Je woning renoveren? Wat verandert er in 2018?

Ben je van plan om binnenkort je woning te verbouwen? Wil je renoveren zonder stress? Volg op renovatie-gids het recente nieuws over de laatste ontwikkelingen, oplossingen en regelgevingen binnen de bouw-en renovatiesector.

Ontdek de laatste nieuwtjes en trends

Renovatielening: voorwaarden en tarieven

Renovatielening: Voorwaarden en tarieven

Wil je een stuk bijbouwen? Kies je voor een renovatielening? Voordat je een bankkantoor binnenstapt, leggen wij je de renovatielening uit in 5 stappen. Goed om in het achterhoofd te houden!

Lees artikel

Invoering digitale energiemeter vanaf 2019

Digitale energiemeter vanaf 2019: dit moet u weten

Als één van de laatste regio’s in Europa heeft de Vlaamse overheid beslist om vanaf januari 2019 de digitale energiemeter in te voeren. 4,6 miljoen woningen zullen zodoende de overschakeling moeten maken.

Lees artikel
Prijsverschil zonnepanelen tot 30%

Prijsverschil zonnepanelen tot 30%

Het loont meer dan de moeite om prijzen voor zonnepanelen te vergelijken. Dat is de conclusie van o.a. Alex Polfliet (Zero Emission Solutions) en Simon November (Test-Aankoop) in De Standaard.

Lees artikel
Energielabel woning: ruim 1 miljoen huizen gebuisd

Energielabel woning: ruim 1 miljoen huizen gebuisd

Vanaf januari 2019 krijgt elk huis in Vlaanderen een lettercode om de energievriendelijkheid aan te tonen. Tegen 2050 moet iedereen in een A-woning leven, maar in ruim 1 miljoen huizen is er nog veel werk voor de boeg.

Lees artikel
Vlamingen schat prijs zonnepanelen te hoog in

Vlaming schat prijs zonnepanelen te hoog in

Vier op de tien Vlamingen twijfelt zodoende nog om zonnepanelen op zijn dak te plaatsen. Uit een onderzoek van iVox blijkt echter dat de prijs van zonnepanelen zwaar overschat wordt.

Lees artikel
Belg renoveert liever woning

Belg verbouwt liever zijn woning na aankoop

Minder bouwen en meer renoveren? Dit is een tendens die al enkele jaren in België aanwezig is. Meer dan de helft deinst er zodoende niet voor terug om zelf kleine renovatiewerken uit te voeren na de aankoop van zijn woning.

Lees artikel
Vlamingen investeren in zonnepanelen

Vlamingen investeren weer massaal in zonnepalen

Ondanks dat de premies en subsidies voor zonnepanelen afgebouwd werden, geraken Vlamingen opnieuw overtuigd rond de voordelen van zonne-energie. Zo kreeg Vlaanderen in 2017 zo’n 41.296 nieuwe zonnepaneel installaties bij.

Lees artikel