Garagepoorten: prijs per type, materiaal en extra kosten

Als je op zoek bent naar een nieuwe garagepoort wil je natuurlijk weten wat de prijs hiervoor ongeveer gaat zijn. De garagepoort prijs hangt af van een aantal verschillende factoren.

Ontvang je prijs op maat

Het soort garagepoort speelt een rol, maar ook de afmetingen en het materiaal spelen mee. Voor een precieze inschatting van jouw situatie zul je een offerte aan moeten vragen, maar we geven wel vast een overzicht van de gemiddelde prijzen waar je rekening mee kunt houden.

Garagepoorten: prijs per type en materiaal

Garagepoort: prijs per type materiaal

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden voor een nieuwe garagepoort. De eerste belangrijke keuze die je moet maken is tussen manuele of automatische bediening.

Voor automatische bediening betaal je een stukje meer, maar voorziet je wel van veel meer gemak. De extra kosten zitten bij de automatische bediening voornamelijk in de aanschaf van een motor. Hoe groter jouw poort, hoe zwaarder (en duurder) de motor.

Daarnaast maakt ook de materiaalkeuze veel uit. Houten poorten zien er mooi uit en gaan lang mee, maar kosten wel een stuk meer dan bijvoorbeeld een poort van PVC.

Aluminium poorten zitten qua prijs meestal tussen PVC en hout in. Dan speelt ook de kleur van de garagepoort nog mee.

Meestal zijn de poorten in een aantal standaardkleuren verkrijgbaar. Wil je van deze kleur afwijken, omdat dat beter bij jouw woning past? Reken dan gemiddeld op een meerprijs van €50,- per m2. In onderstaande tabel vind je een kleine indicatie van verschillende mogelijkheden.

Soort garagepoort Garagepoort prijs
Automatische kantelpoort €1000,- tot €2500,-
Automatische schuifpoort €1500,- tot €4000,-
Automatische rolpoort €1500,- tot €3000,-
Automatische sectionale poort €1500,- tot €4000,-
Automatische aluminium kantelpoort €1000,- tot €2500,-
Houten draaipoort €1500,- tot €4000,-

Premies voor een nieuwe garagepoort

Als je een nieuwe garagepoort wil laten installeren wil je dit natuurlijk zo voordelig mogelijk doen. Dan is het goed om te weten dat er premies bestaan waarmee je belastingvermindering kunt krijgen op je nieuwe garagepoort.

Als je nieuwe veilige garagepoort voldoet aan Weerstandsklasse 2 (WK2: inbraakweerstand van gevelschrijnwerk) kun je een vermindering van maximaal €710,- krijgen. WK2 houdt in dat de poort minimaal 3 minuten stand moet houden tegen inbraakpogingen met werktuigen zoals een tang of schroevendraaier.

Daarnaast is er een premie mogelijk voor als je 65+ bent en jouw bestaande garagepoort automatiseert.

Soorten garagepoorten

Er zijn een aantal verschillende soorten garagepoorten op de markt. Welke soort het beste is voor jou hangt af van jouw eigen voorkeuren, het budget en de mogelijkheden van jouw woning.

Vraag advies + GRATIS offertes

Garagepoort met deur

Wil je snel de garage in en uit kunnen lopen zonder dat je elke keer de gehele garagepoort hoeft te openen? Dan is een garagepoort met loopdeur iets voor jou. Jouw poort wordt dan voorzien van een extra deur, waardoor je heel makkelijk de garage in en uit kunt lopen.

Voor zo’n extra loopdeur ben je meestal tussen de €600,- en €1000,- kwijt.

Automatische garagepoort

Als je niet telkens zelf de garagepoort wil moeten openen, dan is een automatische garagepoort de oplossing. Een automatische garagepoort kun je openen door middel van een afstandsbediening, maar er zijn ook versies met codeslot, schakelaar of app op je smartphone verkrijgbaar.

Een automatische garagepoort zal je veel extra comfort en gemak opleveren ten opzichte van een manuele poort.

Sectionaalpoorten

Het grootste voordeel aan een sectionaalpoort is dat deze erg ruimtebesparend is. Een sectionaalpoort wordt, als deze geopend wordt, opgerold of horizontaal langs het plafond geschoven. Dat betekent dat deze veel minder ruimte nodig heeft dan bijvoorbeeld een kantelpoort.

Je kunt de auto dichtbij de poort parkeren voordat je deze opent en ook in je garage houd je veel ruimte over voor alle nodige spullen.

