Bayard waterverzachter: modellen en extra info 2024

Dankzij een Bayard waterverzachter zal je geen last meer hebben van hard water. Wat hard en zacht water juist is en waarom je een Bayard waterverzachter nodig hebt? We leggen het je uit. Ontvang gratis offertes en advies via onze offertepagina.

Ontvang gratis offertes en vergelijk prijzen

Bayard

Wat is Bayard?

Bayard is een Belgisch bedrijf dat al meer dan 52 jaar actief is. Ze zijn uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde producenten in waterontharders.

De ontharders van Bayard staan bekend om hun laag water- en zoutverbruik. De waterverzachters van Bayard zijn ook zeer milieuvriendelijk. De waterontharders zijn mechanisch en zijn beschikbaar in verschillende modellen:

  • Onega
  • Tenero
  • Minima
  • Escosoft
  • Morava

Waarom Bayard waterontharder kopen?

Water is onmisbaar in ons leven. We gebruiken het als drinken, in de douche, om te wassen,… helaas is water nooit van nature 100 % zuiver. Het zit namelijk vol met magnesium en calcium. Deze mineralen zijn nadelig voor de kalkproductie en leveren een aantal problemen op.

Witte vlekken

Heb je net een gloednieuwe badkamer geplaatst? Dan zal je zien dat er ineens witte vlekken ontstaan op de tegels en het sanitair. Dit is kalk en het is moeilijk weg te krijgen. Als je een Bayard waterverzachter hebt, kan je deze kalkaanslag vermijden.

Kalk maakt apparaten kapot

Kalkvorming zorgt ervoor dat de leidingen verstoppen en zorgt zelfs voor kalkophoping in elektrische apparaten zoals boilers, wasmachines, koffiezetapparaten,… Dit kan de levensduur en het rendement van de apparaten doen afnemen.

Vraag gratis advies

Bayard waterverzachter: soorten

Er zijn gigantisch veel waterverzachters beschikbaar en allemaal werken ze toch een beetje anders. Sommige modellen zullen bijvoorbeeld calcium en magnesium uit het water halen, terwijl anderen het ontstaan van kalk voorkomen.

Bayard maakt elektrische en hydraullische waterontharders. Hieronder een overzicht van de verschillende modellen.

Onega

Onega is de bekendste waterverzachter van Bayard. Het heeft een frisse en moderne uitstraling. Dankzij de unieke vulopening kan je op een ergonomische manier het zout bijvullen.

Dit hydraulische apparaat gebruikt tot 50 % minder water en zout dan een standaard ontharder en heeft zelfs 9 verschillende oriëntatiemanieren wat betreft de installatie. Bovendien werkt de waterverzachter zonder elektriciteit.

Tenera

Dit is een compacte waterontharder. Alle onderdelen van de waterverzachter zitten in één behuizing. Deze waterverzachter werkt op 230 volt, waterdruk of batterijen.

Minima

De Minima is een compacte simplex waterontharder van Bayard. Ook hier bevinden zich alle onderdelen in één behuizing. De Minima werkt enkel op waterdruk, waardoor je geen elektriciteit of thuisbatterijen nodig hebt.

Ecosoft

De Ecosoft waterverzachter werkt ook zonder elektriciteit en is ook nog eens compact. De waterontharder is geschikt voor gebruik van zoutblokken en heeft zelfs een uitneembaar zoutreservoir.

Morava

Een Morava waterverzachter is 100 % ecologisch. Ook deze waterontharder heeft een uitneembaar zoutreservoir en werkt zonder elektriciteit.

bayard waterontharder

Bayard waterverzachter kopen: met deze factoren moet je rekening houden

Een juiste waterverzachter kopen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet je letten op het type, de capaciteit, de prijs en het onderhoud van de waterverzachter.

Type waterontharder

Er zijn verschillende modellen waterverzachters van Bayard beschikbaar. Sommige systemen bestaan uit losstaande onderdelen, terwijl andere compact zijn. Kijk goed na of het een enkel cilinder model (Simplex) of een waterverzachter met Duplexsysteem is.

Als je het niet erg vindt dat de waterverzachter regelmatig moet regenereren, waardoor je tijdelijk geen onthard water hebt, dan is een Solex systeem iets voor jou.

Solex waterverzachters hebben een bypass die ingeschakeld wordt tijdens het regenereren. Zo kun je waar nodig gebruik maken van standaard leidingwater.

Capaciteit waterontharder

Om een goede waterontharder te kiezen, is het belangrijk om te weten hoeveel water je per jaar verbruikt. Je kan dit makkelijk nakijken op de factuur van het waterbedrijf.

Waterverzachters kunnen namelijk een bepaalde capaciteit aan water ontharden. Indien de ontharder vol is met kalk, zal het apparaat moeten regenereren. Dit betekent dat de kalk afgevoerd wordt naar het riool.

Waterverzachter prijs

De prijs van een Bayard waterontharder hangt ook af van hoe groot je gezin of huishouden en het waterverbruik is.

Als je een elektrische waterontharder hebt, heb je wel meer mogelijkheden door de elektrische sturing. Hou wel in het achterhoofd dat je voor de gebruikte elektriciteit een rekening zal krijgen. Elektronische waterontharders zijn daardoor dus ook duurder dan hun mechanische tegenhangers.

Ook het zoutverbruik van de waterverzachter kan invloed hebben op de prijs. Blokzout is bijvoorbeeld duurder dan korrelvormig zout. Dit is omdat het bijvullen van blokzout makkelijker is.

Onderhoud van de waterontharder

Het is belangrijk om niet enkel op de prijs te letten bij de aankoop van een Bayard ontharder. Ook het onderhoud van de waterverzachter is belangrijk om in het achterhoofd te houden.

Materialen die van hoge kwaliteit zijn, gaan langer mee en zullen minder onderhoud nodig hebben. Rubbers, kleppen en andere zaken van lage kwaliteit kunnen na een tijd storingen veroorzaken, waardoor je waterverzachter stuk kan gaan.

Bayard waterontharder kopen? Vergelijk gratis offertes

Via onderstaand formulier ontvang je tot 5 gratis offertes. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste keuze maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type dienst zoekt u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.