Zo bespaar je 650 euro met een waterverzachter

Meer dan 85% van de Belgische bevolking heeft kalkproblemen of hard water in zijn woning. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw energiekosten en waterkosten stijgen maar ook dat uw toestellen minder lang meegaan. Deze problemen kunnen voor veel negatieve gevolgen zorgen. Toch is er een gemakkelijke oplossing om dit te vermijden waarbij een besparing van 650 euro mogelijk is.

Waterverzachter_3.jpg
Het gebruik van een waterverzachter is nuttig om de bestrijding van kalk en hard water tegen te gaan. Uit een studie van Aqua Belgica blijkt dat een familie van 4 personen tot 650 euro kan besparen dankzij het gebruik van een waterverzachter.

Enkele voordelen van het gebruik van een waterverzachter zijn:

  • Er zijn geen kalkproblemen
  • Het zorgt voor geldbesparing
  • Het is milieuvriendelijk

De complete besparing

De studie van Aqua Belgica is geëffectueerd op een gezin van 4 personen. Er werden 4 categorieën besproken, waaronder zeepproducten/detergenten, energieverbruik, toestellen en kledij.

Zeep en detergenten

Bij de categorie zeepproducten/detergenten is er vastgesteld dat het gebruik van een waterverzachter het gebruik van detergenten verminderd met 50%. Dankzij onthand water zal het verbuik van zeepproducten ook verminderen. Ook wassen op lagere temperatuur en kortere tijd is mogelijk. Hierdoor kan een gezin tot 210 euro besparen.

Energieverbruik

Bij het energieverbruik is er vastgesteld dat na het gebruik van een waterverzachter, toestellen sneller opwarmen. Door de kalkafzetting neemt water meer tijd om op te warmen en bij het niet gebruiken van een waterverzachter verliezen de meeste toestellen 48% van hun efficiëntie. Bij het gebruik van een waterverzachter kan een gezin 15% besparen, wat neerkomt op zo’n 63 euro.

Toestellen vervangen

Het vervangen van toestellen gebeurt vaak bij hard water. De reden hiervoor is dat de stroming van het water niet meer correct kan gebeuren.

Binnen de 18 maanden verliezen meer dan 75% van de doucheknoppen hun stroomcapactiteit. Bij kranen is er vastgesteld dat de stromingscapaciteit verminderde en de zeefjes van de kranen bijna compleet verstopt zaten met kalk. Met onthard water kan een gezin 200 euro per jaar besparen dankzij toestellen die langer meegaan.

Kledij, handdoeken, lakens

Het wassen van kledij en huishoudlinnen, zoals handdoeken en lakens, met hard water versnelt ook de slijtage ervan. Het is belangrijk jouw kleding met onthard water te wassen. Je verlengd niet enkel de levensduur van je kleding, maar ook de kosten bij het vervangen van onderdelen van je wasmachine. Jaarlijks kan je hiermee zo’n 177 euro besparen.

Infographic - besparing waterverzachter

Kost van een waterverzachter

Om een waterverzachter te laten installeren zal je een budget van minimum 700 euro in je hoofd moeten houden. Vaak liggen de prijzen tussen de 800 en 2000 euro. 5 factoren beïnvloeden de prijs. Het type, capaciteit, onderhoud, BTW en de installatie.

Hiernaast komt er nog een kost voor het regeneratiezout. Dit zout varieert van prijs waarbij een gemiddelde prijs 10 euro voor 25 kg is.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type dienst zoekt u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.