Dakwerker: hoe dakwerkers vinden en vergelijken?

Je dak is net zoals je gevel het visitekaartje van je huis. Zorg er dus voor dat je met de juiste partner in zee gaat die al je wensen kan verwezenlijken. We geven je in dit artikel graag enkele tips mee over hoe je het best op zoek gaat naar een dakwerker in jouw regio.

Een offerte aanvragen kan allesinds heel gemakkelijk door op de onderstaande knop te drukken.

Vraag een offerte voor dakwerken aan

Dakwerker prijzen

Dakwerker prijzen hellend of plat dak

Enkele factoren spelen hier mee zoals of het over een plat dak of een hellend dak gaat, wat de oppervlakte van het dak is en hoe bereikbaar het dak is. Natuurlijk hangt de prijs van dakwerken ook af van welk soort werken er precies moeten worden uitgevoerd.

Bij een nieuwbouw-, renovatie- of isolatieproject kan je toch zeker verwachten dat de prijs ergens tussen 25 en 170 euro per m 2 zal liggen. Bij een onderhoud of herstelling gaat dat eerder over 5 tot 50 euro per m 2. We geven je meteen een overzichtelijke tabel met daarin de soort werken en de prijsklasse.

WerkenPrijsklasse (per m2)
Nieuwe dakbekleding70 tot 150 euro
Renovatie50 tot 170 euro
Isoleren25 tot 110 euro
Onderhoud of herstelling5 tot 50 euro

Welk soort opdrachten doet een dakwerker?

Je kan bij een dakwerker terecht voor zo goed als alles dat met je dak te maken heeft. Hieronder vind je een gedetailleerde beschrijving van elke klus. 

Nieuwe dakbedekking

Dakwerker: alle soorten dakbedekking voor een platte daken of een hellend dak

Het is logisch dat een dakwerker zich ook bezig houdt met het bekleden van nieuwe daken. Wat echter minder logisch is, zijn de materialen waarmee gewerkt wordt. Je kan namelijk kiezen uit een groot aanbod aan materialen met elk hun eigen voordelen en nadelen. We gieten dit even in een tabel samen met wat richtprijzen per m 2.

Soort dakbedekkingVoor- en nadelenRichtprijs (per m 2)
Bitumen+ Beschikbaar in verschillende kleuren + Beschermt tegen zo goed als alle weersomstandigheden – Kan voor bruine regen zorgen40 tot 60 euro
EPDM+ Elasticiteit + Lange levensduur – Gevoelig voor chloor.30 tot 75 euro
Kunstleien+ Verschillende manieren om te plaatsen + Beschikbaar in verschillende kleuren – Iets kortere levensduur (ca. 35 jaar)30 tot 70 euro
Bitumineuze leien+ Geschikt voor een plat en een hellend dak + Sterk en duurzaam – Meerdere lagen nodig30 tot 40 euro
Natuurleien+ Authentieke uitstraling + Bestand tegen mossen en algen – Meerdere lagen nodig55 tot 200 euro
Betonnen dakpannen+ Lage ecologische voetafdruk + Worden niet gebakken – Kortere levensduur20 tot 40 euro
Riet+ Heeft een echte charme + Isoleert zeer goed – Hogere verzekeringspremie – Moet brandwerend behandeld wordenca. 90 euro
Klei dakpannen+ Beschikbaar in meerdere vormen + Natuurlijke uitstraling + Lange levensduur (100 jaar)30 tot 65 euro
Zink+ Niet brandbaar + Bestand tegen mos – Moeilijkere plaatsing en isolatie65 tot 100 euro

Zoals je kan zien is er voor ieder wat wils, met verschillende uitstralingen aan variërende prijzen. Hou er wel rekening mee dat alle prijzen weergegeven in de tabel slechts richtprijzen zijn die kunnen wijzigen. Om prijzen te ontvangen op maat van jouw dak, kan je het best een offerte aanvragen bij erkende dakwerkers.

Ontvang een prijs op maat

Dakrenovatie

Een dak is onderhevig aan allerlei soorten omstandigheden en moet na een verloop van tijd dan ook vanzelfsprekend gerenoveerd worden. Je dak moet dan gedeeltelijk of volledig vervangen worden. Ook bij een dakrenovatie heb je de keuze uit alle soorten materialen. Zo geef je aan je dak en volledige woning meteen een nieuw gezicht

Bereken nu zelf de prijs van een dakrenovatie aan de hand van onze calculator.

Onderhoud en herstellingswerken

Dakwerker: onderhoud hellend of plat dak

Het kan ook zo zijn dat je dak nood heeft aan herstellingen of onderhoud. Deze zal een dakwerker ook meteen voor je uitvoeren. 

