Waterontharder CO2: prijs, voordelen en plaatsing

Als je problemen hebt met hard water of kalkaanslag die je het leven zuur maakt, is het installeren van een CO2 waterontharder in je huis waarschijnlijk de beste oplossing. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over dit type waterontkalker zonder zout om je te helpen bij je keuze: wat het nu juist is, de werking ervan, de prijzen en de voordelen.

co2 waterontharder kalkvrije kraan

Wil je meteen prijzen vergelijken voor een waterontharder met al dan niet zout? Dat kun je snel en gemakkelijk doen via onze website. Je ontvangt dan tot 5 gratis en geheel vrijblijvende offertes.

Vergelijk gratis prijzen voor een CO2 waterontharder

Wat is een waterontharder CO2?

Een CO2 waterontharder, is een waterverzachter zonder zout dat op het waterleidingnet van een huis wordt aangesloten Door behandeling en ontharding van het hard water zal de kalk in het water geneutraliseerd worden en wordt het water in je douche of kraan veel zachter.

Om erachter te komen of je problemen met kalk in je leidingen hebt, hoef je alleen maar je waterrekening te controleren. Je vindt de hardheid van het water uitgedrukt in Fahrenheit. Zacht water wordt aangetroffen tussen 8°F en 15°F. Als de hardheid van je water hoger is dan 15°F, bevatten je leidingen magnesium en calcium, die voor kalkaanslag zorgen.

Prijs waterontharder CO2: toestel en plaatsing

In het algemeen ligt de prijs van een CO2 waterontharder rond de 1.500 euro voor een gezin van vier, al kan deze prijs wel variëren. Je moet ook rekening houden met de prijs van de installatie van het filtratiesysteem. Deze prijs verschilt naargelang het bedrijf die je hebt ingeschakeld.

Andere variabelen die de prijs van de waterontharders zonder zout doet stijgen of dalen zijn voornamelijk de grootte van de verzachter, de kwaliteit van de verschillende onderdelen en het type van de klep. Een programmeerbare doseerklep zal bijvoorbeeld ecologischer zijn, maar daardoor ook duurder. Tot slot hangt de prijs ook sterk af van het merk dat je kiest.

Daarbovenop komen wel nog de kosten van ongeveer één fles per jaar. Zo een CO2 fles kost gemiddeld 25 euro voor 10kg.

De installatie van een ontharder met co2 injectie daarentegen, is niet al te moeilijk. Je moet enkel de informatie in de gebruiksaanwijzing op te volgen en de gegeven instructies respecteren. Je kan natuurlijk ook altijd een beroep doen op een vakman om ervoor te zorgen dat je waterontharder zonder zout perfect werkt.

Ontvang een gratis offerte op maat

Waterontharder CO2: bekende merken

Hydrokube is een Belgisch bedrijf dat volledig zuinige, betrouwbare en kleine waterontharders aanbiedt. Dankzij de ultramoderne controleschermen zijn deze ontharders zonder zout erg handig voor het controleren en regelen van het water- en CO2 verbruik van je huishouden. Het is wel een relatief duur merk, aangezien de prijzen van de toestellen variëren tussen 1.500 en 2.000 euro.

Solucalc daarentegen staat bekend als de belangrijkste concurrent van Hydrokube. Het biedt een serie zuinige en milieuvriendelijke waterontharders met co2 injectie aan. Hoewel hun waterfiltermodellen redelijk lawaaierig zijn, is er een passende afdekking om het geluidsniveau van het toestel te verminderen. Solucalc waterontharders zijn verkrijgbaar voor een gemiddelde prijs van € 1.300

co2 waterontharder co2 fles

Hoe werkt een waterontharder op basis van CO2?

