Badkamer

De badkamer is zowat één van de belangrijkste ruimtes in een woning. Wie aan een badkamerrenovatie begint dient vooraf echter even stil te staan bij het type werk dat hij wenst uit te voeren. Zo kan je ervoor kiezen om:

  • het sanitair te vervangen: deze werken kunnen betrekking hebben tot het vervangen van enkel de badkamerkraan tot een complete vervanging van alle leidingen.
  • een nieuwe wand- en vloerbekleding te plaatsen
  • vochtproblemen te behandelen: een lek in de waterleiding, condensatie en schimmelvorming op de muren,… de badkamer is één van de ruimtes die het snelst door vocht aangetast wordt.
  • een nieuwe douche, bad of wasbak te installeren
  • elektriciteitswerken uit te voeren: Nieuwe belichting, extra stopcontacten toevoegen,…

 

Wens je je badkamer te renoveren?

Vraag advies aan een badkamerspecialist

 

Het is niet vanzelfsprekend om een kleine badkamer om te toveren in een comfortabele, gezellige ruimte. In dit artikel geven we je 7 praktische tips om je kleine badkamer te renoveren tot een aangename plek.

Verder lezen

Je gaat je badkamer renoveren. Je hebt zorgvuldig de kleuren bepaald, de vloertegels gekozen, maar dan moet je nog een badkamermeubel kiezen! Waar moet je op letten?

Verder lezen

Je badkamer renoveren of geheel verplaatsen en toch binnen je budget blijven? Dat kan! Met deze tips helpen we jou goedkoop je badkamer te renoveren.

Verder lezen

Zoek je inspiratie voor jouw moderne badkamer? De nieuwste badkamertrends worden sterk beïnvloed door sociale kanalen als Instagram en Pinterest. De inrichtingen van 2019 stralen originaliteit, hemelse kleuren en luxe uit. Wij zochten de populairste badkamertrends voor je op.

Verder lezen

Zelf een inloopdouche plaatsen is perfect mogelijk voor een handige klusser. Maar… het wordt een ander verhaal wanneer je een inloopdouche wilt plaatsen in een bestaande badkamer. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen af te wegen.

Verder lezen

Een bad plaatsen kan je perfect zelf doen.Natuurlijk is het hierbij belangrijk om de juiste werkwijze te hanteren. Heb je geen ervaring met sanitaire installaties? Geen paniek, volg ons handig stappenplan.

Verder lezen

Welk budget moet je voorzien voor het renoveren van een badkamer in 2019?

Net als veel andere renovatiewerken, kan de prijs voor het renoveren van een badkamer hoog oplopen. Afhankelijk van de werken die uitgevoerd dienen te worden en de badkamerspecialist door wie je de werken laat uitvoeren, kan de uiteindelijke kostprijs sterk verschillen.

In onderstaand tabel geven we je een overzicht van de gangbare prijzen per type werk.

Goedkoop je badkamer renoveren? Volg deze 3 tips

  1. Heb je muurtegels? Wil je deze vervangen? Misschien kun je opteren om deze gewoonweg te herschilderen. In alle doe-het-zelf winkels vind je hiervoor de adequate verf terug.
  2. Een design badkamer hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. Vinyl voor jouw vloer zal bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn en nog steeds een moderne ‘touch’ aan je woning geven.
  3. Wil je zeker zijn van de goedkoopste badkamerrenovatie. Vergelijk dan offertes van verschillende gespecialiseerde firma’s. Dit kan al tot 30% schelen op de uiteindelijke factuur

Ontvang gratis & vrijblijvend offertes