Het plaatsen van een dakkapel

Wil je wat extra ruimte onder je dak creëren? Dan kan je kiezen voor een dakkapel. Er komt dan ook meteen wat meer licht binnen in je woning.  Extra natuurlijke lichtinval is toch altijd een pluspunt waar je geniet van .

Ontvang nu een offerte op maat van jouw dak door op de onderstaande knop te klikken.

Ontvang een prijs op maat

Hoe kan  ik dakwerkers vergelijken? Enkele tips

Met de volgende tips kan je snel en effectief het aanbod van verschillende erkende dakwerkers vergelijken

Tip 1: Kies een dakwerker op basis van zijn specialiteit

Belangrijk is dat je kiest voor een dakwerker die ervaring heeft met het soort werken die aan jouw dak moeten worden uitgevoerd. Kies bijvoorbeeld niet voor een dakwerker gespecialiseerd in herstellingen om een volledig nieuw dak aan te leggen. Zo zorg je ervoor dat alles correct gebeurt met oog op een optimale afwerking

Tip 2: Kijk niet alleen naar de prijs op een offerte

Laat je niet misleiden door de goedkoopste offerte. Meestal zit er dan een addertje onder het gras waardoor je of minder dienstverlening krijgt of later nog extra onverwachte kosten moet betalen. Spendeer ook wat tijd aan het bekijken van welke adviezen er gegeven worden

Vraag een offerte voor dakwerken aan

Hoe kan ik besparen op de kosten van een dakwerker?

Dakwerker: premies en vergelijk, bespaar door offertes in jouw buurt te vergelijken

Er zijn heel wat mogelijkheden om te besparen op de kosten van een dakwerker. We zetten de meest gebruikelijke even voor je op een rijtje.

Groepskorting

Vraag eens na bij je buren of andere straatbewoners of hun huis al dan niet toe is aan een nieuw dak of een dakrenovatie. Hoe groter de oppervlakte die een dakwerker mag bedekken, hoe lager de rekening zal zijn. 

Controleer je isolatie

Door je dak meteen goed te laten isoleren tijdens andere dakwerken, kan je later tot wel 30% besparen op je energiefactuur. Het is dus zeker de moeite waard om eens te controleren of de isolatie van jouw dak nog aan de normen voldoet.

Premie-aanbod voor dakrenovatie bij een erkende dakwerker

In geval van renovatie door een dakwerker, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor heel wat initiatieven. Zo is daar eerst en vooral de Vlaamse overkoepelende renovatiepremie die kan gaan tot een teruggave van 30% van de gemaakte kosten.

Je kan ook een belastingvoordeel ontvangen bij het aanbrengen van dakisolatie (bekijk de voorwaarden).

Indien je woning ouder is dan 10 jaar kan je ook aanspraak maken op een verlaagd btw-tarief van slechts 6%.

Ontdek ook het premie-aanbod voor het laten verwijderen van asbest!

Vind en vergelijk dakwerkers in jouw regio

Alle bovenstaande voordelen die premies en andere initiatieven met zich meebrengen zijn enkel geldig wanneer je beroep doet op erkende dakwerkers. Een geschikte dakwerker bij jou in de buurt kan je heel eenvoudig vinden door meerdere offertes aan te vragen.

Vraag verschillende offertes van dakwerkers aan

Totaalprijs of prijs per uur?

 Vaak hanteert men in offertes de totaalprijs. Is dit niet het geval en wordt er toch gebruik gemaakt van een prijs per uur, vraag je best om een aanpassing. Met de totaalprijs kan je veel makkelijker verschillende offertes vergelijken en zie je ook meteen welke werken inbegrepen zijn met hun bijbehorende kostprijs.

Maak duidelijke afspraken met je dakwerker

Zorg er steeds voor dat wanneer je een engagement met een bedrijf aangaat er eerst duidelijke afspraken gemaakt worden. Zo zijn de wijze van betaling, de periode waarin de werken plaatsvinden en de verzekeringen enkele belangrijke dingen die je best op voorhand regelt.

Het vergelijken van offertes van dakwerkers loont

Offertes dakwerken in jouw buurt: vergelijk, bespaar

Het is misschien net wat extra moeite, maar wanneer je offertes vergelijkt kan je enorm besparen. Je bent door het lezen van al deze offertes ook al wat meer vertrouwd met wat er precies staat te gebeuren.

Zorg er wel voor dat je enkel offertes van dakwerkers vergelijkt die hetzelfde aanbieden, zo vermijd je onverwachte kosten achteraf.

Vraag nu vrijblijvend en gratis verschillende offertes aan bij erkende dakwerkers in jouw regio door onderstaand formulier in te vullen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke dakwerken dienen uitgevoerd te worden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.