Welke verzekeringen afsluiten bij het bouwen of renoveren?

Je verdient het om eens huis te hebben dat helemaal is zoals jij het wilt. Daar horen soms renovaties bij. Bescherm jezelf goed tegen de risico’s van een renovatie met de nodige verzekeringen.

verzekeringen bij huis renoveren of bouwen

Vergeet je brandverzekering niet aan te passen

Vergeet na je renovaties zeker niet je brandverzekering te herzien. Renovaties kunnen ervoor zorgen dat je huis meer waard wordt. Dan moet je natuurlijk ook je brandverzekering aanpassen, om te vermijden dat je onderverzekerd bent. Als je onderverzekerd bent, zal je in het geval van schade niet genoeg worden uitbetaald.

Na een renovatie is het een ideaal moment om je brandverzekering te vergelijken en te herbekijken.

Welke verzekeringen heb je nodig?

Schuldsaldoverzekering

Renovaties zijn grote kosten, die je vaak niet in één keer kunt betalen. Als je een hypothecaire lening afsluit, wordt er in de praktijk bijna altijd gevraagd om ook een schuldsaldoverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat bij een plots overlijden van jou of je partner, de verzekeraar tussenkomt voor het resterende bedrag van de lening.

ABR-Polis (Alle Bouwplaats Risico’s)

Renovaties zijn hectische tijden, waar er heel wat gebeurt. Een fout is snel gemaakt en het weer heb je al helemaal niet in handen. Een ABR-verzekering dekt schade die kan gebeuren op de werf, de werken en de materialen. De schade die wordt veroorzaakt aan derden tijdens de werken (bijvoorbeeld: beschadigde oprit bij de buren) kan in de verzekering worden opgenomen.

De ABR-polis dekt zowel de bouwheer, de aannemer, de architect enzovoort voor schade die veroorzaakt is tijdens het bouwproject. Je betaalt in tegenstelling tot de meeste verzekeringen niet jaarlijks, maar voor de looptijd van de bouwperiode.

Rechtsbijstand

Een renovatie brengt soms conflicten met zich mee. Misschien ben je ontevreden van de kwaliteit van de renovaties, of is er een dispuut over wie verantwoordelijk is voor bepaalde schade of kosten. Een rechtsbijstandsverzekering laat je juridisch advies in winnen en drukt eventuele kosten. Je kan steeds een rechtsbijstand afsluiten, behalve bij conflicten rond de (ver)bouw(ing) als er een bouwaanvraag of architect aan te pas komt.

Betrouwbare aannemer gezocht?

Bouwen of renoveren begint bij de keuze van de juiste aannemers. Ben je op zoek naar een goede vakman? Wij brengen je graag in contact met betrouwbare aannemers uit je buurt.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes voor alle renovatiewerken