Inloopdouche plaatsen

Een inloopdouche plaatsen. Doen of niet?

inloopdouche plaatsen
Zelf een inloopdouche plaatsen is perfect mogelijk voor een handige klusser. Vooral bij nieuwbouwwoningen is dit geen probleem. Maar… het wordt een ander verhaal wanneer je een inloopdouche wilt plaatsen in een bestaande badkamer. Bij een renovatie heb je vaak een flinke portie creativiteit en ervaring nodig om de nodige aanpassingen tot een goed einde te brengen. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen.

Stel jezelf ook de vraag of een inloopdouche wel realiseerbaar is in jouw badkamer. In dit artikel geven we jou de nodige denkstof vooraleer je zelf een inloopdouche gaat plaatsen, vooral als je dit van plan bent in een bestaande badkamer.

Een inloopdouche plaatsen: dit moet je weten

Tegenwoordig zijn inloopdouches een absolute musthave. Ze creëren een open ruimtegevoel en geven een frisse toets aan je badkamer. Bovendien zijn inloopdouches bijzonder praktisch, er is geen temperatuurverschil wanneer je uit de douche stapt, ze vragen weinig onderhoud en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke afmetingen. Fantastisch! Maar elke medaille heeft een keerzijde. Indien je een inloopdouche in je bestaande badkamer wilt plaatsen moet je toch even nadenken over een aantal zaken.

Dit moet je weten:

  • Technisch gezien komt er heel wat kijken bij het plaatsen van een inloopdouche. Zo moet je je badkamer volledig of gedeeltelijk op een verhoging plaatsen, zodat het hoogste punt van de afvoerbuis onder het vloerniveau terechtkomt. De plaatsing vereist dus heel wat voorbereidend werk.
  • Een inloopdouche perfect waterdicht krijgen is geen gemakkelijke klus. Een douchecabine installeren is bijvoorbeeld een pak eenvoudiger.
  • Bij een inloopdouche heb je meer kans op vochtproblemen. Het probleem is meestal moeilijker te detecteren en op te lossen.
  • Bij onvoldoende waterafdracht blijft er gemakkelijk water in de badkamer achter.
  • Het voegsel dient van perfecte kwaliteit te zijn, want de voegen van een inloopdouche verkleuren gemakkelijk en worden sneller vuil.
  • Inloopdouches kunnen gevaarlijk glad zijn. Opletten dus!
inloopdouche plaatsen
Een inloopdouche is stijlvol en praktisch, maar de plaatsing in een bestaande badkamer is geen gemakkelijke klus.

Zelf een inloopdouche plaatsen: doen of niet?

Er is een groot verschil tussen een inloopdouche plaatsen in een nieuwbouwwoning of in een bestaande badkamer. Is het een goed idee om zelf je inloopdouche te plaatsen?

Dit is ons advies:

NieuwbouwBestaande badkamer
Eenvoudig zelf te plaatsenVereist heel wat breek- en metselwerk
/Professionele afwerking om vochtproblemen te voorkomen
/Hulp van een badkamerspecialist is noodzakelijk

Een inloopdouche plaatsen in een nieuwbouwwoning is dus de eenvoudigste oplossing. Ben je handig en heb je wat ervaring met klussen? Go for it. Bij de aankoop van je inloopdouche krijg je gewoonlijk een gebruiksaanwijzing mee, wanneer je de installatie op eigen houtje wilt aanpakken. Je vindt op het internet ook gemakkelijk een stappenplan terug, dat je prima op weg kan helpen.

Een inloopdouche plaatsen? Vraag advies aan specialisten uit jouw regio.

Verlang je naar een inloopdouche in je bestaande badkamer? Neem geen risico! Een inloopdouche plaatsen is werk voor een ervaren vakman. Laat de plaatsing van je inloopdouche over aan een badkamerspecialist. Zo vermijd je vochtproblemen, een lelijke afwerking en water in je badkamer.