Carport hout prijs: inspiraties, trends en andere relevante info

Beschik je niet over een garage en wil je toch je auto droog en veilig kunnen laten staan aan je woning? Neem dan zeker een carport in overweging. In dit artikel focussen we op de carport in hout en zijn prijs. Laat je inspireren en ontdek de laatste trends. Een vakman vinden en offertes vergelijken doe je makkelijk via ons offerteformulier.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Een carport in hout biedt de ideale beschutting

Een houten carport is een houten structuur die aan jouw huis is verbonden of apart staat. Een carport overkapping wordt meestal gebruikt om je auto tegen de weersomstandigheden te beschermen. Het bijzondere aan een houten carport is dat hij meestal open is aan de zijkanten. Dit beschermt je auto tegen vocht en condensatie, die zich soms kunnen ophopen in een slecht geventileerde garage. Bovendien volstaat een kleine oprit.

Het aanbod aan is enorm. Er zijn allerlei ontwerpen beschikbaar, van de op maat gemaakte structuur tot de standaardstructuur en van een landelijke carport tot een moderne carport. Uiteraard worden er verschillende houtsoorten aangeboden, denk maar aan geïmpregneerd hout en dergelijke meer.

De optie voor een carport is dus uitstekend geschikt voor eigenaars die geen garage willen bouwen (te omvangrijk of te duur), maar toch hun voertuig(en) willen kunnen beschutten tegen de soms grillige weersomstandigheden.

carport hout prijs

Trends: terug naar de grondstoffen

Hout is terug van weggeweest. In de afgelopen jaren is er in de architectuur en het design een comeback geweest naar ruwe natuurlijke materialen zoals hout of beton.

Daarnaast behoren ook aluminium overkappingen of carports en een metalen carports tot de mogelijkheden.

De vakman waarop je een beroep zal doen, zal in elk geval kunnen voldoen aan jouw eisen en verwachtingen wat de structuur en het ontwerp van de houten carport betreft.

Aangebouwde carport

Of je het nu uit vrije wil doet (om ruimte te besparen) of uit noodzaak (budgettair of structureel): met de aanbouw carport kan je een verlengstuk breien aan je huis.

De optie van aangebouwde carports is bovendien over het algemeen de goedkoopste oplossing, omdat je voor het houten bijgebouw van een deel van de muur gebruik maakt als steunpilaar.

carport hout

Vrijstaande carport

Een vrijstaande carport is de duurdere optie, maar levert je wel een afgescheiden ruimte op. Daarnaast kan je vrijstaande carports als houten constructie makkelijk installeren op elk oppervlak in de tuin waarvan je denkt dat het een meerwaarde zal zijn voor je eigendom.

Je hebt de keuze tussen een enkele carport en een dubbele carport. Je zal de knoop doorhakken naargelang budget, behoeften, beschikbare ruimte in de tuin en een of meerdere wagens.

Vraag gratis offertes aan voor houten carports

Wat kost een houten carport?

Zoals bij wel meer constructies het geval is, zal de uiteindelijke prijs van de carport afhangen van factoren als behoeften, gekozen materialen, grootte van het onderdak en de vakman wiens deskundige hulp je zal inschakelen.

Wees jezelf ervan bewust dat de structuur van de houten carport onberispelijk moet zijn en perfect in elkaar moet zitten. Je eigen veiligheid en die van je voertuig hangen er namelijk van af.

Je wil niet meemaken dat je door een fabricage- of montagefout een ernstig letsel of zelfs erger oploopt. Omwille van die reden is het des te verstandiger om een professional in te huren die als geen ander raad weten met dergelijke karweien.

houten carport

Carport hout prijs per model

In onderstaande tabel krijg je een idee van de richtprijzen. Het gaat hier om basisprijzen naargelang het betreffende model.

Type carport Afmetingen Richtprijs
Aanpalend 3 x 5 m € 500 – 2.000 
Enkel 3,5 x 5,5 of 4,5 x 9,5 m € 1.500 – 2.000 of € 3.500 – 4.000
Dubbel 6 x 5,5 of 6 x 9,5 m € 3.000 – 3.500 of € 5.000 – 6.000

Houten carport combineren met veranda

Veel van de bedrijven die houten carports leveren en plaatsen, bieden ook veranda’s aan. Wat is er mooier dan de structuur en de stijl van jouw carport zelf af te stemmen op die van een bijpassende veranda?

Net als een carport kan een veranda comfort, maar ook stijl en waarde toevoegen aan je woning. Er zijn vele ontwerpen van veranda’s die perfect bij je huis passen en zelfs een toegevoegde waarde kunnen betekenen.

Aarzel met andere woorden in geen geval om raad te vragen aan specialisten. Met wat geluk sla je twee vliegen in een klap.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Aanbouw woning - Vraag advies en offertes om te vergelijken
1*. Waar wens je een aan- of bijbouw
2*. Welke vakmannen denk je nodig te hebben?
3*. Wanneer wens je van start te gaan met jouw project?
4. Beschrijf uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.