De werking van deze waterontharder zonder zout is vrij eenvoudig. Het toestel wordt gewoonlijk stroomopwaarts van het afvoersysteem van het huis geplaatst. En dit tussen 2 leidingen. In een verzachter zonder zout blijft de kalk aanwezig maar zorgt ervoor dat de deeltjes kalk in het hard water worden opgelost. Wanneer het water dan door de ontharder stroomt, voegt het een CO2 injectie toe, verlaagd zo de pH en creëert het zacht water.

Het water dat door de leidingen stroomt wordt zo voorzien van een CO2 injectie. De CO2 zal, wanneer het in contact komt met het water, de pH verlagen en zacht water creëren.

Waarom zou je voor een waterontharder CO2 kiezen?

Deze waterontharders zonder zout hebben veel voordelen, onder andere gezond drinkwater, goed rendement, ecologisch en het is zeer onderhoudsvriendelijk.

Het water behoudt zijn mineralen en oorspronkelijke smaak

Een waterontharder zonder zout verwijdert kalk niet uit het water, maar zorgt ervoor dat kalk oplost in het hard water waardoor het niet aan de leidingen kan vasthechten. Een waterverzachter met zout verwijdert deze kalk wel.

Door de kalk net in het water te behouden, blijven de gezonde stoffen aanwezig en krijg heel gezond drinkwater. Ook kan het geen chemicaliën bevatten aangezien het een ontharder zonder zout is. Geniet van heerlijk zacht water zonder het water te ontharden.

co2 waterontharder gezond water

Uitstekend rendement

Deze waterontharder zonder zout is niet alleen een van de goedkoopste apparaten die te koop zijn, maar heeft nog vele andere economische voordelen.  Met dit apparaat kun je €650 per jaar besparen. Zo zullen je huishoudelijke apparaten zoals vaatwassers en boilers zullen minder snel verslijten omdat de kalkaanslag niet meer aanwezig is. Het warm en zacht water stroomt over het algemeen sneller en het debiet resulteert rechtstreeks in lagere waterrekeningen.

Een ecologisch antikalksysteem

Deze waterfiltratiesystemen staan ook bekend voor zijn zeer goede ecologische en economische behandelingen tegen kalkaanslag in de leidingen. Dit type installatie verbruikt niet te veel water, aangezien het slechts de gebruikte hoeveelheid water zuivert en milieuvriendelijk is. We spreken dan ook van een echt innovatief apparaat voor het milieu.

Eenvoudig in onderhoud

De CO2 waterontharder zonder zout vereist geen regelmatig onderhoud en de enige extra kosten bovenop de prijs van het toestel en de installatie ervan zijn die voor de gasflessen. Deze hebben vaak een capaciteit om meer dan 150.000 liter water te behandelen. De gasfles hoeft dus niet regelmatig te worden bijgevuld. 

Waterontharder CO2 kopen en plaatsen: vergelijk snel offertes

Het kiezen van de perfecte CO2 waterontharder voor je huis kan een moeilijke taak zijn. Daarom moet je bij deze delicate keuze rekening houden met enkele belangrijke criteria.

  • De hardheidsgraad van je water: als je water relatief hard is, kan een krachtiger apparaat nodig zijn.
  • De kwaliteit van het water: bepaald door prijs, reviews en merk, zorgt de kwaliteit van het toestel ervoor dat het goed werkt. Het is beter om vooraf iets meer te betalen dan om specialisten in te moeten schakelen wegens slechte kwaliteit.
  • Waterverbruik: afhankelijk van je waterverbruik en het aantal personen in je huishouden, moet je een waterontharder kiezen met een lagere of hogere capaciteit. Het hangt dus af van je behoeften.

Met deze informatie ben je nu in staat om de perfecte CO2 waterontharder voor je huis te kiezen. Maar zelfs met al deze info kan het vinden van de perfecte waterontharder een vervelende taak zijn. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om via dit formulier een volledig gratis online offerte te maken. Op deze manier krijg je advies van deskundigen op dit gebied en kun je het meest geschikte waterfiltersysteem voor al je behoeften vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt