Landelijke garagepoort: een rustieke en degelijke poort met talrijke opties  

Een landelijke garagepoort geeft je huis niet alleen meer functionaliteit, maar ook een mooie, ouderwetse uitstraling. In dit artikel bekijken we de kosten, creatieve ontwerpmogelijkheden en het vereiste onderhoud. Verder bespreken we een interessant en praktisch alternatief voor de traditionele landelijke poort uit hout. Wil je meer info of advies op maat van erkende garagepoort installateurs? Vul ons formulier in.

Gemiddelde prijs van een landelijke garagepoort

Een gewone landelijke garagepoort heeft een richtprijs tussen de 2.000 en 4.000 euro. Deze prijs verschilt afhankelijk van factoren zoals het materiaal, de grootte en het type garagepoort.

Houten garagepoorten vallen in de smaak door hun authentieke uitstraling die goed bij een landelijke stijl past. Verder kunnen extra’s zoals automatisering en inbraakbeveiliging de prijs beïnvloeden.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met garagepoort installateurs.

Houten garagepoorten in landelijke stijl: enkele mogelijkheden op een rij 

De landelijke stijl is gebaseerd op traditionele bouwstijlen uit landelijke gebieden. Voor garagepoorten met deze uistraling kan je uit verschillende opties en creatieve toevoegingen kiezen.

landelijke garagepoort

1. Echt hout of een houtlook 

Landelijke garagepoorten kan je laten vervaardigen uit hout of materialen zoals pvc, staal en aluminium met een houtlook. Echte houtsoorten zorgen voor een authentieke uitstraling, maar vereisen wel meer onderhoud vanwege de gevoeligheid voor vocht. Bovendien ligt het prijskaartje voor een poort uit hout hoger.

Een garagepoort met houtlook heeft dezelfde esthetieke uitstraling, maar zonder het extensieve onderhoud en de hoge aankoopprijs.

Vandaag komt een houtlook echt overtuigend over: houtnerfimitatie, houtlookverbinding etc. zorgen ervoor dat je het bijna niet van echte houtsoorten kunt onderscheiden.

2. Natuurlijke kleuren: zwart, bruin, beige… 

Natuurlijke en rustige kleuren zoals bruin, beige en zwarte garagepoorten komen vaak voor bij een landelijk stijl. Zo behoud je de warme uitstraling. De kleurenkeuze is volledig aan jou: met een geschikte verf kan je zelf je garagepoort schilderen.

3. Pastorijstijl 

Een garagepoort in pastorijstijl is een voorbeeld van een houten, landelijke garagepoort. Vaak is het een sectionaalpoort of een garagepoort met extra grote openslaande deuren.

Deze poorten stralen traditionele en rustieke kenmerken uit door het gebruik van hout of imitatiehout, verticale lijnen in de panelen en soms zelfs kleine ramen. Zo creëer je die extra landelijke charme.

4. Verschillende types garagepoorten zijn geschikt: sectionale poort, kantelpoort… 

Verschillende soorten garagepoorten kan je in een rustieke stijl laten ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke sectionaalpoort, kantelpoort of openslaande garagepoort. De stijl en functionaliteit kan je eenvoudig aanpassen aan de specifieke behoeften en esthetiek van de landelijke woning.

5. Automatische of manuele landelijke garagepoort 

Een landelijke garagepoort kan je zowel een automatische als een handmatige bediening geven.

Een automatische sectionale poort valt in de smaak omdat het weinig ruimte inneemt en er steeds stijlvol uitziet. Als je deze poort bovendien elektrisch bedient, verhoog je de veiligheid en het comfort.

Dubbel opendraaiende poort landelijk

Het vereiste onderhoud van houten landelijke garagepoorten 

Het is belangrijk dat je houten landelijke garagepoorten goed onderhoudt. Hout krimpt of zet uit door vocht, wat betekent dat je het best zowel een goede beschermingslaag geeft als regelmatig schoonmaakt. Gebruik bijvoorbeeld een speciale coating tegen regen en zonlicht.

Plan een regelmatig onderhoud in: controleer de staat van de onderdelen en vervang of repareer eventueel verouderde elementen.

Wil je een onderhoudsvriendelijke landelijke houten garagepoort?

Overweeg dan een garagepoort met een houtlook. Het ziet eruit als een echte houten poort, maar bestaat eigenlijk uit materialen met een eenvoudig onderhoud zoals staal, aluminium of pvc. Bovendien zijn ze goedkoper dan garagepoorten uit echt hout.

Wens je extra info, advies op maat en concrete offertes van garagepoort specialisten? Vul het offerteformulier in 

Vul onderstaand offerteformulier in en kom in contact met erkende garagepoort specialisten in jouw regio. Zij adviseren je graag over de beste poort voor jouw situatie en sturen je offertes met prijsvoorstellen op maat op. Zo kan je je goed informeren en verschillende tarieven vergelijken. Verstuur je aanvraag en geniet van een kwaliteitsvolle plaatsing door deskundigen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.