Garagepoort pastorijstijl: een klassieke en tijdloze optie voor je garage 

Weet je niet goed in welke stijl je jouw poort wil ontwerpen? Een garagepoort in pastorijstijl is een klassieke keuze met een prachtige rustieke en landelijke uitstraling. In dit artikel lees je meer over stijl zelf en welke soorten poorten er mooi mee samengaan. Wil je graag in contact komen met erkende garagepoort installateurs in jouw regio? Vul ons offerteformulier in.

Wat is een garagepoort in pastorijstijl? 

De pastorijstijl is eigenlijk vernoemd naar de traditionele pastorijwoningen van de lokale priester. De stijl kenmerkt zich door een landelijk uitzicht en geniet ondertussen van een vrij tijdloze uitstraling.

Decoratieve pastorijelementen zijn onder andere de aandacht voor symmetrie en rechthoekige vormen. Een gevel in deze stijl bestaat bijvoorbeeld vaak uit een combinatie van kempisch baksteen en plaasterwerk in het portaalvlak. Verder zie je ovale raampjes regelmatig in de ontwerpen terugkomen.

Op zoek naar een specialist?
Kom snel in contact met garagepoort professionals.

Meestal een houten (sectionale) poort 

Een garagepoort in pastorijstijl komt vaak als een houten (sectionale) poort voor. Meestal zit in het design van een landelijke poort een horizontaal of verticaal plankemotief behouden. De uitstraling van hout past het beste bij de pastoriestijl.

Ook een houtlook is mogelijk 

Als een massief houten poort buiten je budget valt of je ziet het intensieve onderhoud niet zitten, dan kan je ook kiezen voor een poort uit aluminium of pvc (kunststof). Deze materialen kan je met een overtuigende houtlook laten vervaardigen. Zo geniet je van de warme uitstraling van hout, maar met de onderhoudsvriendelijkheid van pvc of aluminium.

garagepoort pastorijstijl

Geschikte soorten garagepoorten voor een pastoriestijl 

Hieronder bespreken we welke typen garagepoorten de pastorijstijl goed tot uiting brengen. Vooral dubbel opendraaiende garagedeuren worden met deze stijl geassocieerd.

1. Kantelpoort 

Een kantelpoort is een poort die je, zoals de naam al doet vermoeden, naar boven toe open kantelt. Met dit relatief eenvoudige systeem bespaar je ruimte (de poort bewaar je parallel met het plafond), maar omwille van de kantelhoek kan je niet stapelen tot vlak voor de poort.

2. Sectionaalpoort

Een landelijke sectionale garagepoort is qua werking identiek aan een kantelpoort. Waar je bij een kantelpoort een vrij grote kantelhoek hebt, wordt dat bij de sectionaalpoort omzeild door de poort in verschillende panelen of horizontale secties op te delen.

3. Garagepoort met openslaande deuren 

Een garagepoort met openslaande deuren, ook wel een dubbele draaipoort genoemd, geeft een mooie landelijke indruk. Hou er rekening mee dat je voldoende plaats nodig hebt om deze deuren volledig te openen.

Dubbel opendraaiende poort pastorijstijl

4. Automatische garagepoort hout 

Voor bovenstaande poorten bestaat er telkens ook een elektrische of automatische variant. Via een knop of afstandbediening kan je jouw garagepoort eenvoudig vanop afstand openen en sluiten.

Is een landelijk ontwerp niet jouw smaak?

Een moderne en strakke uistraling is zeker ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan zwarte garagepoorten. Bovendien kan je zelf een creatieve look creëren door je poort te schilderen.

Is een garagepoort in pastorijstijl iets voor jouw woning? Vergelijk info, advies en offertes van deskundigen

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen. Deze bevatten prijsvoorstellen en adviezen op maat van erkende garagepoort specialisten. Zo kan je meerdere tarieven en aanbevelingen eenvoudig vergelijken en vind je de beste optie voor jouw situatie. Verstuur nu je aanvraag en geniet van de professionele hulp van erkende installateurs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.