Beglazing

Zowel in de winter als in de zomer is een goede isolerende woning noodzakelijk. Zo zal je niet alleen de energieprestaties in huis verhogen maar je energiefactuur ook nog eens drastisch verlagen. De keuze beglazing zal een grote rol spelen in deze isolatie. Een goede beglazing fungeert ook nog eens als uitstekende geluidsisolator.

Welk verschillende types beglazing bestaan er?

Standaard kun je kiezen uit drie types beglazing:

  1. Dubbel glas
  2. Hoogremendementsglas

Elk van deze type beglazing heeft zijn voor-en nadelen. Een advies van een raamspecialist kan je helpen om de juiste keuze te maken voor je situatie.

Wat zijn de voordelen van dubbel glas?

Dubbel glas is vandaag de dag standaard terug te vinden in de meeste woningen. Dit type beglazing bestaat uit twee glasplaten met daartussen een droge luchtlaag en isoleert tot 40% beter dan enkel glas.

Wat zijn de voordelen van hoogrendementsglas?

Wie een hoger budget heeft klaarstaan kan onmiddellijk opteren om hoogrendementsglas te plaatsen. Dit type beglazing isoleert namelijk 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas. Bestaande gewoonlijk uit twee glaslagen met hiertussen een gas die voor betere isolerende eigenschappen zal zorgen. Zoals vermeld zal het prijskaartje voor dit type beglazing wel wat hoger liggen.

Dubbel of hoogrendementsglas: hoeveel betaal ik?

De keuze tussen dubbel en hoogrendementsglas hangt dus voornamelijk af van de gewenste isolatie en kwaliteit, maar ook van het budget dat je kan vrijmaken. Ontdek hieronder een overzicht van de gangbare prijzen:

Wanneer je nieuwe ramen gaat plaatsen, kiest u best meteen voor een dubbele beglazing. Dubbel glas geeft namelijk een betere warmte- en geluidsisolatie dan enkel glas. Maar wat kost dubbel glas nu?

Verder lezen