Logo Bobex
TAAL? NL / FR
Je dak ontmossen is geen overbodige luxe

Je dak ontmossen? Krijg een gratis dakdiagnose

 

Je dak ontmossen is geen overbodige luxe
Je dak ontmossen is geen overbodige luxe

Je dak is de kroon op je huis, maar tegelijk ook haar schild. Eén barstje in dat pantser en de natuurelementen krijgen vrij spel. Met de herfst voor de deur is een grondige check-up dus geen overbodige luxe. Wil je je dak ontmossen? Vul het formulier hiernaast in. Je krijgt een gratis dakdiagnose en vrijblijvende offertes op maat.

Soms moet de natuur een duwtje in de rug krijgen, maar je dak is niet de aangewezen plaats om mos en algen te kweken. Er zijn 2 belangrijke redenen om je dak te ontmossen:[/column]

 • Mooier, waardevoller huis

  Door het dak te ontmossen stijgt de (verkoop)waarde van je huis. De woning ziet er piekfijn uit en dat is een grote troef bij een eventuele verkoop.

 • Schade vermijden

  Je voorkomt lekken en schade. Mos en algen maken de dakpannen en leien immers poreus. Daardoor kan regen zich een weg banen in het dak. Eén ijskoude nacht en je krijgt met kapotte dakpannen, scheuren en lekken te maken.

Hoe mos op je dak voorkomen?

“Voorkomen is beter dan genezen” luidt het spreekwoord en voor je dak is dat niet anders. Wie mos zijn gang laat gaan, neemt immers een aantal risico’s. Daarom is een goed onderhoud van je dak een must.

 • Herfst in aantocht? Controleer uw dak

  Vallen de bladeren van de bomen? Dan is het hoog tijd voor een check-up van je dak. In de herfst en de winter krijgt je dak het immers hard te verduren. Regen, hagel en sneeuw bombarderen de dakbedekking. Controleer daarom of er geen scheuren, kapotte dakpannen of mos op je dak ligt. Mos in combinatie met regen en kou is bijvoorbeeld dodelijk voor je dak. Vergeet ook de dakgoten niet! De vallende bladeren kunnen die verstoppen.

  Check je dakbedekking op scheuren, lekken en mos
  Check je dakbedekking op scheuren, lekken en mos
 • Beschermende coating

  Geen lek of mos gevonden? Houden zo! Om zeker te zijn dat je dak proper en gezond blijft, is het wel verstandig om een beschermende coating aan te brengen. Dit is een extra beschermingslaag tegen mossen en algen enerzijds en vocht anderzijds. Zo blijft de woning in topvorm.

  Met een beschermende coating heb je nooit meer last van mos.
  Met een beschermende coating heb je nooit meer last van mos.

Je dak ontmossen? Raadpleeg een expert

Je mag nog zo goed voorbereid zijn, soms slaat het noodlot gewoon toe. Ligt je dak al onder een dikke laag mos of heb je toch een lek gevonden? Dan is het aangeraden om een dakspecialist te contacteren.

Een dak ontmossen of reinigen vergt een specifieke aanpak, afhankelijk van het soort dak (hellend of plat) en de soort dakbedekking (dakpannen, leien, riet, …). Daarom laat je dit best over aan een gespecialiseerde firma. Zij hebben de kennis en de reinigingsproducten om je dak op een veilige manier mosvrij te maken.

Je dak ontmossen laat je best over aan een expert
Je dak ontmossen laat je best over aan een expert

Ook om een lekkend of verouderd dak te herstellen zijn er verschillende opties. Gaat het om een lokaal probleem en is de constructie niet aangetast, dan is het vaak voldoende om de dakbedekking te vervangen. Zijn er structurele problemen, dan is het beter om voor een overzetdak te kiezen of het dak volledig te renoveren.

Op zoek naar de beste dakontmosser? Vergelijk offertes!

Ben je op zoek naar de beste dakontmoser in jouw buurt? Dan zit er maar één ding op: offertes vergelijken. Op die manier vind je gegarandeerd de beste prijs-kwaliteit oplossing voor jouw specifieke geval. Vul het formulier in en vergelijk gratis en vrijblijvend offertes. Je krijgt een gratis dakdiagnose en je bespaart tot 30% door hun prijzen te vergelijken.