Offertes dakwerken | Ontvang gratis prijsvoorstellen en adviezen op maat 

Het dak beschermt je woning tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Maar na verloop van tijd heeft ieder dak een opknapbeurt nodig. Of het nu gaat om renovatie, onderhoud, plaatselijke herstellingen of een complete vernieuwing van je dak: vul ons formulier in en wij brengen je zo snel mogelijk in contact met ervaren dakwerkers uit jouw buurt. Ontvang offertes dakwerken en vergelijk ze op vlak van prijs, werkzaamheden en adviezen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online een offerte aanvragen: hoe werkt het precies? 

Is je dak toe aan renovatie, onderhoud of herstelling? Of wil je een compleet nieuw dak? Met ons online offerteformulier vind je in drie stappen de perfecte dakwerker voor jouw project. Zo bespaar je tijd, geld en geniet je van een kwalitatief dak.

step 1.png

Stuur je aanvraag door

Ga naar het offerteformulier bovenaan deze pagina of druk op onderstaande knop. Vul je gegevens en projectdetails in en selecteer je regio. Verzend je aanvraag.

step 2.png

Vergelijk en maak de voordeligste keuze 

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van erkende dakwerkers uit je buurt. Vergelijk ze allemaal op vlak van prijs, kwaliteit, ervaring en recensies.

step 3.png

Geef je toestemming en laat de dakwerken uitvoeren

Neem nadien contact op met de dakwerker, bevestig en plan de werkzaamheden in. Geniet van een perfect gerenoveerd, onderhouden of nieuw dak.

Offertes dakwerken vergelijken: enkele handige richtlijnen 

Nadat je offertes van verschillende dakwerkers hebt ontvangen, is het belangrijk om ze zorgvuldig met elkaar te vergelijken. Hieronder geven we enkele aandachtspunten en richtlijnen mee zodat je zeker de voordeligste optie voor jouw situatie vindt.

1. Lees adviezen/werkwijzen grondig door 

Beoordeel of de professionele adviezen van de dakwerker overeenkomen met jouw verwachtingen en behoeften. Let daarom zeker op de beschrijving van de werkwijze: is het duidelijk en volledig? 

Kijk tot slot ook of de materialen die de dakwerker voor jouw project wil gebruiken, aan jouw wensen voldoen.

2. Bekijk de specialisaties 

Controleer zeker ook de specialisaties van de specifieke dakwerkers:

 • Heeft de specialist ervaring met het type werkzaamheden dat je wil laten uitvoeren?
 • Kent hij of zij de materialen voor je dakproject?
 • Beschikt de dakwerker over de nodige certificaten en opleidingen?

3. Neem meerdere referenties en reviews door 

Vraag naar referenties of eerdere projecten van de dakwerkers. Lees online reviews door van verschillende eerdere klanten. Zo krijg je een goed beeld van de reputatie en kwaliteit van de specialisten en maak je een geïnformeerde en betrouwbare keuze.

4. Controleer de uitvoertermijn 

Bekijk zeker de uitvoertermijn van de werkzaamheden: hoe lang duren de dakwerken? En passen de specifieke data in jouw planning? Maak altijd duidelijke afspraken over de start- en einddatum van de werken.

5. Zoek ook de details van de werken op 

Kijk goed welke werkzaamheden precies in de offerte zijn opgenomen. Controleer of er extra kosten of onvoorziene uitgaven mogelijk zijn. Het kan nooit kwaad om een gedetaileerde beschrijving van de dakwerken aan te vragen.

6. Kijk naar de totaalkosten voor het dakproject 

Let niet alleen op de kosten per uur of vierkante meter, maar ook op de totaalprijs. Vergelijk prijsvoorstellen van verschillende dakwerkers en ga na of er extra kosten zijn voor zaken zoals verplaatsing of materiaalhuur.

7. Let goed op de voorwaarden 

Neem zeker ook de algemene voorwaarden van de offerte aandachtig door. Let goed op de betalings-, garantie- en annuleringsvoorwaarden en stel bij onduidelijkheden vragen aan de dakwerker.

8. Kijk naar de locatie van de dakwerker

Kies indien mogelijk een dakwerker uit jouw regio. Zo bespaar je op voorrijkosten en kan je de werken eenvoudiger opvolgen. 

Offerte dakwerken

Welke werken voeren ervaren dakwerkers uit?

Een dakwerker is de specialist voor uiteenlopende soorten werkzaamheden aan je dak. We geven hieronder een overzicht.

