Offerte badkamerrenovatie : vergelijk en bespaar!

Ben je van plan een nieuwe badkamer te plaatsen in jouw nieuwbouw? Of wens je je bestaande badkamer volledig te renoveren? Een goede voorbereiding is reeds het halve werk. Ben je nog op zoek naar een badkamerspecialist die je hierbij kan helpen. Zoek dan niet langer! Vul ons formulier in en ontvang gratis advies van badkamerspecialisten uit jouw buurt! De offerte badkamerrenovatie is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Badkamerrenovatie | Gratis Offertes
1*. Welk badkamer project heb je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

PRIMA SERVICE!

Renovatie-Gids is een goede hulp geweest om offertes te bekomen. Gemakkelijk en handig, het bespaart het zoeken naar vakmannen.

KWALITEITSOFFERTES!

Ik ben zeer tevreden! Renovatie-Gids bespaart je bovendien heel wat opzoekingswerk. Ik gebruik jullie dienst zeker nog!

PRACHTIG INITIATIEF!

Bobex en Renovatie-Gids is een prima manier om snel contact te krijgen met professionele specialisten. We zijn zeer tevreden!

Met welke criteria moet ik rekening houden als ik een gratis offertes aanvraag?

  • Voorbereiding: weet op voorhand wat je verwacht en wenst
  • Wees duidelijk: meld ook zeker wat je niet wil
  • Schets: maak ook een schets met afmetingen van de badkamer, dat maakt het makkelijker voor de vakmannen
  • Precisie: doe alles steeds zo gedetailleerd mogelijk: hoe preciezer het is, hoe beter wij weten wat je wil
  • Bezuinig: bespaar jezelf tijd en doe hier een aanvraag om tot 5 gratis offertes te vergelijken

De opbouw van een offerte badkamerrenovatie

Het voornaamste op de offerte is natuurlijk de kostprijs. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kunnen de prijzen sterk variëren. Check voor de zekerheid altijd of alles er op staat en niets ontbreekt. Voor gemiddelde prijzen kun je de tabel hieronder bekijken. Een tweede element die je op de verschillende offertes zal vinden is de tijdsplanning. Zo kun je zien wanneer ze plannen te beginnen, wanneer ze precies werken en wanneer de voorlopige deadline is.

Wat er nog verder op de offerte badkamerrenovatie te vinden is, zijn de te verrichten werken. Hier staat beschreven wat de vakmannen precies moeten doen om jouw badkamer te renoveren. Tot slot worden de voorwaarden van de firma benoemd. Lees deze eens door zodat je weet waarvoor je komt te staan. Ga je de badkamer laten renoveren, dan vraag je best verschillende offertres, deze kun je bij ons aanvragen, gratis vrijblijvend.

Gemiddelde prijzen badkamer renovatie

Soort renovatie Gemiddelde kostprijs
Nieuw badkamermeubel 200-500 euro
Installatie nieuwe badkamer 7.500-20.000 euro
Bestaande badkamer renoveren 5.000-10.000 euro
 Bad400-3.000 euro
 Douche500-2.000 euro
 Toilet400-700 euro
 Lavabo400-900 euro
 Kranen150-500 euro
 Waterleiding plaatsen400-800 euro

Waarom je badkamer laten renoveren?

De badkamer is in een woning één van de eerste ruimtes die vernieuwd worden. Een badkamer biedt dan ook tal van voordelen.

  • Geniet van extra comfort: Nieuwe sanitaire toestellen, verlichting, wandbekleding,…. al deze voorzieningen zorgen ervoor dat u uw badkamer omtovert tot een comfortable ruimte waar het aangenaam vertoeven is. Vraag hierbij raad aan een specialist die een gedetailleerd plan zal uitwerken.
  • Geef je badkamer een tijdloze en moderne stijl: Je creëert een ruimte in een nieuw en moderne look die perfect zal aansluiten bij de rest van je woning.
  • Richt je badkamer in naar eigen wens: Marmeren of keramische tegels, douche met of zonder laterale massagestralen, geïntegreerde wastafels,….. denk na over wat in jouw badkamerstijl past.

Welke badkamerrenovaties kun je laten uitvoeren?

Grofweg heb je twee keuzes: het installeren van een volledig nieuwe badkamer en een renovatie van een bestaande badkamer . Hierbij worden zaken waar je tevreden over bent in de huidige staat gelaten. Het spreekt voor zich dat je met de installatie van deze badkamer duurder uit bent. Je vervangt dan ieder onderdeel van de badkamer.

