Badkamerrenovatie | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Op zoek naar een badkamerspecialist uit de buurt?

Ben je van plan een nieuwe badkamer te plaatsen in jouw nieuwbouw? Of wens je je bestaande badkamer volledig te renoveren?

Een goede voorbereiding is reeds het halve werk. Ben je nog op zoek naar een badkamerspecialist die je hierbij kan helpen. Zoek dan niet langer! Vul ons formulier in en ontvang gratis advies van badkamerspecialisten uit jouw buurt! Je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend.


Waarom je badkamer renoveren?

De badkamer is in een woning één van de eerste ruimtes die vernieuwd worden. Een badkamer biedt dan ook tal van voordelen.

  • Geniet van extra comfort: Nieuwe sanitaire toestellen, verlichting, wandbekleding,…. al deze voorzieningen zorgen ervoor dat u uw badkamer omtovert tot een comfortable ruimte waar het aangenaam vertoeven is. Vraag hierbij raad aan een specialist die een gedetailleerd plan zal uitwerken.
  • Geef je badkamer een tijdloze en moderne stijl: Je creëert een ruimte in een nieuw en moderne look die perfect zal aansluiten bij de rest van je woning.
  • Richt je badkamer in naar eigen wens: Marmeren of keramische tegels, douche met of zonder laterale massagestralen, geïntegreerde wastafels,….. denk na over wat in jouw nieuwe badkamerstijl past.


PRIMA SERVICE!

Renovatie-gids is een goede hulp geweest om offertes te bekomen. Gemakkelijk en handig, het bespaart het zoeken naar vakmannen.

KWALITEITSOFFERTES!

Ik ben zeer tevreden! Renovatie-gids bespaart je bovendien heel wat opzoekingswerk. Ik gebruik jullie dienst zeker nog!

PRACHTIG INITIATIEF!

Bobex en Renovatie-gids is een prima manier om snel contact te krijgen met professionele specialisten. We zijn zeer tevreden!


Welke badkamerrenovaties kun je laten uitvoeren?

Grofweg heb je twee keuzes: het installeren van een volledig nieuwe badkamer en een bestaande badkamer renoveren. Hierbij worden zaken waar je tevreden over bent in de huidige staat gelaten. Het spreekt voor zich dat je met de installatie van een nieuwe badkamer duurder uit bent. Je vervangt dan ieder onderdeel van de badkamer.


Installatie nieuwe badkamer

Waarom badkamer vernieuwen?

De installatie van een nieuwe badkamer is de meest drastische ingreep. Het kan zijn dat je badkamer dusdanig gedateerd is, dat deze eigenlijk niet meer bruikbaar is. Of misschien vind je de huidige badkamer niet mooi en wil je de badkamer helemaal naar eigen smaak inrichten? Bij het installeren van een nieuwe badkamer worden niet alleen zichtbare zaken aangepakt.

Ook verborgen onderdelen, zoals leidingwerk en elektra worden vervangen. Hoewel onzichtbaar, zijn dit toch onderdelen die ervoor zorgen dat je van een goed functionerende badkamer kunt genieten. Een badkamer renoveren offerte aanvragen is voor een dergelijke klus zeker aan te raden. Houd er rekening mee dat een geheel nieuwe badkamer minimaal € 7.500,- kost. Afhankelijk van je keuzes kan dit oplopen tot wel € 20.000,- voor een zeer luxe badkamer.

Bestaande badkamer renoveren

Waarom badkamer renoveren?

Vind jij je badkamer er nog goed uitzien, maar moet er verouderde sanitair vervangen worden? Dan kun je ook de bestaande badkamer renoveren. Met een bestaande badkamer renoveren heb je wat meer keuze betreffende de kostprijs. Als een nieuw bad plaatsen te duur is, dan kun je bijvoorbeeld alleen voor een douche kiezen. Of misschien wil je alleen de badkamertegels vervangen?

