Aluminium pergola: prijzen in België en voordelen

Pergola’s zijn de ideale installatie om in alle seizoenen buiten van ontspannende momenten te genieten.

Het is echter niet gemakkelijk om te kiezen voor het ene of het andere model, want er is een enorme keuze. Onder de ontelbare bestaande pergolamodellen is de aluminium pergola een groot succes. Laten we samen de bijzonderheden, de voordelen en de marktprijs van aluminium pergola’s ontdekken.

Vind plaatsers van aluminium pergola’s bij jou in de buurt

Wat is een pergola?

Pergola’s bestaan uit open beschutting die zich midden in de tuin bevindt of tegen de muur van je huis aanleunt. Het beschermt tegen alle soorten weersomstandigheden en heeft een verfijnd, trendy en modern karakter. Met een pergola kan je met andere woorden tal van richtingen uit.

Je richt deze extra leefruimte volledig in zoals je zelf wil. Dat kan bijvoorbeeld als verlengstuk van de keuken, als huisuitbreiding of als receptietent voor diners en feestjes met vrienden.

Wat bedraagt de prijs van een aluminium pergola?

pergola prijs

De gemiddelde prijs van een aluminium pergola ligt tussen 700 en 5.000 euro, afhankelijk van het gekozen model. Een aangebouwde pergola varieert tussen 1.500 en 2.000 euro, terwijl een vrijstaande pergola uiteenloopt van 500 tot 5.000 euro. De kosten voor een bioklimatologische pergola schommelen dan weer tussen 1.500 en 6.000 euro.

In onderstaande tabel tref je een handig overzicht aan van de richtprijzen voor aluminium pergola’s:

Type aluminium pergola Minimumprijs Maximumprijs
Demonteerbare pergola 500 euro 800 euro
Aangebouwde pergola 1.500 euro 2.000 euro
Vrijstaande pergola 500 euro 5.000 euro
Bioklimatologische pergola 1.500 euro 6.500 euro
Plaatsing pergola 40 euro per uur 90 euro per uur
Gemiddelde prijs pergola 700 euro 5.000 euro

Soorten pergola’s

Aangebouwde pergola

De aangebouwde pergola wordt aan de muur van je huis bevestigd en wordt gebruikt als een verlengstuk van het huis. Hij wordt alleen ondersteund door twee balken of palen aan de voorkant, terwijl de muur van je huis dient als steun aan de achterkant. De aangebouwde pergola is minder omvangrijk en dus economischer dan de vrijstaande pergola.

De aangebouwde bioklimatologische pergola is een submodel dat wordt gekenmerkt door verstelbare lamellen: de nieuw gecreëerde ruimte wordt zowel geventileerd (door natuurlijke ventilatie) als beschut tegen de zon. 

Vrijstaande pergola

De vrijstaande pergola is een heel praktisch model, zowel mobiel als vast, dat kan worden neergezet waar je maar wil. Het canvas dak maakt het gemakkelijk te demonteren. Zorg voor een goede voorbereiding van de ruimte waar de structuur zal worden geïnstalleerd en houd er rekening mee dat een vlakke vloer of betonnen plaat vereist is voor de installatie.

Een vrijstaande pergola is over het algemeen overigens duurder dan een aan de muur gemonteerde pergola.

Vraag gratis offertes aan van aluminium pergola’s

Voordelen van aluminium

Maar waarom zou je nu eigenlijk keuzen voor een aluminium pergola? Wat maakt dit materiaal zo uniek ten opzichte van andere pergola’s?

pergola voordelen

Duurzaam

De aluminium pergola is bijzonder resistent en heeft een indrukwekkende levensduur. Als je dit model eenmaal hebt uitgekozen, kan je er zeker van zijn dat je er nog vele jaren van zal kunnen genieten. Aluminium is namelijk een metaal dat opmerkelijk goed bestand is tegen oxidatie. Dat houdt in dat het niet gemakkelijk roest, in tegenstelling tot smeedijzer of staal.

Verder zijn aluminium pergola’s solide, stijf en stabiel van aard, beschermen ze tegen alle weersomstandigheden en bieden ze beschutting tegen de zon en windvlagen.

Praktisch

De aluminium pergola is snel te monteren en te vervoeren, licht en gemakkelijk te hanteren. Het biedt een veelheid aan ontwerpmogelijkheden en kan perfect aan jouw wensen en behoeften worden aangepast. Dankzij de sterkte en duurzaamheid van dit materiaal kan je voor elk type dakbedekking opteren.

Het is ook mogelijk om jouw aluminium pergola uit te rusten met een vast of oprolbaar dak, naargelang persoonlijke voorkeur. Denk daarbij aan de opmerkelijke flexibiliteit van een beweegbaar dak: afhankelijk van de weersomstandigheden kan het worden gebruikt om je te beschermen tegen slecht weer of om van de zon te genieten.

Ten slotte is het gemakkelijk te onderhouden: een keer per jaar reinigen met water en zeep is voldoende om hem in uitstekende staat te houden. Bovendien kan de aluminium pergola bij beschadiging gemakkelijk weer opgebouwd worden en vergt hij geen uitgebreide herstelwerkzaamheden.

Esthetisch

De aluminium pergola heeft een strak, modern design en staat bekend om zijn esthetische kwaliteiten. Het is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en past perfect bij de bouwstijl en de omgeving waarin je het wil installeren. Hou je niet van de natuurlijke kleur van aluminium? Kies dan voor een gelakte aluminium structuur: taupe, beige of antracietgrijze kleuren geven de structuur een meer discrete uitstraling. Flitsende kleuren zorgen voor een vrolijke en levendige buitenruimte.

Het dak van jouw aluminium pergola is ook verkrijgbaar in een brede waaier van materialen: canvas dakbedekking, glazen dakbedekking, polycarbonaat platen, houten latten, dakpannen en meer.

Wil je jouw pergola meer charme geven? Aarzel dan niet om hem te versieren en in te richten zoals je het zelf wenst. De plaatsing van tuinmeubelen en de ophanging van gordijnen zullen er een warme plek van maken, de decoratie met klimplanten of hangende plantenbakken zal een natuurlijk tintje geven aan het geheel en de toevoeging van ledlampen zal je zomeravonden verlichten.

Nadelen

Een aluminium pergola is over het algemeen duurder, omdat met de installatie allerlei constructiekosten gepaard gaan door zaken die erin gelast moeten worden.

Aluminium pergola’s zijn ook wat moeilijker te bewerken en meestal in rechthoekige constructies terug te vinden. De pergola wordt op maat gemaakt.

In tegenstelling tot hout kan de kleur van aluminium na een aantal jaren niet meer worden veranderd.

Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen

Gratis offerte voor de installatie van een aluminium pergola in België

De installatie van een pergola vereist deskundigheid en technische kennis. Hoewel het mogelijk is om zelf een pergola te installeren, is een beroep doen op een expert de snelste en meest efficiënte oplossing.

We raden je aan om prijsvoorstellen aan te vragen door middel van onderstaand offerteformulier. Zo kan je niet alleen prijzen met elkaar vergelijken, maar kom je ook in contact met pergola-installateurs bij jou in de buurt. De expert in kwestie beoordeelt de situatie aansluitend ter plaatse en geeft advies over het model dat het best past bij de ruimte en het budget.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Aanbouw woning - Vraag advies en offertes om te vergelijken
1*. Waar wens je een aan- of bijbouw
2*. Welke vakmannen denk je nodig te hebben?
3*. Wanneer wens je van start te gaan met jouw project?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.