Inbrekers buitenhouden doe je zo!

inbraakbeveiliging

Woninginbraken zijn een veel voorkomend probleem in België. Toch kan je met een aantal eenvoudige tips en tricks je woning al veiliger maken. Door onder meer je dagelijkse gewoontes aan te passen kan je een eventuele inbraak al vermijden. Wil je een stapje verder gaan? Dan lees je hier wat de beste oplossing is voor jouw situatie.

Stijgend aantal inbraken?

De voorbije jaren is het aantal woninginbraken tijdens de wintermaanden sterk toegenomen. Omdat het sneller donker wordt, is de hoofdreden. Toch werd er sinds eind 2019 een daling vastgesteld in het aantal inbraken. Die dalende trend zette zich tijdens 2020 verder door als gevolg van de coronapandemie. Zo werden er in 2020 6.600 minder inbraken vastgesteld dan in 2019.

Tegelijk laat de federale politie weten dat er nog steeds inbraken plaatsvinden en het belangrijk blijft om je woning te beschermen tegen een eventuele inbraak.

Tips voor inbraakbeveiliging

Een aantal tips die de federale politie meegeeft wanneer een woning niet of onvoldoende beveiligd is, zijn de volgende:

  • Sluit alle deuren en ramen van je woning bij vertrek.
  • Zorg ervoor dat er een aanwezigheidsgevoel is in je woning.
  • Het verstoppen van sleutels onder een mat of bloempot wordt serieus afgeraden.
  • Wees subtiel met vakantieplannen op het internet. Dit kan inbrekers aanzetten om in je huis in te breken
  • Probeer zo veel mogelijk je dure spullen uit het zicht te zetten van ramen of deuren.

Ben je afwezig voor een langere periode? Dan kan je aan de politie vragen om je woning in de gaten te houden tijdens je afwezigheid. Dat kan je online aanvragen via een formulier.

raambeveiliging

Oplossingen om je woning te beveiligen

Om een eventuele inbraak te voorkomen, bestaan er een aantal effectieve oplossingen. Zo kan je ervoor kiezen om een beveiligingscamera te laten installeren. Afhankelijk van het gekozen model vind je al beveiligingscamera’s vanaf 30 euro. De prijzen kunnen oplopen tot een enkele duizenden euro’s voor professionele buitencamera’s. De meeste camera’s sturen zelfs live beelden naar je smartphone, zodat je vanop afstand alles perfect in de gaten kan houden.

Een andere oplossing kan een bewegingssensor of ramen- en deurensensor zijn. De meeste bewegingssensoren werken bij het vaststellen van een beweging, waarbij dan bijvoorbeeld het licht aanspringt. Maar ook andere bewegingssensoren werken via veranderingen in onder meer de temperatuur of door de registratie van trillingen.

Bij ramen- en deurensensoren wordt het openen van ramen en/of deuren geregistreerd, waarbij het licht aanspringt of een bel rinkelt bij het binnenstappen van de deur. Deze sensoren worden via het thuisnetwerk aangesloten. Je kan de sensoren dus makkelijk programmeren.

Als laatste kan je kiezen voor een geïntegreerd alarmsysteem.  Deze systemen zijn sterk gedaald in prijs en kunnen al vanaf 200 euro aangekocht worden. Hoe groter en optimaler je alarmsysteem, hoe duurder het zal kosten.

geïntegreerd alarmsysteem

Wat kost inbraakbeveiliging?

Bij het kiezen van één of meerdere systemen komt er een bepaald budget bij kijken. Je kan al voor enkele honderden euro’s je huis goed beveiligen. Zo kan je bijvoorbeeld voor 200 euro al een beveiligingscamera en -sensoren laten installeren.

Wil je meer info over beveiligingssystemen? Of wens je een offerte aan te vragen? Aarzel niet om een beveiligingsspecialist te contacteren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Alarmsysteem - Vraag advies & offertes om te vergelijken
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?

2*. Welk type gebouw wenst u te beveiligen?

3*. Welke oppervlakte dient beveiligd te worden?

4. Beschrijf uw project

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.