Dan kun je het sanitair later weer terugplaatsen. De kosten van een bestaande badkamer renoveren zijn niet exact te geven, dit hangt volledig af van wat je laat renoveren. Om toch een richtprijs te geven, voor een prijs tussen de € 5.000,- en € 10.000,- kun je een behoorlijke renovatie uitvoeren van je bestaande badkamer.


Welke factoren bepalen de totaalprijs van een badkamer?

De totaalprijs van een badkamer wordt bepaald door diverse factoren. Ten eerste natuurlijk het sanitair. Hoe luxer het sanitair is, des te duurder. Maar ook het leidingwerk speelt een rol. Moeten alle leidingen verlegd worden, dan zal dit duurder zijn dan alleen het vervangen van de leidingen.


Sanitair

Sanitaire installaties badkamer

Wil je een luxe badkamer, dan ga je ook voor het meest luxe sanitair. Kies je voor een douchecabine met douchebak, dan zul je goedkoper uit zijn dan wanneer je een inloopdouche laat plaatsen. Dit geldt ook voor het bad.

Je kunt een eenvoudige badkuip plaatsen van goedkoop materiaal, maar ook gaan voor een wellness en kiezen voor een whirlpool. Wil je besparen op de kosten, dan kun je een bad achterwege laten.

Bij een toilet heb je de keuze tussen een hangend of staand toilet. Een hangend toilet is handiger en niet eens zoveel duurder dan een staand toilet.


Pleister- en tegelwerken

Tegelwerken badkamer

Het pleister- en tegelwerk bepaalt in grote mate de uitstraling van de badkamer. Je hebt dan veel keuze in tegels. Het meest standaard en ook het goedkoopste zijn keramische tegels. Voor een luxere uitstraling maak je met natuursteentegels een goede keuze, maar natuursteen is wel een stuk duurder.

Ook voor de vloer heb je diverse mogelijkheden, zoals tegels, laminaat, pvc of kurk. Het tegelwerk zal iets goedkoper worden als je kiest om niet geheel tot het plafond te tegelen. Aan het hogere gedeelte van de badkamerwanden breng je dan pleisterwerk aan.


Elektriciteit en loodgieterij

Het vervangen van elektriciteit en leidingen kan soms nodig zijn als dit erg verouderd is. Is leidingwerk en elektriciteit nog in goede staat, dan hoef je dit bij een verbouwing niet te vervangen. Het is natuurlijk een ander verhaal als je de badkamer opnieuw gaat indelen.

De kans is groot dat leidingen, afvoeren en elektriciteit verlegd moet worden. Hierdoor ben je genoodzaakt om alle leidingen bloot te leggen en nieuwe sleuven voor elektra te maken. Aangezien leidingen, afvoeren en elektra zeer belangrijk zijn om de badkamer te laten functioneren, is het niet verstandig om hierop te bezuinigen.


Badkamermeubels

Een badkamermeubel kun je zo duur maken als je wilt. Er zijn eenvoudige badkamermeubels die je al voor tussen de € 200,- en € 500,- kunt aanschaffen, maar ook luxere modellen die meer dan € 1.000,- kosten. De maatvoering bepaalt in grote mate de kostprijs van een badkamermeubel.

Een badkamermeubel met twee wastafels is een stuk duurder dan een badkamermeubel met één wastafel. Ook voor de kranen kun je kiezen uit een breed assortiment uit verschillende prijsklassen.


Ventilatie

Heeft je badkamer geen raam? Dan is het plaatsen van een ventilatiesysteem zeer verstandig. Vocht moet namelijk op een goede wijze de badkamer kunnen verlaten, anders ga je last krijgen van vochtproblemen.

Ventilatie kan via een natuurlijk ventilatiesysteem of een mechanisch ventilatiesysteem. Via de natuurlijk wijze is goedkoper, want dit is vooral het installeren van ventilatieroosters. Bij een mechanisch systeem kun je zelf het vochtgehalte reguleren. De aanleg is wat complexer en dus ook duurder.