Erkende dakwerkers inschakelen?
Verstuur je aanvraag en ontvang offertes op maat.

1. Nieuwe dakbedekking plaatsen 

Is je dakbekleding versleten of beschadigd? Dakwerkers plaatsen met gemak een nieuwe soort dakbedekking met materialen zoals dakpannen, EPDM of shingles. Ook de daken van carports, bijgebouwen of tuinhuizen kunnen specialisten bedekken.

2. Rotte dakconstructie vervangen 

Als je dakstructuur schade heeft door houtrot, vocht of slijtage, vervangen dakwerkers de rotte onderdelen en zorgen ze voor een stevige en veilige basis.

3. Dakonderhoud 

Regelmatig onderhoud houdt je dak in een kwalitatieve conditie. Dakwerkers reinigen je dak, verwijderen mos en algen en coaten of impregneren het dak indien nodig.

4. Dakisolatie aanbrengen 

Dakwerkers plaatsen dakisolatie, zowel langs binnen als buiten, en zorgen voor een mooie afwerking. Zo kan je bovendien besparen op je energiekosten.

5. Meer natuurlijk lichtinval (dakkapel of -ramen) 

Dakwerkers plaatsen dakramen, dakkapellen, lichtstraten of dakkoepels, waardoor je van voldoende natuurlijk licht kunt genieten.

6. (Kleine) dakherstellingen 

Ook voor kleine dakherstellingen, zoals de plaatsing van nieuw daklood of de reiniging van je schoorsteen, kan je een dakwerker inschakelen.

7. Dakgoten onderhouden of vervangen 

Dakwerkers reinigen je dakgoten, verwijderen vuil en verstoppingen en controleren ze op beschadigingen. Indien nodig herstellen of vervangen specialisten je dakgoten om waterafvoer te optimaliseren en wateroverlast te voorkomen.

8. Dakreiniging 

Ook kan je je dak laten reinigen met professionele apparatuur. Dakspecialisten verwijderen hardnekkig vuil en mos en zorgen zo voor een schoon en gezond dak.

9. (Regelmatige) dakinspecties 

Voorkomen is beter dan genezen. Regelmatige dakinspecties door ervaren dakwerkers zijn geen overbodige luxe. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan zoals lekkages, vochtschade en zelfs instortingsgevaar. 

Specialist reinigt dak met hogedrukspuit

Overzicht van alle kosten voor dakwerken 

De prijzen dakwerken hangen af van verschillende factoren zoals:

 • Het type dakwerk. Dakrenovatie is duurder dan dakonderhoud.
 • Het soort dak. Dakwerken bij platte daken zijn vaak goedkoper dan bij hellende daken.
 • De grootte van je dak. Hoe groter je dak, hoe meer werk en hoe hoger de prijs.
 • De regio waarin je woont. Dakwerkers in drukke gebieden rekenen soms meer aan.
 • Prijs per uur of per vierkante meter. De dakwerker kiest zelf welke tarieven hij of zij gebruikt.

Om je een beter beeld te geven, vind je hieronder een overzicht van de richtprijzen voor verschillende soorten dakwerken.

Type dakwerken Prijs per m²Prijs per uur
Nieuwe dakconstructie plaatsen€ 30 à € 200
Dakrenovatie€ 50 à € 285
Dakisolatie€ 20 à € 115
Dak reinigen en ontmossen€ 9 à € 15
Dakbedekking (plat dak)€ 45 à € 55
Dakbedekking (schuin dak)€ 40 à € 130
Dakramen plaatsenVanaf € 400
Schoorsteenreiniging € 60 à € 150
DakherstellingPrijs op aanvraag

Hou er rekening mee dat de bedragen hierboven slechts schattingen zijn. Ontvang exacte prijsvoorstellen voor jouw dakproject via ons offerteformulier.

Hoeveel kost dakwerken per m2? 

Dakwerken kosten naargelang het materiaal en de werkzaamheden tussen de 30 en 250 euro per vierkante meter

Druk de kosten met een premie en verlaagd btw-tarief

Als jouw dak ouder is dan 10 jaar betaal je een verlaagd btw-tarief van slechts 6% in plaats van 21%.

Bovendien kan je in bepaalde gevallen een premie dakwerken aanvragen. Bij de Mijn VerbouwPremie komen verschillende soorten dakwerken, die door erkende aannemers uitgevoerd worden, in aanmerking.