Installatie nieuwe badkamer

Offerte badkamerrenovatie: nieuwe badkamer

De installatie van een nieuwe badkamer is de meest drastische ingreep. Het kan zijn dat je badkamer dusdanig gedateerd is, dat deze eigenlijk niet meer bruikbaar is. Of misschien vind je de huidige badkamer niet mooi en wil je de badkamer helemaal naar eigen smaak inrichten? Bij het installeren van je badkamer worden niet alleen zichtbare zaken aangepakt.

Ook verborgen onderdelen, zoals leidingwerk en elektra worden vervangen. Hoewel onzichtbaar, zijn dit toch onderdelen die ervoor zorgen dat je van een goed functionerende badkamer kunt genieten. Vrijblijvende offertes van badkamerrenovaties aanvragen is voor een dergelijke klus zeker aan te raden. Houd er rekening mee dat een geheel nieuwe badkamer minimaal € 7.500,- kost. Afhankelijk van je keuzes kan dit oplopen tot wel € 20.000,- voor een zeer luxe badkamer.

Bestaande badkamer renoveren

Offerte badkamerrenovatie: vernieuwen

Vind jij je badkamer er nog goed uitzien, maar moet er verouderde sanitair vervangen worden? Dan kun je ook de bestaande badkamer renoveren. Met de renovatie van een bestaande badkamer heb je wat meer keuze betreffende de kostprijs. Als een nieuw bad plaatsen te duur is, dan kun je bijvoorbeeld alleen voor een douche kiezen. Of misschien wil je alleen de badkamertegels vervangen?

Dan kun je het sanitair later weer terugplaatsen. De kosten van een bestaande badkamer renoveren zijn niet exact te geven, dit hangt volledig af van wat je renoveert. Om toch een richtprijs te geven, voor prijzen tussen de € 5.000,- en € 10.000,- kun je een behoorlijke renovatie uitvoeren van je bestaande badkamer.

Bad vervangen

Wil je even een momentje van rust, weg van de dagelijkse sleur van het leven. Dan is een nieuw bad echt iets voor jou. Een badkuip is er werkelijk in alle vormen en soorten, net om jou volledig te geven waar je van wenst. Genieten in een ingebouwd rond, rechthoekig, ovaal of hoek bad en dat in verscheidene materialen. Geef het een nog extra touch met ingebouwde lichten, fonteintjes of massageknoppen. Of is het voor de kinderen toch makkelijker om voor een losstaand bad te gaan, eventueel in combinatie met een douche. In badkuipen is er een oneindige variatie en kost je 400 tot 3.000 euro.

Douche plaatsen

In douches is er ook een zeer ruime keuze aan types, groottes en materialen. Een eerste keuze die je moet maken is het type: een klassieke douchecabine voor een kleine badkamers of een inloopdouche. Vervolgens is de soort kop van belang: een standaard model, een regendouche of een volledig douchepaneel. Tot slot moet je naast de vorm en grootte ook een keuze maken in afscheiding. Een muur als omheining, een deur, een glazen wand of toch liever een gordijn. Voor de echte liefhebbers zijn er ook nog stoomdouches of douchepanelen aan de zijwanden. De prijzen voor een douch beginnen rond 500 euro en lopen op tot gemiddeld 2000 euro. Afhankelijk hoeveel extraatjes je bij je douche wilt zal het ook meer kosten.

Toilet vervangen

Lijkt een toilet je altijd wel hetzelfde te zijn? Dan heb je het mis. Met een gemiddelde kostprijs van 400 tot 700 euro heb je verschillende modellen. Sommigen verkiezen een staand toilet, anderen een hang toilet. De ligging van je wc is ook niet onbelangrijk: een apart toilet of gewoon in de badkamer. Voor de ultieme luxe is er zelfs een Japans toilet beschikbaar waarbij wc papier niet langer nodig is door de geïntegreerde spoelstralen. Dit komt wel kijken met een bijhorend kostenplaatje.

Lavabo vervangen

Een enkele of dubbele lavabo? Daar begint het mee. Wil je een moderne lavabo of net heel landelijk of retro? Alles kan in verschillende materialen van natuursteen, kunststof en marmer tot beton en keramiek. En net zoals het toilet kun je opteren voor een hangend of staand model. Dit voor een totaalprijs van 400-900 euro.

