Mos bestrijden met azijn? Lees hier het antwoord!

In elke straat zie je ze wel, huizen met mossen op het dak. Schadelijk zijn die mossen gelukkig niet, een doorn in het oog meestal wel. Er zijn verschillende manieren om mos op daken te verwijderen. Maar mag je mos bestrijden met azijn?

Mos bestrijden met azijn: is het gezond?

Er zijn mosbestrijders op de markt en die bestaan deels uit -jawel- azijnzuur. Die worden dan nog aangevuld met ijzersulfaten.

Als je daken vol mos zitten, mag je zeker ook pure azijn gebruiken om komaf te maken met de groene indringer. Maar hoe komt het eigenlijk dat mossen zich op jouw dak vormen?

Er zijn verschillende factoren die de groei van mossen stimuleren. Hoe minder je dak de zon ziet, hoe groter de kans op mossen. Ook de nabijheid van bomen stimuleren mosgroei, door de schaduw die ze veroorzaken. Mos ontstaat namelijk op vochtige en donkere plaatsen.

Zelf ontmossen of professioneel bedrijf?

Toch kan het ontmossen van daken een gevaarlijke onderneming zijn. Daarom zijn er gespecialiseerde ontmossingsbedrijven die perfect weten wat er met jouw dak aangevangen moet worden. Zij komen meteen ter plaatse met de beste producten om van jouw dak weer een schoon dak te maken.

Is mos bestrijden met azijn goedkoop?Als er mossen op jouw dak staan, dan is mos bestrijden met azijn is een goedkope oplossing. Voor iets meer dan een euro heb je al een liter azijn in huis. Je kan mos bestrijden met azijn door het te besprenkelen of met een verfroller gedompeld in azijn over je dakpannen te gaan. Je hoeft het azijn voor die beurten niet te verdunnen, maar het mag wel.

Mos bestrijden met azijn

Wil je zelf je dak schoonmaken? Dat kan gevaarlijk zijn!

Wil je kostenbesparend werken, dan kan je het azijn nog verdunnen. Merk je dat daardoor de mossen niet uitgeroeid worden, dan opteer je best voor pure azijn. Om je daken volledig mosvrij te houden, volstaan een à twee azijnbeurten per jaar.

Is je dak volledig bedekt met een dikke laag mos, dan kies je ook best voor een onverdunde sproeibeurt.