkleur: het bezit een frisse uitstraling die zowel modern als minimalistisch overkomt.

Zorg dat de kleur bij de stijl van je poort past

De kleur heeft een grote invloed op de uitstraling van je poort. Een landelijke garagepoort of een poort in pastorijstijl halen bijvoorbeeld veel voordeel uit aardetinten.

Meer weten? Vraag info, advies en een prijs op maat aan garagepoort specialisten 

Heb je interesse in de plaatsing van een zwarte garagepoort? Vraag via onderstaand formulier offertes met informatie, adviezen en prijsvoorstellen op maat op. Zo kan je verschillende tarieven en aanbevelingen van erkende garagepoort installateurs vergelijken en de voordeligste optie voor jouw woning vinden. Laat je begeleiden door professionals en vind de poort die bij jouw behoeften en stijlvoorkeuren past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.