Logo Bobex
TAAL? NL / FR
dak ontmossen en coaten

Dak ontmossen en coaten: stappenplan en prijs

 
dak ontmossen en coaten
Een dak ontmossen en coaten? Dat laat u beter aan een expert over. Zij volgen dit stappenplan wanneer ze een dak moeten ontmossen en coaten:

 

  1. Stap 1: Inspectie van het dak
  2. Stap 2: Dak ontmossen
  3. Stap 3: Aanbrengen van coating
[/column]

Dak ontmossen en coaten in 3 stappen

Stap 1: inspectie van het dak

Inspectie van een dak
Stap 1: Inspectie van het dak

Bij het ontmossen en coaten van een dak is de eerste stap voor elke dak-expert: inspectie van het dak. Een expert bekijkt jouw dak en gaat na hoe erg de schade is. Is het mos al diep doorgedrongen? Zijn er dakpannen beschadigd? Afhankelijk van de schade en de ondergrond moet de expert verschillende materialen en methodes gebruiken om het dak te ontmossen en te coaten.

Ook het materiaal van het dak is van belang. Ligt er asbest op het dak? Dan mag je zeker niet zomaar met een hogedrukreiniger te werk gaan. Meer zelfs, dat is bij wet verboden en schadelijk voor uw gezondheid! Bij ernstige schade moeten er ook andere werkwijzes gebruikt worden.

Stap 2: Dak ontmossen

Eens de inspectie gedaan is kan de dak ontmosser beginnen aan het ontmossen van het dak. Het mos van een dak verwijderen kan 2 manieren:

dak ontmossen
Stap 2: Dak ontmossen. Dit kan zowel chemisch als met een hogedrukreiniger

1. Moswerende producten / Chemische reiniging: Er bestaan verschillende moswerende producten op de markt. Doe-het-zelvers proberen vaak mos te bestrijden met azijn. Experts gebruiken vaak ook een product op basis van azijnzuur maar mengen hier vaak ijzersulfaten mee om uw dak niet te veel te beschadigen. Na het aanbrengen van het moswerende product zullen de mossen langzaam loskomen en verdwijnen. Wanneer beslist wordt om het dak chemisch te reinigen moet u achteraf dus wel regelmatig de dakgoten uitkuisen.

2. Dak ontmossen met hogedrukreiniger: De meest efficiënte manier is een hogedrukreiniger. Dit is wel niet toegestaan op elke ondergrond. Bij daken met asbest is dit verboden, wanneer uw dakpannen al beschadigd zijn is dit af te raden.

Stap 3: Aanbrengen van een coating

dak coating
Stap 3: Dak coating aanbrengen

Na het reinigen van uw dak heeft het een beschermende coating nodig. Deze coating zorgt ervoor dat uw dak beschermd is tegen extra schade van regen of mos. Na het ontmossen brengt de expert een coating-laag aan. Deze laag is mat en doorschijnend maar water en vuilafstotend. Zo blijft uw dak nog jaren schoon én sterk. Wie zijn dak daarna regelmatig laat coaten kan de levensduur van de pannen verlengen.

Uw dak ontmossen en coaten? Vergelijk vrijblijvend offertes