Schoorsteenvegen | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Een schoorsteen reinigen blijkt een kleine klus te zijn, maar kan je heel wat financiële en materiële schade besparen. Uiteraard vereist het reinigen van een schouw een correcte aanpak. Je moet er namelijk zeker van zijn dat je tijdens de herfst- en wintermaanden je woning zorgeloos kunt verwarmen.

Ben je nog op zoek naar een schoorsteenveger uit je regio? Zoek dan niet langer. Vul ons formulier in en wij brengen jou in contact met de beste schoorsteenvegers uit de buurt. Zij nemen contact op voor een gratis analyse van je schouw en maken vervolgens een vrijblijvende offerte op op basis van de uitgevoerde analyse.Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt


Waarom je schoorsteen laten reinigen?

  • Bespaar op je energiefactuur: Een propere schouw garandeert een betere luchtcirculatie en een efficiëntere stookproces. Hierdoor zal je minder gaan verbruiken, wat een positief impact zal hebben op je energiefactuur.
  • Veiligheid en gezondheid: Een vuile schouw kan op termijn het risico op CO-vergiftiging vergroten. Niet alleen kan dit schouwbranden veroorzaken, maar het zal eveneens je gezondheid schaden.
  • Goed voor het milieu: Doordat je na een schoorsteenreiniging minder zal stoken, zal je ook je CO2-voetafdruk verkleinen.

Wanneer je schoorsteen laten reinigen?

Om zeker te zijn van een veilige en schone schouw is het belangrijk om jouw schoorsteen minstens eenmaal per jaar te laten reinigen. Maar ook als je eerder merkt dat de schouw minder goed trekt, en er binnen bijvoorbeeld rook blijft hangen, is het van belang zo snel mogelijk een schoorsteenveger in te schakelen. De veiligheid van jou, je gezin en jouw huis staan op het spel. Zorg er sowieso voor dat de schoorsteen voor de koudere maanden geveegd is.


PROPERE SCHOUW!

Ik ben zeer tevreden. Renovatie-gids heeft mij geholpen in de keuze van een geschikte schouwveger.

SNELLE SERVICE!

Renovatie-gids is tijdsbesparend en zeer gericht. Een perfect en snelle service!

KWALITEITSWERK!

Renovatie-gids is de ideale site als je geen flauw idee hebt waar je moet beginnen zoeken.

Wat bepaalt de kostprijs van een schoorsteenreiniging?

De prijs van een schoorsteenreiniging hangt af van verschillende aspecten. Het is goed om te weten welke factoren van invloed zijn op de prijs, zodat je een compleet beeld hebt voordat je offertes gaat vergelijken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de beste schoorsteenveger voor jouw schouw in huis zult halen.

Aantal schouwkanalen

Aantal schouwkanalen

Het aantal schouwkanalen dat geveegd moet gaan worden is de eerste factor waarmee je rekening zult moeten houden. Vaak hebben schoorsteenvegers een vaste prijs voor één rookkanaal. Bij het laten vegen van meerdere schoorstenen ligt de prijs per schoorsteen vaak lager.

Als je meerdere rookkanalen hebt, kan het dus veel schelen om te vergelijken welke prijs verschillende schoorsteenvegers vragen voor een tweede (of derde) schouwkanaal. Degene met de laagste prijs voor één schouwkanaal is namelijk niet per se ook de goedkoopste als je meerdere kanalen wilt laten vegen.

Inspectie schoorsteen

Inspectie van de schouw

Soms is het schoonvegen van de schouw niet voldoende. Dan zal de schoorsteenveger een inspectie van de schouw moeten uitvoeren, om te kijken of er scheuren of barsten in de schoorsteen te zien zijn. De prijs van zo’n inspectie komt bovenop de prijs voor het vegen.

Als je van tevoren al weet dat jouw schouw problemen vertoont loont het dus om ook de prijs voor een inspectie al op een offerte op te vragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Schouwbrand voorkomen

Wat verbrand je in je schouw?

Je kunt natuurlijk verschillende dingen verbranden in je schouw, die een verschillend vervuilingsniveau zullen hebben. Voornamelijk het verbranden van hout, kolen of stookolie (mazout) laat veel roetaanslag achter, waardoor je schoorsteen reinigen hard nodig zal zijn. Gashaarden brengen daarentegen weinig vervuiling in het rookkanaal met zich mee.

Maar wat je ook stookt, goed onderhoud aan de schouw is altijd belangrijk. Laat dus regelmatig een professioneel schoorsteenveger een kijkje nemen in jouw rookkanalen om deze schoon en veilig te houden.

Onderhoud schoorsteen

Onderhoudscontract

Het vegen van je schoorsteen is een klusje dat elk jaar opnieuw zal moeten worden uitgevoerd. Daarom bieden veel schoorsteenvegers een onderhoudscontract aan. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit met jouw schoorsteen en verminder je de kans op een schouwbrand aanzienlijk. Ook zul je met een onderhoudscontract van lagere prijzen per onderhoud genieten.

Aangezien je van tevoren weet dat het vegen van de schoorsteen elk jaar weer moet, kun je met een onderhoudscontract de kosten mooi spreiden. Zo weet je zeker dat je elke winter verzekert bent van een schone schouw.