Kranen vervangen

Een enkele of dubbele lavabo? Daar begint het mee. Wil je een moderne lavabo of net heel landelijk of retro? Alles kan in verschillende materialen van natuursteen, kunststof en marmer tot beton en keramiek. En net zoals het toilet kun je opteren voor een hangend of staand model. Kranen vervangen kan voor een prijs van 400-900 euro.

Waterleiding plaatsen

Wanneer je sanitair gaat renoveren in je badkamer moet je vaak ook leidingen van plaats veranderen, bijmaken of vernieuwen. Enerzijds de waterleidingen voor aan en afvoer van water. Anderzijds elektriciteitsleidingen voor stopcontacten en lichtpunten. Werken aan de leiding kost je 400 tot 800 euro.

Welke factoren bepalen de totaalprijs van een badkamer?

De totaalprijs van een badkamer wordt bepaald door diverse factoren. Ten eerste natuurlijk het sanitair. Hoe luxer het sanitair is, des te duurder. Maar ook het leidingwerk speelt een rol. Moeten alle leidingen verlegd worden, dan zal dit duurder zijn dan alleen het vervangen van de leidingen.

Sanitair

Wil je een luxe badkamer, dan ga je ook voor het meest luxe sanitair. Kies je voor een douchecabine met douchebak, dan zul je goedkoper uit zijn dan wanneer je een inloopdouche laat plaatsen. Dit geldt ook voor het bad.

Je kunt een eenvoudige badkuip plaatsen van goedkoop materiaal, maar ook gaan voor een wellness en kiezen voor een whirlpool. Wil je besparen op de kosten, dan kun je een bad achterwege laten.

Bij een toilet heb je de keuze tussen een hangend of staand toilet. Een hangend toilet is handiger en niet eens zoveel duurder dan een staand toilet.

Pleister- en tegelwerken

Pleister- en tegelwerken

Het pleister- en tegelwerk bepaalt in grote mate de uitstraling van de badkamer. Je hebt dan veel keuze in tegels. Het meest standaard en ook het goedkoopste zijn keramische tegels. Voor een luxere uitstraling maak je met natuursteentegels een goede keuze, maar natuursteen is wel een stuk duurder.

Ook voor de vloer heb je diverse mogelijkheden, zoals tegels, laminaat, pvc of kurk. Het tegelwerk zal iets goedkoper worden als je kiest om niet geheel tot het plafond te tegelen. Aan het hogere gedeelte van de badkamerwanden breng je dan pleisterwerk aan.

Elektriciteit en loodgieterij

Loodgieter

Het vervangen van elektriciteit en leidingen kan soms nodig zijn als dit erg verouderd is. Is leidingwerk en elektriciteit nog in goede staat, dan hoef je dit bij een verbouwing niet te vervangen. Het is natuurlijk een ander verhaal als je de badkamer opnieuw gaat indelen.

De kans is groot dat leidingen, afvoeren en elektriciteit verlegd moet worden. Hierdoor ben je genoodzaakt om alle leidingen bloot te leggen en nieuwe sleuven voor elektra te maken. Aangezien leidingen, afvoeren en elektra zeer belangrijk zijn om de badkamer te laten functioneren, is het niet verstandig om hierop te bezuinigen.

Badkamermeubels

Nieuwe meubels

Een badkamermeubel kun je zo duur maken als je wilt. Er zijn eenvoudige badkamermeubels die je al voor tussen de € 200,- en € 500,- kunt aanschaffen, maar ook luxere modellen die meer dan € 1.000,- kosten. De maatvoering bepaalt in grote mate de kostprijs van een badkamermeubel.

Een badkamermeubel met twee wastafels is een stuk duurder dan een badkamermeubel met één wastafel. Ook voor de kranen kun je kiezen uit een breed assortiment uit verschillende prijsklassen.

Ventilatie

Heeft je badkamer geen raam? Dan is het plaatsen van een ventilatiesysteem zeer verstandig. Vocht moet namelijk op een goede wijze de badkamer kunnen verlaten, anders ga je last krijgen van vochtproblemen.

Ventilatie kan via een natuurlijk ventilatiesysteem of een mechanisch ventilatiesysteem. Via de natuurlijk wijze is goedkoper, want dit is vooral het installeren van ventilatieroosters. Bij een mechanisch systeem kun je zelf het vochtgehalte reguleren. De aanleg is wat complexer en dus ook duurder. Vraag ons gratis vrijblijvend voor verschillende offertes.

Vergelijk offertes tot 5 GRATIS