Moderne terrasoverkapping: kostprijs

Hou je van barbecues en ben je een grote fan van openluchtfeestjes, maar haat je de vochtigheid die na zonsondergang verschijnt? Zoek dan ogenblikkelijk bescherming in de vorm van een moderne terrasoverkapping op maat gemaakt. In dit artikel vind je naast een prijsstudie alle andere relevante info terug om volledig mee te zijn in het verhaal van een moderne terrasoverkapping.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Welk materiaal voor een moderne terrasoverkapping?

moderne terrasoverkapping

De prijs van een moderne terrasoverkapping op maat zal voornamelijk afhangen van het materiaal dat je wenst te gebruiken. Er is een ruime diversiteit aan beschikbare materialen die je tot in de puntjes kan afstemmen op de stijl van je buitenterras.

Als je in de tuin bijvoorbeeld een moderne aluminium terrasoverkapping wil plaatsen, zal je bepaalde edele materialen nodig hebben zoals aluminium of glas. In onderstaande samenvattende tabel helpen we je alvast op weg in jouw keuze.

Materiaal Voordelen Nadelen Onderhoud
Glas Maximale benutting van de zon Geen schaduw, temperatuur stijgt snel +
Hout Heel esthetisch van aard Moet behandeld worden tegen slecht weer en insecten +++
Aluminium Licht, solide en zorgt voor schaduw op terras / +
Canvas Beschermt tegen wind en zon Iets minder resistent dan andere materialen ++
Smeedijzer Resistent en heel elegant / +
PVC Solide, resistent en schappelijke prijs / +

Het goedkoopste materiaal voor tuinmeubelen in je moderne terrasoverkapping is canvas. Voor materialen zoals smeedijzer of aluminium zal de prijs uiteraard hoger liggen. De prijs van een moderne terrasoverkapping op maat ligt gemiddeld meestal tussen 200 euro (voor een zeildoek bijvoorbeeld) en 7.000 euro.

Kies je terrasruimte zorgvuldig uit

Aangezien een moderne terrasoverkapping op maat bedoeld is om je terras te overdekken, is het belangrijk in gedachten te houden dat hoe groter de te overdekken ruimte is, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Heb je al nagedacht over hoeveel ruimte je wil bedekken? Kies je voor een groot overdekt terras of voor een gedeeltelijke overdekking?

Jouw moderne terrasoverkapping hoeft overigens niet aan de voet van het huis te liggen. Het is perfect mogelijk om het rond het zwembad te bouwen of verder in de tuin.

Je moet verder aandacht besteden aan de oriëntatie van het terras ten opzichte van de zon. Het hangt allemaal af van wat je zelf wil, namelijk schaduw of zon. In ieder geval zal het overdekt terras je beschermen tegen de zon. Maar hou er rekening mee dat, ondanks het afdekmateriaal van het terras, de temperaturen waarschijnlijk zullen stijgen als het terras overdag aan meer zon wordt blootgesteld.

Hou daarnaast rekening met het soort grond waarop je het terras gaat bouwen. Sommige gebieden moeten misschien worden opgehoogd, of er kan extra opvulling nodig zijn. Dit voorbereidende werk kan tussen 500 en 2.000 euro kosten, wat de uiteindelijke prijs noodzakelijkerwijs zal beïnvloeden.

terrasoverkapping prijs

Wat betaal je voor een moderne terrasoverkapping?

Afneembare canvasluifel Vanaf 30 euro
Vast model in hout, smeedijzer of aluminium Tot 1.000 euro
Prieel of pergola Tussen 500 en 5.000 euro
Terrasoverkapping Tussen 20 en 100 euro per vierkante meter

Een van de goedkoopste materialen is canvas. Houten constructies zijn ook een van de meest betaalbare opties. Smeedijzer en aluminium zijn duurzamer, maar minder goedkoop.

De moderne terrasoverkapping is daarom over het algemeen minder duur dan een veranda, dat een volledig van de buitenwereld afgesloten ruimte is. Bovendien is het overdekte terras gemakkelijker te installeren en is er minder materiaal voor nodig.

Als je twijfels of vragen hebt, vraag dan advies aan een gespecialiseerde installateur. Je kan vandaag nog een gepersonaliseerde offerte aanvragen: het is gratis en zonder verplichting.

Een moderne terrasoverkapping is ook een investering

Wat de kosten van een moderne terrasoverkapping op maat ook mogen zijn, vergeet niet dat het in perspectief moet worden geplaatst met wat het je in de toekomst kan opleveren. Het is een investering op lange termijn. Neem dit zeker mee in je berekeningen.