Materiaal garagepoort

garagepoorten prijzen en materialen

De materiaalkeuze voor de garagepoort speelt een grote rol in de garagepoort prijs. Hoe duurzamer het materiaal, hoe hoger de prijs zal liggen. Je hebt de keuze uit PVC, aluminium, hout en staal.

Ik wil een nieuwe garagepoort

Houten garagepoort

Houten garagedeuren worden veel gekozen om het mooie, tijdloze uiterlijk. Hout past bij bijna elke woning en de deuren zien er stevig uit. Houten garagedeuren worden meestal als kantelpoort of als openslaande deuren geïnstalleerd.

Er bestaan wel houten sectionaalpoorten, maar deze zijn minder sterk dan het gebruikelijke aluminium. Daardoor wordt er in deze constructie niet zo heel vaak voor hout gekozen. Hout heeft wel een aantal andere fijne eigenschappen.

Zo zijn houten garagepoorten duurzaam en hebben ze een goede isolatiewaarde. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende houtsoorten, die elk hun eigen kenmerken en uitstraling hebben. Zo is er altijd een houtsoort te vinden die perfect bij jouw woning past.

PVC garagepoort

Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme garagedeur, is een PVC garagepoort een goed idee. Vaak zijn PVC garagepoorten een combinatie van kunststof en staal. De stalen constructie wordt toegevoegd voor de stevigheid terwijl het PVC zorgt voor een mooie en onderhoudsarme afwerking.

Elk type garagepoort kan van PVC gemaakt worden en ook een extra loopdeur is geen enkel probleem. Ook is PVC een goedkoop materiaal, waardoor een PVC garagepoort in prijs lager ligt dan de meeste andere materialen. Ook is het een licht materiaal, waardoor je bij een automatische garagepoort geen super zware motor nodig hebt. Ook dat scheelt in de prijs.

Extra kosten die de prijs van een garagepoort beïnvloeden

Naast de materiaalkeuze, de type deur en de afmetingen zijn er nog meer dingen die van invloed zijn op de prijs van jouw nieuwe garagedeur.

Motor

De motor die jouw geautomatiseerde garagepoort moet aandrijven speelt een belangrijke rol in de prijsopbouw van jouw nieuwe poort. Hoe zwaarder en groter de garagepoort is, hoe sterker de motor moet zijn. Ook zit er een kwaliteitsverschil tussen verschillende motors.

Als je voor een goedkope optie kiest is de kans groot dat de motor wat minder soepel loopt, dan als je wat meer geld uitgeeft. Zorg er in ieder geval voor dat de motor geschikt is voor jouw type en materiaal garagepoort.

Trekveer

Goede trekveren zijn belangrijk, omdat ze zorgen voor de balans van de garagepoort. Ook compenseren ze het poortgewicht, zodat de poort eenvoudig open en dicht kan. Vooral als je voor manuele bediening hebt gekozen zijn goed trekveren geen overbodige luxe. Ze maken het een stuk eenvoudiger om de poort te bedienen en zullen jou veel frustratie kunnen schelen.

Extra kosten die de prijs van een garagepoort bepalen

Op zoek naar de beste garagepoort prijzen en aanbiedingen?

Als je besloten hebt welk type en welk materiaal poort je wil, is het tijd om prijzen te gaan vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Vergelijk merken en prijzen

Vergelijk verschillende merken

Er zijn veel verschillende merken garagepoorten verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een goed merk? Dan zijn Hörmann en Feryn zeker het overwegen waard. Deze merken bieden beiden de hoogste kwaliteit deuren.

Feryn heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het maken van garagepoorten. Het is een echt familiebedrijf dat staat voor Belgisch kwalitatief maatwerk.

Hörmann levert ook al lange tijd garagepoorten en staan voor de duurzaamheid en kwaliteit van hun producten. Alle onderdelen worden bij Hörmann zelf geproduceerd en ze willen graag dat generatie na generatie kan genieten van hun garagepoorten.

Garagepoorten van Hörmann hebben een prijs die past bij de kwaliteit van hun product. Beide merken leveren allerlei verschillende soorten garagepoorten, waardoor ook jouw perfecte poort er tussen zal zitten.

Vergelijk offertes

Om zeker te zijn van de beste prijs is het verstandig om offertes te vergelijken. De verschillen in prijzen zullen vooral zitten in het uurtarief van de vakman en de kwaliteit van de producten die hij gebruikt.

Vraag dus verschillende offertes aan en vergelijk welke optie voor jou de beste prijs-/kwaliteitsverhouding heeft. Dan geniet rijd jij binnenkort probleemloos je garage binnen.