badkamermeubel design

Welk design voor je badkamermeubels kiezen?

badkamermeubel design

Je gaat je badkamer renoveren. Je hebt zorgvuldig de kleuren bepaald, de vloertegels gekozen, je bad of douche uitgezocht. Maar dan moet je nog een badkamermeubel kiezen! Waar moet je op letten? Ga je voor een wit badkamermeubel of toch iets anders? Wij helpen je met enkele handige tips!

Bepaal de stijl voor je nieuwe badkamer

Alles begint bij de stijl die je kiest voor je nieuwe badkamer. Strak modern met een wit badkamermeubel? Toch liever tijdloos klassiek met natuurlijke materialen? Dat maakt een groot verschil. Bekijk ook de nieuwste trends voor een moderne badkamer.

Denk er aan dat de badkamer minder vaak gerenoveerd wordt. Je kiest dus beter een stijl waar je niet te snel op uitgekeken raakt. Dat is bijvoorbeeld het geval voor een wit badkamermeubel.

Badkamermeubel: design en materialen

badkamermeubel designNa de stijl begin je na te denken over de materialen die je in de badkamer wil. Denk daarbij niet alleen aan hoe het er uitziet. Ook het onderhoud en de duurzaamheid van de materialen zijn belangrijk – zeker in een vochtige omgeving als de badkamer.

De meest voorkomende materialen voor badkamermeubels zijn:

  • Massief hout: verkrijgbaar in verschillende soorten hout, waaronder eik, teak en ipé. Hout is gevoelig voor vocht, dus deze meubels moet je op tijd en stond behandelen. Anderzijds kan je houten meubels opschuren en herverven.
  • Plaatmaterialen: dit is bijvoorbeeld MDF of HDF. Ze komen zeer vaak voor bij badkamermeubels. Meestal hebben hebben ze melamine, laminaat of lakwerk als beschermingslaag.

Ook voor de wastafel heb je een uitgebreide keuze:

  • Keramiek: het meest gangbare materiaal. Keramische wastafels zijn krasbestendig en bestand tegen chemische producten.
  • Natuursteen en kunststof: deze materialen geven je badkamer meteen een luxueuze look. Ze zijn echter krasgevoelig en erg zwaar.
  • Hout met opzetkom: voor een echt unieke badkamer. De opzetkom staat als het ware op je badkamermeubel. Kan soms onhandig zijn als water over de kom spat.

Afmetingen badkamermeubel: hou rekening met jouw comfort

De hoogte van je badkamermeubel is ook belangrijk. Als je het aanpast aan jouw grootte, wordt je haar drogen of tanden poetsen een stuk aangenamer. Je hoeft niet langer over de wasbak gebogen te staan.

Gemiddeld is de hoogte van je badkamermeubel 70 cm (gemeten van de grond tot het laagste punt in de wasbak). Als je kiest voor een ingebouwde wasbak, zal je werkblad hoger zijn (80 tot 90 cm). Dat is weer een stuk comfortabeler.

Kies je voor twee wasbakken? Dan is je badkamermeubel best minimaal 140 cm breed en 50 cm diep. Voor een enkele wasbak opteer je best voor een breedte van 75 cm.

Denk bij het design van je badkamermeubel ook aan de praktische zaak

badkamermeubel design

Ga je je badkamermeubel kopen? Naast materiaal, look en ergonomie zijn er ook nog heel wat praktische zaken om in het achterhoofd te houden:

  • Zijn de openingen voor afvoerleidingen en aanvoerbuizen ok? Controleer dit met de situatie in je badkamer.
  • Kies je voor een hangend model of beter een staand model (als je muur het gewicht niet kan dragen)?
  • Staat de kraan hoog genoeg boven de wasbak?
  • Biedt het badkamermeubel je voldoende opbergruimte?

Op welke prijs moet je rekenen?

De prijs van een badkamermeubel varieert sterk. Jouw keuze maakt alles duurder of goedkoper. Algmeen moet je tellen op een prijs vanaf € 500.

Voor de juiste keuze volgens jouw budget klop je best aan bij een badkamerspecialist. Hij helpt jou graag een badkamermeubel kopen dat bij jouw stijl past. Informatie verzamelen is daarbij de boodschap! Stel daarom die renovatie niet langer uit en vraag nu offertes aan bij verschillende badkamerspecialisten.