Goedkoper badkamer renoveren

Goedkoop je badkamer renoveren? Denk aan je compositie!

Je badkamer renoveren of geheel verplaatsen en toch binnen je budget blijven? Dat kan! Met deze tips helpen we jou goedkoop je badkamer te renoveren.

goedkoop badkamer renoveren

Optimale plaatsing voor je badkamer

Blijft het bij renoveren of verplaats je de hele badkamer? Hoe dan ook, bekijk het zo praktisch mogelijk. Zo bespaar je het meeste geld en tijd door de ruimte boven je keuken te benutten. Dit heeft te maken met de leidingen en je cv-ketel. Doordat er reeds een leidingplan aanwezig is, moet je minder openbreken en staat de badkamer dicht bij de cv-ketel. Hoe groter het oppervlak van je badkamer, hoe groter de verwarmingskosten. Dat spreekt voor zich!

Boven je keuken is niet altijd de meest geschikte plaatsing voor je badkamer. Ben je van ziens je hele huis te verbouwen? Bespreek de plaatsing van je badkamer op voorhand met een badkamerspecialist. Hij of zij zal je meer inzicht geven over de ruimte-indelingen. Het is namelijk van groot belang dat je rekening houdt met de draagkracht van de vloer.
 

Vraag advies aan een ervaren vakman

Wat zet je waar?

  1. Augmented Reality (AR)  zorgt dezer dagen voor extra comfort. Zo kan je met AR  je hele badkamer inkleden en decoreren zoals jij wil in een virtuele wereld. Hierdoor krijg je een beter overzicht van welke composities mooi staan in jouw badkamer.
  2. Doordat tijd meer en meer aan belang wint, raden wij je aan om je prioriteit aan een douche te geven. Een ruime douche zorgt namelijk voor veel comfort en gemak zonder dat je moet wachten op het vollopen van je bad. Uiteraard ligt de beslissing bij jou en kan je zeker ook beiden combineren.Vergeet ook zeker niet om jouw toekomstperspectief een rol te laten spelen in deze beslissing. Ook het aantal lavabo’s dien je op deze manier te benaderen. Met hoeveel zijn jullie in huis? Zijn jullie van ziens een gezinsuitbreiding te doen?
  3. Je hebt nooit genoeg stopcontacten. Deze worden vaak niet in achting genomen of over het hoofd gezien. Echter maken mensen steeds meer gebruik van elektrische tandenborstels, scheermachines, lichtgevende spiegels en dergelijke. Wil je dan nog een stopcontact overhebben om jouw haren te kunnen drogen? Vergeet dan niet om rekening te houden met al jullie behoeften.
  4. De grote hamvraag situeert zich nog steeds rond de wc’s. Waar plaats je het toilet? Dit hangt volledig af van jullie ruimtegebruik. Wil je plaats winnen en voor een grotere badkamer gaan? Dan plaats je het toilet best buiten de badkamer. Heb je de ruimte niet om hier een aparte kamer van te maken? Dan plaats je best een muurtje ter bescherming van de privacy bv. een glazenwand, handdoekdroger, houten scherm, tegelmuur, etc.

Goedkoop je badkamer renoveren? Zo begin je eraan!

Je eindigt met de installatie van je toestellen en dergelijke. Maar waar begin je? Ben je van plan je hele badkamer te vernieuwen? Dan moet je beginnen bij het afbreken ervan. Toestellen verwijderen, wandtegels en bepleistering wegkappen alsook het uitbreken van de vloeren.

goedkoop badkamer renoveren

Hierna vervang je de elektriciteitsleidingen en de aan- en afvoerleidingen waarna je de muren onderhanden neemt. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van water- of vochtwerende materialen om schimmels etc. te voorkomen. Dit kan door middel van bepleistering of gipskarton. Hierna schakel je over op het bezetten en betegelen van de vloer. Deze tegels doortrekken naar de overige muren kan zeker, maar de goedkoopste oplossing voor deze renovatie is verf.

Wil je de renovatie nog sneller laten, verlopen? Maak dan gebruik van de kant-en-klare voorwandsystemen. Deze zorgen ervoor dat je geen groeven moet uitslijpen omdat alles voor gemonteerd is. Helaas verlies je hierdoor enkele centimeters van je kostbare ruimte.

Wat te doen met je cv-ketel?

Maak je gebruik van veel waterverbruikers of toestellen die in één keer veel water consumeren? Dan vervang je best je CV-ketel want een grotere vraag naar water kan enkele gecompenseerd worden door de effectieve opslag van dat volume.

Heb je een aparte boiler? Dan biedt deze eigenlijk voldoende ondersteuning. Je moet pas naar een adviseur zodra je enkele gebruik maakt van een cv-ketel. Is dit het geval maar is hij nog maar recent geïnstalleerd? Dan schakel je best over naar de combinatie van een boiler en een cv-ketel.