Schuifraam plaatsen: informatie en prijzen

Ramen creëren licht en ruimte in jouw huis. Schuiframen voegen daar nog eens elegantie en ruimte aan toe. Hier lees je wat een schuifraam plaatsen kost en welke verschillende soorten er bestaan. Scroll voor de prijs zeker naar onder. Wat we precies bedoel met ruimte, vraag je jezelf af? Wel, schuiframen dienen als doorgang en hoeven niet opengezwaaid te worden. Ook kan je dingen op de vensterbank zetten, zonder ze er per ongeluk af te zwieren door het raam open te zetten. Daarom is, zeker in kleinere woningen, een schuifraam plaatsen de ideale oplossing.

Een schuifraam plaatsen als doorgang is in feite een raam en een deur in een zetten. Ook zijn schuiframen makkelijk te onderhouden. Er wordt een minimum van kozijnen gebruikt waardoor ze snel en makkelijk te poetsen zijn, met een vochtige doek bijvoorbeeld.

Hoe nieuw schuifraam plaatsen?

raamstijlen 2019 Het zelf plaatsen van een schuifraam is moeilijker dan je denkt. Als je er zeker van wilt zijn dat het juist gedaan wordt, dan kan je er beter voor kiezen om je schuifraam door een professional te laten plaatsen. Als je het heft toch in eigen handen neemt, dan kan het zijn dat er iets verkeerd loopt, waardoor je uiteindelijk nog meer zal betalen.

Aangezien het sluitwerk van schuiframen moeilijker te monteren is dan vaste ramen, ligt de prijs ook iets hoger. In onderstaande opsomming vergelijken we de prijzen van de drie bovengenoemde materialen. Het gaat telkens om een raamoppervlakte van 2,5 op 2 meter. Let erop dat deze (richt)prijzen inclusief btw en isolatieglas zijn, maar exclusief montage.

Soort raam Richtprijs
Aluminium ramen €1.700 – €1.900 (duurste)
Houten ramen €1.200 – €1.400
PVC ramen €1.000 – €1.200 (goedkoopste)

Bespaar op je schuifraam en vergelijk offertes

Schuiframen zijn niet erg goedkoop, maar ze brengen veel licht én sfeer in je woning. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je kan besparen op je schuifraam. De beste manier is door de offertes van verschillende professionals met elkaar te vergelijken. Het invullen van een offerte duurt slechts enkele minuten en is eenvoudig. Als je dit doet, dan kan je wel tot 40% besparen op de kosten. Zo eenvoudig kan het zijn om geld te sparen!

 Soorten schuiframen

Er bestaan schuiframen in allerlei geuren en kleuren, maar ook in materiaal kunnen ze verschillen. Zo zijn er schuiframen gemaakt uit aluminium, hout en polyvinylchloride (pvc). Ze verschillen allemaal van prijs.

Aluminium schuiframen

De meest moderne look krijg je met schuiframen van aluminium. Het stevige materiaal heeft een hoge isolatiewaarde zodat uw energieverbruik duidelijk vermindert. Zeker in combinatie met dubbel glas. Hoewel het prijziger is dan pvc en hout, is aluminium wel onderhoudsvriendelijker en is het een heel duurzaam materiaal. Een schuifraam geeft een gevoel van openheid en ruimte.

Houten schuiframen

Ben je minder voor een modern uitzicht, maar verkies je eerder het traditionele? Dan zijn houten schuiframen iets voor jou! Houten schuiframen geven je huis een warme en pittoreske uitstraling. Het is ook een ideaal materiaal om te schilderen in de kleur die je zelf wil, indien je de originele look beu wordt.

schuifraam plaatsen

Pvc schuiframen

Maakt de look je niet zo veel uit en kijk je vooral naar de kosten? Dan is pvc het antwoord! Niet enkel de aankoopkost is laag, ook zijn de pvc schuiframen makkelijk te onderhouden en gaan ze lang mee. Om het toch een beetje over uitzicht te hebben: pvc brengt een frisse look met zich mee.

Laat je adviseren door een raamspecialist!

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Schuifsystemen

Hoeveel je voor je schuifraam zal betalen, zal sterk afhangen van het schuifsysteem dat je kiest. Het ideale schuifsysteem voor jou is niet enkel afhankelijk van je budget, maar ook van je interieurstijl. Dit zijn de mogelijkheden.

Enkelvoudig schuifsysteem

Als je op zoek bent naar een voordelige schuifdeur dan is het enkelvoudig schuifsysteem voor jou de beste optie. Deze schuiframen kosten gemiddeld rond de €1.300. Voor een scherpe prijs creëer je dus een gezellig interieur.

Hefschuifsysteem

Een schuifraam met een hefsysteem is erg populair. Het is voornamelijk een goede keuze als je kiest voor HR+++ glas, omdat dit glas zwaarder is. Bij zwaarder glas is het makkelijker om te kiezen voor een hefsysteem. Hetzelfde geldt voor het materiaal van het schuifraam.

Deze schuiframen dien je kort op te heffen, voordat je ze schuift. Een ander groot voordeel aan het hefsysteem is de goede isolatie, doordat ze extra goed afsluiten. Combineer je HR+++ glas met een hefschuifraam, dan zal dit zorgen voor de ideale combinatie om geld uit te sparen op je energierekening! Dit systeem kost gemiddeld €2.100.

Kiepsysteem

Kiepschuiframen kan je gedeeltelijk openzetten om een ruimte te verluchten. Dit systeem past goed bij schuiframen uit kunststof, omdat dit materiaal niet te zwaar is. Een schuifraam met kiepsysteem is een goede keuze voor ruimtes met een beperkt oppervlakte. Schuiframen met dit systeem presteren ook goed op vlak van luchtdichtheid. Dit schuifraam kost je gemiddeld 1300 euro.

Schuif- en draaisysteem

Een schuif- en draaisysteem is ideaal als je op zoek bent naar een oplossing die weinig plaats inneemt. Ze zijn dus de ideale keuze voor kleinere ruimtes. Dit type schuifdeur kan je bijna volledig openen. Hierbij wordt een makkelijke overgang van binnen naar buiten gerealiseerd. Een schuif- en draaisysteem schuifraam is wel wat prijziger. Het zal je gemiddeld rond de €2.300 kosten