Logo Bobex
TAAL? NL / FR
schuifraam plaatsen

Schuifraam plaatsen: informatie en prijzen

 

schuifraam plaatsen
Een schuifraam geeft een gevoel van openheid en ruimte.

Ramen creëren licht en ruimte in jouw huis. Schuiframen voegen daar nog eens elegantie en ruimte aan toe. Hier lees je wat een schuifraam plaatsen kost en welke verschillende soorten er bestaan. Scroll voor de prijs zeker naar onder.

Wat we precies bedoel met ruimte, vraag je jezelf af? Wel, schuiframen dienen als doorgang en hoeven niet opengezwaaid te worden. Ook kan je dingen op de vensterbank zetten, zonder ze er per ongeluk af te zwieren door het raam open te zetten. Daarom is, zeker in kleinere woningen, een schuifraam plaatsen de ideale oplossing.

Een schuifraam plaatsen als doorgang is in feite een raam en een deur in een zetten. Ook zijn schuiframen makkelijk te onderhouden. Er wordt een minimum van kozijnen gebruikt waardoor ze snel en makkelijk te poetsen zijn, met een vochtige doek bijvoorbeeld.

Schuifraam plaatsen: soorten

Er bestaan schuiframen in allerlei geuren en kleuren, maar ook in materiaal kunnen ze verschillen. Zo zijn er schuiframen gemaakt uit aluminium, hout en polyvinylchloride (pvc). Ze verschillen allemaal van prijs. Meer hierover lees je hieronder.

Aluminium schuiframen

De meest moderne look krijg je met schuiframen van aluminium. Het stevige materiaal heeft een hoge isolatiewaarde zodat uw energieverbruik duidelijk vermindert. Zeker in combinatie met dubbel glas. Hoewel het prijziger is dan pvc en hout, is aluminium wel onderhoudsvriendelijker en is het een heel duurzaam materiaal.

Schuiframen plaatsen: Japans schuifraam
Dit typisch Japanse schuifraam is een mooi voorbeeld van een houten schuifraam.

Houten schuiframen

Ben je minder voor een modern uitzicht, maar verkies je eerder het traditionele? Dan zijn houten schuiframen iets voor jou! Houten schuiframen geven je huis een warme en pittoreske uitstraling. Het is ook een ideaal materiaal om te schilderen in de kleur die je zelf wil, indien je de originele look beu wordt.

Pvc schuiframen

Maakt de look je niet zo veel uit en kijk je vooral naar de kosten? Dan is pvc het antwoord! Niet enkel de aankoopkost is laag, ook zijn de pvc schuiframen makkelijk te onderhouden en gaan ze lang mee. Om het toch een beetje over uitzicht te hebben: pvc brengt een frisse look met zich mee.

Schuifraam plaatsen: prijzen

Aangezien het sluitwerk van schuiframen moeilijker te monteren is dan vaste ramen, ligt de prijs ook iets hoger. In onderstaande opsomming vergelijken we de prijzen van de drie bovengenoemde materialen. Het gaat telkens om een raamoppervlakte van 2,5 op 2 meter. Let erop dat deze (richt)prijzen inclusief btw en isolatieglas zijn, maar exclusief montage.

  • Aluminium: € 1.700 – € 1.900 (duurste)
  • Hout: € 1.200 – € 1.400
  • Pvc: € 1.000 – € 1.200 (goedkoopste)

Het is een zeer gecompliceerd werkje om schuiframen te plaatsen. Daarom laat je best een specialist langskomen om dit te doen. Dit zal een verdubbeling van de kosten met zich meebrengen, maar dan ben je wel zeker dat alles perfect geplaatst is. Vul het formulier in en ontvang verschillende offertes om de prijzen te vergelijken.