  • Je behoudt je terras

Wanneer je terras beschut is onder een zonnescherm, heeft het veel minder te lijden onder slecht weer. Het vergt minder onderhoud om de gevolgen van vorst, wind of regen te herstellen.

  • Het stelt je in staat om altijd van de buitenruimte te genieten

Je hoeft niet te wachten op mooi weer of de perfecte temperatuur om buiten een frisse neus te halen. Geniet eindelijk van de buitenruimte en maak optimaal gebruik van de faciliteiten in de tuin.

  • Het geeft een meerwaarde aan je huis

Een mooi, modern overdekt terras voegt echt waarde toe aan de inrichting van jouw huis. Het is een op zichzelf staande kamer, open naar buiten, die je kan inrichten alsof het een binnenruimte zou zijn. De ruimte biedt plaats aan een salon in de tuin, een grote eettafel en zelfs een barbecue. Dit alles is een doorslaggevend voordeel in geval van doorverkoop van jouw huis.

Vergelijk gratis offertes van plaatsers in de buurt

Hoe je moderne terras ontwerpen?

Het ontwerp van een overdekt terras omvat ook de hierboven beschreven stappen. De keuze van de ruimte en de keuze van de materialen zijn belangrijk. Hier volgen enkele tips voor een overdekt terras naar keuze.

  1. Zorg ervoor dat je terras praktisch is

Het is noodzakelijk om je de vraag te stellen hoeveel mensen er plaats kunnen nemen op het terras en hoe je de ruimte wil vullen. Voorzie zeker voldoende ruimte zodat je makkelijk op het terras kan bewegen. Als dat niet het geval is, bestaat de mogelijkheid dat je niet ten volle van het terras kan genieten. Wij adviseren je dan ook graag om vooraf een terrasontwerp op te stellen.

  1. Kies een vloerbedekking die aan jouw behoeften voldoet
Terrasplaten Tussen 15 en 65 euro per vierkante meter
Terrasplanken Tussen 35 en 120 euro per vierkante meter
Bakstenen of klinkers Tussen 40 en 80 euro per vierkante meter
Stoeptegels Tussen 45 en 80 euro per vierkante meter
  1. Stem je tuinmeubelen af op de stijl van je huis

Kies voor elegante en comfortabele meubels. Het ingerichte gedeelte van jouw terras moet een ruimte zijn waar je graag tijd doorbrengt. De stijl van je huis zal de stijl van je terras bepalen. Als je bijvoorbeeld over een modern huis beschikt, kan je jouw terras een moderne uitstraling geven door aluminium stoelen te kiezen. Je terras zal er echter koeler uitzien dan wanneer je houten meubilair kiest.

  1. Overdrijf niet

Een mooie decoratie is essentieel voor een goed ontworpen terras. Overlaad het terras vooral niet. Blijf in de stijl van je huis en kies voor soberheid.

  1. Een licht en gezellig terras

Vergeet ook zeker de lichten niet. Het zal aangenamer zijn om ‘s avonds op het terras te vertoeven als je licht hebt. Als de zon ondergaat, kan je het namelijk een beetje koud krijgen, dus denk aan een warmtebron: een gaskachel, dekens, een buitenhaard of buitenradiatoren.

terrasoverkapping tips

Enkele aanvullende tips om je op weg te helpen

Om het ontwerp van jouw overdekt terras compleet te maken, kan je overwegen om gordijnen te installeren van het dak van het terras tot op de grond. Dergelijke acties geven het terras een gezellige sfeer. Voorzie de tuinmeubelen verder van kussens om de ruimte meer uitnodigend maken. Als je overigens echt wil dat het overdekt terras een nieuwe leefruimte wordt, kan je optioneel een open keuken in de ruimte inbouwen.

Daarnaast kan je een van de terrasmuren verven voor een modern tintje. Als je bijvoorbeeld meer van de landelijke stijl houdt, behoort het zeker en vast tot de mogelijkheden om eigen palletbanken te bouwen.

Versier afsluitend het terras met een klimplant of zet groen op tafel, in de hoek van het terras, enz.

Vraag vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij specialisten in moderne terrasoverkapping

Krijg je moderne overdekte terras in bouwpakketvorm aangeleverd

Wist je dat je eveneens kan opteren voor een modern overdekt terras in kit-vorm? De terrasoverkapping wordt in delen aangeleverd en je hoeft het alleen nog maar zelf in elkaar te zetten. Dit gaat gepaard met een aanzienlijke vermindering van installatiekosten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Aanbouw woning - Vraag advies en offertes om te vergelijken
1*. Waar wens je een aan- of bijbouw

2*. Welke vakmannen denk je nodig te hebben?

3*. Wanneer wens je van start te gaan met jouw project?

4. Beschrijf uw project

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.