Flexibel rookkanaal: voordelen en prijs

Wie thuis een haard of een kachel heeft, heeft ook een rookkanaal nodig om de rook en schadelijke stoffen naar buiten te leiden. Er bestaan verschillende soorten rookkanalen. Het flexibel rookkanaal is een interessante optie.

Prijs flexibel rookkanaal

Het prijskaartje hangt af van verschillende factoren. Lengte, diameter en de manier waarop verwarmd wordt, spelen een belangrijke rol in de prijsbepaling. Maar ook het enkel- of dubbelwandig zijn van het rookkanaal oefent invloed uit op de prijs. Tot slot verschilt de prijs naargelang het om een nieuwbouw- of renovatieproject gaat.

Vraag een offerte voor een exacte prijs

Grof genomen reken je best zo’n 100 euro per meter rookkanaal. Voor exactere prijzen kan je gebruik maken van onze offertedienst. Een rookkanaal installeren kan echter niet zomaar gebeuren. Je schoorsteen vegen zal vooraf noodzakelijk zijn. Deze voorbereidingen zitten niet mee in de offerteprijzen.

Uiteraard kan je de prijs flink naar beneden halen door zelf aan het werk te gaan. Bedenk wel dat het plaatsen enkele uren in beslag neemt en dat je twee helpers nodig hebt: eentje bovenop het dak en eentje vanonder bij de schoorsteen. We raden echter aan om dit karwei over te laten aan een vakman.

Flexibel rookkanaal: voordelen en prijs

Wat is een flexibel rookkanaal?

Een flexibel rookkanaal bestaat uit één geheel en bevat geen tussenstukken. Alle rook die je kachel produceert, wordt bijgevolg netjes via de schoorsteen naar buiten gebracht. Zoals de naam al doet vermoeden, past de buis in iedere schoorsteen. Vreemde bochten en versmallingen vormen geen enkel probleem!

Je kan kiezen voor een enkelwandig of dubbelwandig exemplaar. Door de gladde binnenkant van de dubbelwandige versie kan het roet zich niet vasthechten aan de buis. Ook condensatievocht kan zo niet in de buis achterblijven. Bovendien is een dubbelwandig flexibel rookkanaal sterker dan de enkelwandige versie.

Kostenbesparend

Wil je voorkomen dat je schoorsteen ooit problemen zal opleveren? Dan investeer je best in een flexibel rookkanaal. Het voorkomt en verhelpt zaken zoals condensatie- en roetproblemen. Ook het risico op CO-vergiftiging en schouwbrand ligt veel lager. Door zijn flexibiliteit hoef je een oude schoorsteen bovendien niet te verbouwen.