Verschillende soorten daken op een rij 

Er bestaan verschillende soorten daken. De drie soorten dakconstructies zijn hellend, plat en gebogen. Binnen deze categorieën kan je bovendien uit meerdere vormen of varianten kiezen.

1. Hellend of schuin dak 

Een hellend dak is een klassieke en populaire dakvorm. Het bestaat uit één of meerdere schuine dakvlakken die samen een unieke constructie vormen.

Binnen de categorie hellende daken zijn er verschillende varianten:

 • Zadeldak. Dit is de eenvoudigste en voordeligste optie. Het zadeldak bestaat uit twee hellende dakvlakken in een symmetrische vorm.
 • Schilddak. Een schilddak heeft vier hellende dakvlakken die rondom de woning lopen. Zo krijg je een strakke en moderne uitstraling.
 • Mansardedak. Dit daktype is te herkennen aan het gebroken dakvlak dat extra ruimte op de zolderverdieping creëert.
 • Lessenaarsdak. Een lessenaarsdak heeft slechts één hellend dakvlak.
 • Tentdak. Dit daktype heeft vier hellende dakvlakken die samenkomen in een punt. Het tentdak zie je vaak terug op vierkante of ronde woningen.

Hellende daken zijn geschikt voor verschillende bouwstijlen en bieden heel wat mogelijkheden voor zolderinrichting. Bovendien kan je op een hellend dak perfect zonnepanelen plaatsen.

2. Plat dak 

Een plat dak is een dak met een kleine hellingsgraad. Dit type dak is populair vanwege de moderne uitstraling en de creatie van extra leefruimte.

Platte daken bedekken specialisten met EPDM, PVC of bitumen. Besteed zeker voldoende aandacht aan de dakdichting en -isolatie om lekkages en warmteverlies te vermijden.

Platte daken zijn een perfecte basis voor een dakterras of voor de installatie van zonnepanelen of een groendak.

3. Gebogen dak 

Een gebogen dak is een dak met een niet-lineaire vorm zoals een koepel of een boog. Dit type dak geeft je woning een unieke en opvallende uitstraling.

Gebogen daken bestaan meestal uit hout, metaal of beton. Ze zijn complexer in constructie dan hellende of platte daken en daarom vaak duurder.

Een gebogen dak is een echte eyecatcher en kan de waarde van je woning verhogen.

metalen dakconstructie opbouwen

Waaruit bestaat de constructie van een dak? 

Een dak bestaat uit meer dan enkel dakpannen of een EPDM-folie. De constructie bestaat uit verschillende onderdelen die elk hun eigen functie hebben.

1. Constructie met balken 

De basis van een dak is de constructie met balken, die het gewicht van het dak en andere belastingen draagt. De opbouw omvat eigenlijk verschillende soorten balken:

 • Gordingen. Horizontale balken die over de muren van je huis lopen en de basis vormen voor de rest van de dakconstructie.
 • Sporen. Schuine balken die op de gordingen rusten en de dakbedekking ondersteunen.
 • Spanten. Draagbalken die de sporen ondersteunen en extra stevigheid bieden, vooral bij grote dakoppervlakken.

2. Dakbeschot 

Op de sporen of spanten komt het dakbeschot terecht. Het bestaat uit OSB-platen of multiplex en verstevigt de dakconstructie. Verder vormt het dakbeschot een egale basis voor de dakbedekking en houdt het de isolatie op zijn plek.

3. Dakbedekking (roofing, EPDM, dakpannen…) 

De dakbedekking is de buitenste laag van het dak en beschermt je constructie tegen weersinvloeden. De keuze hangt af van het daktype, de gewenste uitstraling en je budget.

 • Dakpannen. Verkrijgbaar in keramiek, beton of cementvezel. Vanwege hun duurzaamheid zijn ze ideaal voor hellende daken.
 • EPDM. Deze synthetische rubberfolie is flexibel, waterdicht en geschikt voor platte daken.
 • Roofing. Bitumineuze dakbedekking komt voor in varianten zoals shingles of roofingbanen en is voordelig voor platte en hellende daken.

Wil je graag dakwerken laten uitvoeren? Verstuur je aanvraag en gratis ontvang offertes op maat

Of je nu renovatie, onderhoud, herstellingen of een volledige vernieuwing van je dak overweegt, wij helpen je graag verder. Vul ons formulier in en ontvang volledig gratis en vrijblijvend offertes van ervaren dakwerkers in jouw regio. Vergelijk prijsvoorstellen en adviezen op maat van jouw dakproject. Zo maak je de voordeligste keuze voor je dak.