Muurisolatie prijs per vierkante meter en premies in België

Het is belangrijk erover te waken dat de muren van je woning van goede isolatie voorzien worden. Natuurlijk wil je wel de beste muurisolatie aan de beste prijs. In dit artikel krijg je tips die handig kunnen zijn in het isolatieproces en verneem je daarnaast een correcte prijs muurisolatie om je woning te isoleren aan hoge isolatiewaarde.

Een dikke isolatielaag houdt het niet alleen warm binnenshuis, maar levert ook een aanzienlijke jaarlijkse besparing op jouw energiefactuur op. Naast een lagere energierekening roep je er ook storende geluiden van buitenaf ogenblikkelijk een halt mee toe.

De gemiddelde prijs van muurisolatie in België

Voordat je de werkzaamheden in gang zet, moet je zeker de gemiddelde prijzen nagaan. Op die manier ben je optimaal voorbereid om met de erkende aannemer te gaan praten.

Gemiddeld ligt de totale kostprijs voor muurisolatie in België tussen 3.500 en 6.000 euro. Het totaalbedrag hangt af van verschillende factoren zoals het gebruikte isolatiemateriaal, de techniek, de totale oppervlakte en de gekozen arbeidskracht.

muurisolatie prijs

De prijzen variëren sterk naargelang de isolatie van binnen, buiten of achter de muur (spouwmuren) komt, maar ook naargelang het isolatiemateriaal (minerale wol, hennepwol, polyurethaan, enz.).

Je bestaande spouwmuur laten isoleren is ons advies als dat nog niet gebeurd is. De prijs van spouwmuurisolatie varieert overigens tussen 15 en 30 euro per vierkante meter, afhankelijk van het type spouwmuurisolatie. De gemiddelde terugverdientijd spouwmuurisolatie bedraagt dan weer tussen 3 en 5 jaar en zal zeker ook een voordelige invloed hebben op je jaarlijkse energiebesparing.

Bestaande premies in België

Om zoveel mogelijk te besparen, is het belangrijk informatie in te winnen over subsidies voor bestaande muurisolatie. In onderstaande tabel kom je meer te weten over de gangbare premies bij de verschillende soorten muurisolatie.

Muurisolatie techniek Premies 2024
Buitenmuurisolatie aan de buitenzijde 30 euro per m²
Buitenmuurisolatie aan de binnenzijde 15 euro per m²
Spouwmuurisolatie 5 euro per m²

muurisolatie

Vergelijk offertes van specialisten in muurisolatie

Neem in elk geval de tijd om verschillende muurisolatiebedrijven bij jou in de buurt onder de loep te nemen.

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend tot 5 verschillende offertes ontvangen van erkende aannemers. Het enige wat je hoeft te doen is het betreffende formulier invullen. Aansluitend neemt de firma in kwestie contact op met jou voor je nieuwe gevelbekleding.

muurisolatie aanbreng

Probeer de opgevraagde offertes in detail met elkaar te vergelijken, zodat je de muurisolatie gegarandeerd aan de laagste prijs zal kunnen laten uitvoeren en je na isoleren geen spijt hebt van je beslissing.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Isolatie - Vraag advies en offertes om te vergelijken
1*. Wat wens je te isoleren?
2*. Welke oppervlakte dient geïsoleerd te worden? (Schatting)
3*. Wanneer wens je de isolatiewerken te starten?
4*. Welk type gebouw wens je te isoleren?
5. Beschrijf uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.