Kunststof gevelbekleding: minder gek dan je denkt

Het hoeft niet altijd baksteen of crepi te zijn. Met de juiste uitvoering kan een kunststof gevelbekleding er heel elegant uitzien. Nochtans is het relatief goedkoop. Ons hoor je niet klagen, zo sla je twee vliegen in één klap!

Voordelen van kunststof gevelbekleding

Moet je nog fronsen bij het idee van een gevelbekleding in kunststof? Wij strijken die rimpels glad en zetten voor jou de voordelen op een rijtje:

  1. Duurzaam: PVC is honderd procent recycleerbaar. In tegenstelling tot houten gevelbekleding is dat een groot verschil. Daarnaast heeft PVC ook nog eens extra lange levensduur. Je haalt de investering er dus zeker uit.
  2. Allround: Wie toch meer naar hout neigt, kan aan die wens tegemoetkomen in een milieuvriendelijke variant van kunststof: houtcomposiet. De schijn van hout met de kwaliteiten van PVC! Het voordeel is dat PVC minder makkelijk brandt dan hout. Daarnaast bestaat er ook een kunststofversie van metaal. Tot slot hoef je je geen zorgen te maken over de stijl van je woning; die komt niet in gedrang. Kunststof past zowel bij klassieke als moderne woningen.
  3. Eenvoudig: Kunststof gevelbekleding is makkelijk en vlot aan te brengen dankzij een ingenieus kliksysteem. Daarnaast is het materiaal ook makkelijk te onderhouden. Met babypoetsdoekjes kom je al een heel eind.

Bij kunststof is het mogelijk om hetzelfde materiaal te kiezen voor zowel gevelbekleding als ramen en deuren. Zo ben je er zeker van dat alles goed samen past.

Kunststof gevelbekleding: houtimitatie

Kunststof gevelbekleding: houtimitatie

Past echte houten gevelbekleding niet binnen je budget? Of schuif je het uit ecologische overwegingen aan de kant? Dan kan je, indien gewenst, wel nog steeds voor een houten look kiezen, maar dan in PVC. Hoe dat werkt? Verschillende merken hebben vandaag houtstructuurfolies op de markt gebracht die eenvoudig op PVC kunnen aangebracht worden. Zo’n folie is sterker dan het klinkt; bovendien voelt de folie zelfs aan als echt hout. Er bestaan verschillende kleurschakeringen in. Je hebt dus nog alle keuzevrijheid wat betreft de (fake) houtsoort die je op je gevel wil zien verschijnen.

Het is ook mogelijk om PVC met houtnerf te verkrijgen zonder er een folie op te kleven. Dergelijke kunststof latten zijn onderhoudsvriendelijker en gaan langer mee. Vraag een offerte aan bij een specialist in de buurt om te kijken wat jou het voordeligst uitkomt.

De prijs van kunststof gevelbekleding: sterke prijs-kwaliteitverhouding

Afhankelijk van welke soort kunststof je kiest, zal de prijs tussen 75 en 125 euro per vierkante meter liggen. Contacteer een vakman om er zeker van te zijn dat de gevel kwalitatief bekleed wordt. Wie het zelf doet, loopt het risico tijd en geld te verliezen door verkeerde plaatsing. Via onze offertedienst kan je op 1, 2, 3 de juiste man voor de job vinden.

Wie voor kunststof kiest, is er zeker van dat hij niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn namelijk geen extra kosten verbonden aan onderhoud, extra vochtwerende coatings of verflagen. Kunststof staat op zichzelf en heeft die extraatjes niet nodig.