Stijging populariteit airconditioning na afschaffing terugdraaiende teller

Als je dit jaar een airconditioning wilt installeren in huis, mag je best niet te lang wachten. Er zijn heel veel aanvragen om een airconditioningsysteem te laten installeren. Sommige aanvragen dateren namelijk nog van vorige zomer. Met de corona-epidemie en de afschaffing van de terugdraaiende teller, zal deze groei nog maar blijven toenemen.

Het belang van een airco systeem

De noodzaak van een goed airconditioning systeem

Sinds het begin van Corona hebben nog nooit zoveel mensen van thuis uit gewerkt. Voor hen is het dus belangrijk om in een comfortabele omgeving te kunnen werken.

Maar ook voor wie zonnepanelen heeft, is een airconditioningsysteem interessant. Door de afschaffing van de terugdraaiende teller, is het namelijk noodzakelijk om voortaan de energie die geproduceerd wordt ook onmiddellijk te kunnen verbruiken. Het gebruik van een warmtepomp voor het sanitair warm water en een airconditioning, zijn momenteel echter de enigste mogelijkheden om deze energie te kunnen verbruiken.

Wachttijden zijn redelijk beperkt

De hittegolven liggen nog ver en de wachttijden zijn momenteel hierdoor nog redelijk beperkt. Gewoonlijk hoef je maar zo’n 6 weken te wachten. Hoe langer je echter besteld, hoe langer de wachttijden echter zullen oplopen.

Hittegolven zijn echter niet de enigste reden waarom mensen een airconditioning systeem in huis plaatsen. De doorgedreven isolatie in vele huizen in combinatie met grote glaspartijen heeft ook een invloed.

Hoe? Bij het ontwerp van een woning, wordt een EPB-energieberekening opgesteld die mogelijke oververhitting van de woning berekent.

De praktijk verschilt echter vaak van de theorie, waardoor veel nieuwbouw eigenaars na een paar jaar verplicht zijn een airconditioningsysteem te plaatsen

Verschillende mogelijkheden aan aircotoestellen

Hoe zit een airconditioner nu eigenlijk in elkaar? Airconditioners bestaan uit een buitenunit dat via kleine leidingen verbonden wordt met 1 of meer binnenunits.

Deze toestellen kunnen geïnstalleerd worden in een kastenwand, maar ook aan een valse wand of aan het plafond. Deze installaties zijn echter de duurste.

Dikwijls wordt er voor opbouwtoestellen gekozen, omdat deze meer compact en plaatsbesparend zijn. Deze toestellen kunnen bovendien niet enkel koelen, maar kunnen ook verwarmen.

De prijs van een airco? Een standaard splitsmuurmodel kost voor een kamer van 15 m² ongeveer 2.000€. Voor twee kamers wordt het bedrag verdubbeld.

Conclusie

Als je tegen deze zomer graag koel blijft, wacht dan zeker niet langer. Als je graag hulp wilt bij het installeren van een airconditioner, aarzel dan zeker niet onderstaand formulier in te vullen. Wij vinden binnen de 48 u de perfecte vakman voor jouw installatie.