Waterverzachter

Afhankelijk van de gemeente waarin je woont kunnen je toestellen sneller aangetast worden door kalkaanslag. Niet alleen brengt dit schade aan de verschillende onderdelen van je wasmachine, vaatwas,… het zal de energieprestaties ervan ook tot 20% verlagen.

Een waterontharder, die volgens het principe van ionenuitwisseling werkt, zorgt ervoor dat je een optimaal rendement blijft bewaren. Je onderscheidt twee soorten waterverzachters: de mechanische en elektronische waterontharder. Wil je extra info over welke waterverzachter het beste bij jouw situatie past? Vraag dan zeker even advies aan een professionele vakman.

Er zijn vele misvattingen omtrent kalkvrij water. Wat doet kalk in water met jouw gezondheid? Is kalkvrij water effectief gezond?

Verder lezen

Het onderhoud van een waterverzachter dient jaarlijks te gebeuren om de optimale werking ervan te blijven garanderen. Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de prijs ervan is leggen we jou allemaal uit.

Verder lezen

Zout in een waterverzachter zorgt ervoor dat het hard water zacht wordt. Maar hoe werkt het, welke soorten zijn er en hoeveel betaal je ervoor?

Verder lezen

Een waterverzachter filtert alle kalk uit het water. De ideale oplossing als je dus veel last hebt van hard water. Maar hoe kiest je de beste waterontharder?

Verder lezen

Waterhardheid wordt uitgedrukt in Franse graden. Wist je dat je de waterhardheid eenvoudig thuis kan meten? Dit kan adhv twee kleine testjes.

Verder lezen

Prijzen van waterverzachters kunnen sterk van elkaar uiteenlopen afhankelijk van het model dat je kiest. Naast het toestel zelf moet je uiteraard ook rekening houden met de prijs van het zout en het onderhoud.

Verder lezen

Waarom een waterverzachter plaatsen?

Waarom een waterverzachter plaatsen?

Een waterverzachter verlaagt de harheid van je water. Wij lijsten je even op waarom het plaatsen van een waterontharder een goed idee is.

  • Goed voor de huid: Een waterverzachter heeft niet alleen een positieve invloed op je toestellen en leidingen. Hard water kan namelijk leiden tot een droge huid, eczeem of andere huidproblemen.
  • Beschermt je toestellen en leidingen: Een waterontharder verlengt de levensduur van je huishoudtoestellen door te voorkomen dat kalk zich in de leidingen gaat nestelen.
  • Verlaagt je water- en energiefactuur: Een waterverzachter is een investering die rendeert op lange termijn. Per jaar bespaar je er makkelijk zo’n € 650 mee. Je verbruikt minder energie, geniet langer van je toestellen en verslijt minder snel je kleding.
  • Bespaart op onderhoudsproducten: Een gemiddeld gezin van 4 personen verbruikt jaarlijks zo’n € 200 aan huishoudproducten. Met een waterontharder kun je hier tot 50% op besparen.