Vind schoorsteenvegers in de buurt en vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Ben je nog op zoek naar schoorsteenvegers in de buurt? Zoek dan niet langer. Vul ons formulier in en wij brengen jou in contact met de beste schoorsteenvegers uit de buurt. Zij nemen contact op voor een gratis analyse van je schouw en maken vervolgens een vrijblijvende offerte op op basis van de uitgevoerde analyse.

Een schoorsteen reinigen blijkt een kleine klus te zijn, maar kan je heel wat financiële en materiële schade besparen. Uiteraard vereist het reinigen van een schouw een correcte aanpak. Je moet er namelijk zeker van zijn dat je tijdens de herfst- en wintermaanden je woning zorgeloos kunt verwarmen.

goudenpijl02.png


Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel schouwen heeft u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Is het verplicht om schoorsteen te laten reinigen?

In Vlaanderen is het jaarlijks kuisen van de schoorsteen verplicht. Dit geldt als dit aangesloten is op de centrale verwarming die werkt met steenkool, pellets, hout, gas of stookolie. Heb je een gasinstallatie? Dan moet je die maar om de 2 jaar laten reinigen.

Waarom je schoorsteen laten kuisen?

  • Bespaar op je energiefactuur: een propere schouw garandeert een betere luchtcirculatie en een efficiëntere stookproces. Hierdoor zal je minder gaan verbruiken, wat een positief impact zal hebben op je energiefactuur.
  • Veiligheid en gezondheid: een vuile schouw kan op termijn het risico op CO-vergiftiging vergroten. Niet alleen kan dit een schouwbrand veroorzaken, maar het zal eveneens je gezondheid schaden.
  • Goed voor het milieu: doordat je na een schoorsteenreiniging minder zal stoken, zal je ook je CO2-voetafdruk verkleinen.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Wanneer je schoorsteen laten reinigen?

Om zeker te zijn van een veilige en schone schouw, is het belangrijk om jouw schoorsteen minstens eenmaal per jaar te laten reinigen. Maar ook als je eerder merkt dat de schouw minder goed trekt en er bijvoorbeeld binnen rook blijft hangen, is het van belang zo snel mogelijk een erkend schoorsteenveger in te schakelen. De veiligheid van jou, je gezin en jouw huis staan op het spel. Zorg er sowieso voor dat de schoorsteen voor de koudere maanden geveegd is.

schoorsteenvegers in de buurt

Schoorsteenveger: prijs

Soort opdrachtPrijs
Reiniging centrale verwarming & schoorsteen€ 100 – € 150
Eén schouw vegen€ 60 – € 100
Camera inspectie€ 100

Wat bepaalt prijs schoorsteenveger?

De prijs van een schoorsteenreiniging hangt af van verschillende aspecten. Het is goed om te weten welke factoren van invloed zijn op de prijs, zodat je een compleet beeld hebt voordat je offertes gaat vergelijken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de beste erkende schoorsteenveger voor jouw schouw in huis zult halen.

Aantal schouwkanalen

Het aantal schouwkanalen dat geveegd moet worden, is de eerste factor waarmee je rekening zult moeten houden. Vaak hebben erkende schoorsteenvegers een vaste prijs voor één rookkanaal. Bij het laten vegen van meerdere schoorstenen ligt de prijs per schoorsteen vaak lager.

Als je meerdere rookkanalen hebt, kan het dus veel schelen om te vergelijken welke prijs verschillende schoorsteenvegers in de buurt vragen voor een tweede (of derde) schouwkanaal. Diegene met de laagste prijs voor één schouwkanaal is namelijk niet de goedkoopste als je meerdere kanalen wilt laten vegen.

schoorsteen slecht onderhouden

Inspectie van de schouw door schoorsteenvegers in de buurt

Soms is het schoorsteen vegen niet voldoende. Dan zal de schoorsteenveger een inspectie van de schouw moeten uitvoeren, om te kijken of er scheuren of barsten in de schoorsteen te zien zijn. De prijs van zo’n inspectie komt bovenop de prijs voor het vegen.

Als je van tevoren al weet dat jouw schouw problemen vertoont, loont het dus om ook de prijs voor een inspectie al op te vragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat verbrand je in je schouw?

Je kunt natuurlijk verschillende dingen verbranden in je schouw, die een verschillend vervuilingsniveau zullen hebben. Voornamelijk het verbranden van hout, kolen of stookolie (mazout) laat veel roetaanslag achter, waardoor je schoorsteen reinigen hard nodig zal zijn. Gashaarden brengen daarentegen weinig vervuiling in het rookkanaal met zich mee.

Maar wat je ook stookt: goed onderhoud aan de schouw is altijd belangrijk. Laat dus regelmatig een professionele en betrouwbare schoorsteenveger een kijkje nemen in jouw rookkanalen om deze schoon en veilig te houden.

schouw geveegd

Onderhoudscontract

Het vegen van je schoorsteen is een klusje dat elk jaar opnieuw zal moeten worden uitgevoerd. Daarom bieden veel schoorsteenvegers een onderhoudscontract aan. Zo weet je zeker dat je altijd goed zit met jouw schoorsteen en verminder je de kans op een schouwbrand aanzienlijk. Ook zul je met een onderhoudscontract van lagere prijzen per onderhoud genieten.

Aangezien je van tevoren weet dat het vegen van de schoorsteen elk jaar weer moet, kun je met een onderhoudscontract de kosten mooi spreiden. Zo weet je zeker dat je elke winter verzekert bent van een propere schoorsteen.

Hoe gaat een schoorsteenveger te werk?

Er zijn twee manieren om de schoorsteen te kuisen

1.Via het dak: de schoorsteenveger klimt op het dak en gebruikt een zwarte kogel die hij in de schoorsteen laat zakken.

2.Binnen in huis: de vakman steekt een verlengde stok in de schoorsteen, waardoor hij tot bovenaan de schoorsteen geraakt.

Vergelijk GRATIS offertes schoorsteenvegers