Badkamer renoveren? Tip: Overweeg een sauna

De badkamer is voor velen van ons een van de belangrijkste plekken van de woning. Je badkamer moet gewoon echt helemaal tip top in orde zijn en écht voldoen aan jouw wensen. Een gedateerde badkamer voelt dan ook als een doorn in het oog, want je ziet in trendy woonmagazines hoe het ook anders kan! Heb jij plannen om jouw badkamer te laten moderniseren en renoveren? Overweeg dan zeker een sauna mee te nemen in je plannen. Waarom, dat lees je hier.

Sauna, een geweldige toevoeging

Een fijne badkamer, met alle elementen erin die je belangrijk vindt, is heerlijk. Ga jij voor een vrijstaand bubbelbad, een inloopdouche en zwevend toilet? Het zijn populaire badkamerelementen die douchen en badderen een extra dimensie geven. En toch is er één facet wat een nóg luxere wellness beleving biedt: we hebben het dan natuurlijk over je eigen privé sauna.

Een sauna is perfect te integreren naast de badkamer, zo heb je alles binnen handbereik. Bij een sauna denken we al snel aan een groot object, maar er zijn ook sauna’s verkrijgbaar in een ranke, smalle uitvoeringen die voor één persoon geschikt zijn, zoals te vinden bij sauna expert SuperSauna.be.

Badkamer-Sauna-1024x683.jpg

Verschillende soorten sauna’s

Er zijn diverse soorten sauna’s te vinden bij SuperSauna, denk hierbij aan populaire sauna’s zoals:

  • De Infrarood sauna: dit type sauna wordt niet heet, doordat infrarood alleen datgene verwarmt wat binnen de straling valt; jouw lichaam dus. Infrarood biedt een heerlijke warmte die je na enkele minuten goed merkt. Binnen 5 minuten begin je te transpireren bijvoorbeeld. Daarnaast heeft infrarood ook nog eens een gunstige werking op het lichaam. Het fijne van infrarood is dat dit type sauna minder stroom verbruikt dan de traditionele Finse sauna; er hoeft immers minder verwarmt te worden.
  • Finse sauna: deze sauna werkt op een kachel en gebruikt doorgaans 3,6 kWh per uur (gemiddeld). Het heerlijke van deze luxe sauna is dat deze wél de hele ruimte intensief verwarmt, waardoor je letterlijk ‘een sauna’ binnenstapt. Dit is een overweldigend gevoel (vooral tijdens de winter!). De meeste Finse sauna’s zijn voorzien van verborgen led-verlichting, wat een mooie effect biedt.
  • Combi-sauna: de combi-sauna combineert infrarood met de Finse sauna; dit levert een geweldig intensief sauna effect op! Voor wie het allemaal niet heet genoeg kan is de combi sauna echt een fantastisch alternatief: het beste uit 2 werelden!